dilluns, 8 de juliol del 2013

Sants, XXè aniversari de Borinots

Plaça d'Osca (sense hac, sí...), 6 de juliol del 2013

* Colles convidades: Colla Jove Xiquets de Tarragona (cinc autocars... flipa!) i Saballuts (que entre tant de gris i tant de lila, quasi que no es veia el verd; la nostra pinya està anorèxica).
 
* Colla amfitriona que ha organitzat un correbars amb botifarrada (de paganini) i concert gratuït (tot un detall): Castellers de Sants-no-és-un-barri-és-una-estació (la meva gracienca reprimida, ha de sortir de tant en tant...).
 
* Castells realitzats (un cop més sense pilars d'entrada):
 
  • Saballuts: Actuació atípica de dissabte tarda! 2d8f (tot boniquet ell, tot i que gravat des del pitjor angle de tota la plaça), 3d8 (ja ni me'ls miro de tant avorrits que els fem, sense èpica ni mandangues!), 4d8 (descarregat amb vidilla... i el problema NO ÉS A QUARTS), vano de 5 i ni un ***** peu desmuntat. Grau de celebració destacable després de la torre (un lero-lero i un els-saballuts-som-collonuts), tot i que encara hem de fer molt de camí per acostar-nos al Marrecs Style.
  • Borinots: 5d8, 3d9fc, 2d8f (amb peu desmuntat, nyè!!! però encarat per facilitar-ne la gravació; Saballuts, preneu-ne nota), pd7f (que ha semblat fàcil i tot!!! Sants collons!) i pd4. Lleugera celebració de la torre i rauxa desmesurada (i justificada) pel pilar de 7 (s'han sentit fins a tres càntics diferents; si ho haguessin acompanyat amb les gralles i els tabals, Marrecs haurien trobat uns dignes contrincants).
  • Jove: 5d8 (només hauria estat més maco amb camisa verd molon), 3d9f (ídem), 4d8 (amb peu desmuntat; munten el 5 i el 3 a la primera, i després tenen problemes per quadrar bé el 4?!! WTF!!), 2pd5 i 4pd4. Celebració després del 3, però sense massa excessos. Això d'acostumar-se a fer sempre castells grans ha de ser una putada... (on s'ha de firmar?!!)
 
* Castellaritat de la plaça: No hi havia gitanetes ni firaires, cert, però tampoc massa públic (i encara sort, perquè era del que no calla ni davant la solemnitat d'un pilar de 7). Els nens donant pel sac amb les baldufes també haurien de penalitzar (perquè parlar de l'afusellament de la canalla està socialment molt mal vist... així que no ho direm), però com que el castell més senzill que s'hi ha plantat és un 4d8, l'haurem d'aprovar.
 
* Breus apunts sobre l'actuació (perquè aquesta setmana s'han de fer dues cròniques i ja anem justets de temps):

1. El proper que torni a dir "Aix, és que aquest any no hi haurà estiu" serà penjat de l'escrot. A plaça hi fotia una calor excessiva fins i tot pels que no ens posem a les pinyes. Donem gràcies, doncs, perquè l'actuació fos al vespre i no a les 12 del migdia.

2. Després de provar de gravar els castells a la plaça Osca (sí, sense hac), esquivant els arbres gegants, el sol de cara, els fanals i d'altres obstacles logístics inesquivables, el Passeig de Sant Joan (a Gràcia) ja ens agrada una micona més. Proposem no acceptar més actuacions sense passar pel vist-i-plau de la càmera de SD (per demanar que no quedi, tu! total, tampoc no ens escolten mai...).
 
3. Què collons passa amb els pilars?!! Primer no fem pilars d'entrada, i després anem repetint ronda de pilars al final, com a cansosos! Esto no es serio, que se'ns despista la càmera, i al final una ja no sap com posar-s'hi! Comença a recollir el trípode i... patapam! Torna-hi corrents i munta'l, que encara no hem enllestit la feina. I tot això, mentre es juga al tetrish per provar d'encabir tots els pilars en el minúscul (i limitat) objectiu de l'aparell. No anem bé...
 
4. El punt fort de l'actuació (cadascú, les seves prioritats) ha estat el paqui de la plaça, que ha propiciat l'abastiment d'estrelles fresquetes per quatre duros (l'import exacte el desconeixem, perquè ara ens dediquem a cobrar el servei d'au pair en birra), i a més ho tenia tot etiquetadet en català (ole tu!).
 
 


SD som multitasques


Vídeos 
 
 
* Borinots
 


6 comentaris:

  1. Subscric el punt 4, el que no sé si eren paquis o hindús. A sobre, la família parlant amb un català bastant correcte, que ni la meitat dels sabadellencs hi arriben. Les birres a 0,60 !!! fresquetes, i on escollir (que no tot és pixat de Damm)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, vaja, el terme "paqui" per mi ja ha esdevingut un substantiu sinònim de "badulaque", enlloc d'un gentilici; no m'ho tingueu en compte! XD

      Visca els súpers on t'entenen en català!!!!

      Elimina
  2. Mola molt aquesta contracrònica Saballuda, felicitats i que no falti l'humor.

    Un borinot de Sants

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Això provem, riure una micona que de moment encara no ens ho han il·legalitzat!! XD

      Elimina
  3. Baldufes forever. Potser a alguns us molesten, però jo crec que és pitjor que els nens corrin i cridin per la plaça, que no que juguin a baldufes en silenci. No demanis concentració que a certes edats no els emocionen els 3d9f ni els pd7f. Creus que és millor deixar-los a casa?

    La mare d'un baldufaire

    ResponElimina
    Respostes
    1. No, però és millor evitar de jugar amb la baldufa al costat de la càmera i el trípode... que las baldufas las carga el diablo!!! XD

      Elimina