dimarts, 23 de juliol del 2013

Esplugues de Llobregat, Festa Major de la Magdalena

Plaça de l'Església (on no hi ha un **** bar), 21 de juliol del 2013
 
* Colles convidades: Castellers de Lleida (terra on es pon el sol...) i Saballuts (tot i que no gaires).
 
* Colla amfitriona que no només no ofereix pica-pica, sinó que a més decideix d'actuar en una plaça on no hi ha un **** bar (i això és de no molar gens ni mica): Castellers d'Esplugues.
 
* Castells realitzats:
 
  • Saballuts: Agárrense fuerte que avui ens la hostiem!!! 2pd4, 3d8 (amb ballaruca inclosa, però sense desmuntar peu), id4d8 (WTF!!! ¬¬' Avui no funcionava ni la pinya!  Cuatro demisión! Cuatro demisióoon!!! I si passem del 4 i ens concentrem en el 3, la torre i el 5? Que ja està vist que aquesta temporada el quatre és una locura!!!), 5d7, 4d7a (sense que ningú de tronc s'agafés a l'agulla; anem millorant...) i pd5. Res a celebrar. No molem gens.
  • Cargolins: 2pd4 (que feien l'aleta quan Lleida ja havia quasi descarregat els seus pilars i Saballuts feien el paperina girant-los), abominació fètida de 7 (no nem bé, nois, no nem bé... a més a més, a una velocitat tal, que semblava que el temps s'hagués aturat i servidora fos l'única que se n'hagués adonat), 3d7ps (que quasi se'n va a pastar a l'aixecada de segons; cosa gens sorprenent, si tenim en compte que des que comença el castell fins que s'acaba, s'ha tingut temps d'anar a Cuenca i tornar, i és clar, la gent s'esgota!), 5d7 (res a dir) i 2pd5 (de cul a l'església, com ha de ser!). Nivell de celebració amb crits, càntics i ballaruques amb el 3ps i lleugera celebració amb el 5. Progressen adequadament.
  • Lleida: 2pd4 (els més ràpids de les tres colles; per feina, tu!), 2d7 (gravat amb el cul, que només es veu una rengla, perquè mentre gravava provava d'abastir-me de birreta, però no pel plaer de beure, eh! només per evitar morir deshidratada, que fotia una calda!), 4d8 (amb peu desmuntat i que no ha estat èpic, no, lo següent! collons quin patir!!!!), 5d7 (gravat també com el cul, perquè he buscat ombra, que duia a la solana des dels pilars d'entrada i ja no era capaç de seguir fent la sargantana. Grata sorpresa veure el Joan Emboirat fent de segon enlloc de a terra fotent birres! Ole ell!) i pd5. Nivell de celebració apostoflant del 4. Aprovats i amb bona nota!
Resumint, avui s'han desmuntat peus i castells, Saballuts hem fet el "pepas" (cuatro demision!!), Esplugues, que tot i petar-ho, segueixen batent records de velocitat inversa (qualsevol dia el món implosionarà enmig d'una actuació cargolina) i Lleida se'n pot anar cap a casa amb el cul com un paó!
 
* Castellaritat de la plaça: Ja hem dit que no hi havia bar?!!! Això en l'escala de valors de SD és un pecat capital, que ja hauria de desqualificar, però farem com si no fos així i ens limitarem als elements que analitzem generalment (fins ara no ens havíem trobat mai amb una plaça sense bar/badulaque/bodega, i encara ens trobem en estat de xoc). Hi havia un gitano amb globus (sí!) que també venia les pistoletes de fer bombolles (multitasques, com els SD). Ens han dit que han anat darrere els nostres autocars (el gitano venia amb tota la família i el gos), a la cerca de l'actuació perduda per treure's unes pelilles, però a plaça pràcticament només hi havia castellers (i els pocs que no ho eren aplaudien l'aberració castellera de 7, fet que demostra que no tenen cap mena de criteri casteller!), així que no han venut gaire. La dona, en vistes del panorama, ha decidit fotre's una migdiada. En conclusió, SD odiem lleugerament (toma eufemisme!) la climatologia i la logística de la plaça, així que a la cua de les places pendents d'aprovar! De pet a la recu de setembre!

L'home multitasques i la dona que clapa



* Breus apunts sobre l'actuació (perquè a SD també volem fer vacances):

1. Frases dignes de menció (o no, però que ens han fet gràcia) que s'han sentit avui a plaça:
  • Uala, uala!!! No hi ha bar, no hi ha bar!! Això ho has dir a la crònica, eh, eh!! (fins a sis persones diferents han vingut a dir-nos-ho... i naltros és el primer que havíem apuntat en arribar a plaça. Tenim un problema).
  • Hòstia (assenyalant el cartell de festa major que penjava d'un fanal), és la festa major de la Magdalena!! Per quan la del brioix?!!
  • Fuà, el més divertit que es pot fer en aquesta plaça és anar a missa (rememorant que no hi ha bar).
  • Ei, tios, fem castells de sis que així actuem a l'ombra!! (seguit d'un clam popular d'aprovació. La tècnica, però, no ens ha fet cas...)
2. Esplugues ens ha obert els ulls: no patir set a plaça és possible! Duien un tirador de cervesa mòbil!!! Amb rodetes... i una bossa amb gotets... En volem un per acompanyar-nos allà on anem, i guanyar uns cèntims per pagar el local (i ja de pas, que la càmera de SD no passi ànsies!)... Amb qui s'ha de parlar?
 
3. Dur el tirador per compensar el fet de no haver-hi un bar està molt bé, però no tot és mam en aquesta vida... hem trobat a faltar l'orinalet amb rodes (per compensar la falta de vàter), que va estretament lligat al consum del tirador (de cervesa).
 
4. L'actuació ha estat lenta i eterna. Deixant de banda la mera presència de cargolins, s'ha començat tard (entre diables i conyes marineres), i ha calgut jugar de nou al joc de les cadires versió castellera (vegeu Camp d'en Grassot'13).
 
5. Nominats a l'afusellament del dia:
  • El capellà indignat que ha sortit de l'església bramant perquè hi havia els diables fotent soroll amb els petards i les carrutxes. La plaça és del poble i punt! Ara resultarà que no es pot fer soroll a quarts d'una del migdia!!!
  • Els senyors pares/responsables de canalla d'Esplugues. Part de la canalla cargolina s'ha passat tota la punyetera actuació donant pel sac i jugant a la font (sense cap supervisió adulta), ruixant-se entre ells i a tots els del voltant (canalla i adults de Lleida, servidora i càmera de SD inclosa). Lleida s'ha quedat afònica demanant-los que anessin a jugar a l'altra banda, que el carrer era llarg, però els minicargolins han passat olímpicament. El proper cop us enviarem un escamot canalla saballut i flipareu!! (Cuidao con la Meritxell, que és el futur del Komando Mordor!!)
6. Parida última que demostra que SD hem de marxar de vacances ja (de primeres pensava esborrar-ho, però després he decidit incloure-ho com a una mena de "tomas falsas"): Esplugues és Matrix (sí, el de les escenes a càmera lenta en què s'esquiven les bales). D'aquí que la pastilla fos azul.
 
Apa-li, ara sí! Bones vacances a tots i a totes (va... a Txitxes també.... :p). Hi tornarem (si no passa res) el 25 d'agost a Igualada, i confiem que amb les piles ben carregades! #SDRules!!!


Vídeos

* Saballuts
pilars d'entrada
3d8
id4d8 (cuatro demisiónnnn!!!)
5d7
4d7a
pilars de comiat

* Esplugues
pilars d'entrada
7d7 (hem començat a gravar que ja feia 5 minuts que tancaven pinya)
3d7ps (el vídeo no està editat, és així de lent)
5d7
pilars de comiat

* Lleida
pilars d'entrada
2d7
peu desmuntat 4d8 (ggrrrr...)
4d8 (no apte per a persones amb malalties cardíaques)
5d7
pilars de comiat

 

3 comentaris:

  1. de tot plegat, sí que hi havia vàter: era un poliklyn o com s'escrigui una mica més enllà. si no, sempre podies pixar a l'església.

    el tirador el portaven gent de la comissió de festes de santa magdalena, que és el dia 22 de juliol.

    salut i bones vacances,
    josep

    ResponElimina
  2. No, no, volem un orinalet amb estil (de l'alçada del tirador portàtil!), no un policlín sense glamour! L'opció de l'església, però, ens sembla d'allò més estupenda! Que n'aprengui per bronques, el capellà!!

    Pel que fa al tirador, quina decepció... ens pensàvem que era cosa de castellers (a quin altre element se li podia haver acudit una idea tan brillant?!!).

    Bones vacances, my friend! XD

    ResponElimina
  3. el tirador el volíem posar nosaltres però el van acabar posant ells

    salut!

    ResponElimina