dijous, 23 d’octubre del 2014

Granollers, Diada de la Tripleta

Plaça de l'Església (diumenge 19 d'octubre)

Avui hauríem volgut ser a plaça Catalunya, a Barcelona, fent país, però com encara no disposem del do de l'omnipresència (per als de la LOGSE, que no podem ser a tot arreu alhora),  i teníem actuació a Granollers, no ha pogut ser. La possibilitat de retrobar els nostres herois Xics (el Justín-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia i l'Speaker Samurai), ha resolt ràpid el dilema, i hem fet via cap a Granollers. #WithLove

  • Colles participants: Xics del Justín (que actuen aquest any com a amfitrions), Sagals d'Osona (que faran d'amfitrions l'any vinent) i Saballuts del karma-no-ens-estima (que ja vam fer d'amfitrions l'any passat, i vam oferir xocolata desfeta abans de l'actuació... Ahí lo dejamos...). S'ha de dir, però, que cap de les tres colles duia una pinya excessiva (#Eufemisme), i s'ha tirat de soques tricolors.


    • Castells realitzats:
    Ronda de pilars d'inici
      (Fotos cedides per Conchi García. Mercis mil!!!)
    • Xics: 3pd4 amb cors de felpa rosa i cartellet d'Oncovallès inclosos (que es veu que avui era el dia del càncer de mama, tu! Endavant les natges!!!).
    • Saballuts: 2pd4 sonsos, sense cors ni cartellets (buuu!! fueraaa!!).
        • Sagals: 2pd4 tan avorrits com els de Saballuts (així no hi ha manera, tu!)

        3pd4 de Xics, sense Justín però amb amor.

        Primera ronda
        • Xics: 3d8 amb peu desmuntat (cosa que hem agraït molt, perquè hem pogut canviar de lloc i provar d'esquivar -infructuosament, tot s'ha de dir- el sol)  i amb la rengla un poc remoguda. L'aleta no es veurà, perquè en el punt màxim d'empanamenta, ens hem oblidat de mirar la pantalleta de la càmera, i ens hem menjat l'acotxador i l'enxaneta. La culpa és del sol, que ens enlluernava, i no ens permetia veure res.
        • Saballuts:  3d8 avorridíssim, però ara per ara, és el que hi ha. Creuem els dits, toquem ferro, fusta, porexpan i el que faci falta, perquè la setmana que ve ens quedi petit... Oh, Chuck Norris Nostru Senyor, lloat sigueu! No permeteu que caiguem un altre cop, ans deslliureu-nos de qualsevol puff!
        • Sagals: 5d7 gravat com un 3. No tenim excusa, ens n'hem adonat tard i no estàvem en condicions de creuar la plaça corrent, amb la cerveseta, el trípode i l'estelada (suposem que ja és del tot innecessari insistir en el detall que no som ni professionals, ni seriosos, no?). 

        Segona ronda
        • Xics: 4d8 amb peu desmuntat (i sabem de bona font que s'han plantejat si desmuntaven un segon peu... Aiii, només de pensar-hi, ja ens posem tontos!!) i el Justín a terços. També sense aleta (que d'haver-n'hi, n'hi ha hagut, però altre cop ens ha quedat fora d'angle... La culpa és del Justín, que ens enlluernava, i no ens permetia veure res més).
        • Saballuts:  4d8 sense peu desmuntat i tan lleig com venim acostumats (no es poden perdre les tradicions, tu!). 
            • Sagals: 2d7 (amb fotògraf de mòbil espontani tapant-nos segons. Moriu, espontanis, moriuuu!!!)

            Tercera ronda
            • Xics: 2d7 sense peu desmuntat (aquí ens heu fallat...) i amb una enxaneta mida pin-i-pon, que les cames no li arribaven per passar l'acotxador.
            • Saballuts: 2d7 muntat, com no, al revés que les altres dues colles (si no duem la contrària, rebentem! preferim deixar una sola rengla a la baixada, que no pas repartir-la! som gent d'extrems, tu! o tot o res!!), i un pèl girada (sí, està clar que folrada ens queda molt millor...).
            • Sagals: 3d7a amb segons sense problemes per rodolar (o sí, que baixen de cara i caminant tranquil·lament,  amb tota la patxorra, però com a mínim no acaben omplint-se la boca de carretera) i amb l'enxaneta petrificada fent l'aleta, que pensàvem que havia decidit no baixar i quedar-se allà dalt fins arribar a la majoria d'edat (sí, ho sabem, el moment està molt malament, però tampoc no és qüestió d'aïllar-se dalt d'un pilar de 5...)

            Ronda de pilars 
            • Xics: Vano de 5 (gravat de cul) amb el nostre ídol adolescent fent de segon al pilar de l'esquerra. Què més es pot demanar? (#MoltFans).
            • Saballuts: ipd6 (ple d'ombres, sense espai per encabir sis pisos dins de l'angle de la càmera, amb una furgo aparcada impedint-nos d'anar enrere i moviment a mig pilar. Un desastre absolut... igual que el vídeo! ¬¬'), i 2pd4 (un tapant l'altre, però ben ferms com per poder fer l'aleta i descarregar, ole!, millora qualitativa...). 
              • Sagals: pd5 amb el terç fent OK encara no sabem a què o a qui (algú ens ho sap dir?).
              Ronda de pilars (bonus track) 
              • Sagals, Saballuts i Xics: pilar de 3 de canalla multicolla; pinya tricolor, baix sagal, segon saballut i enxaneta xic. Ens avorríem i hem provat d'hibridar-ne els noms, però admetem que sense massa èxit (Sasaxi? Sabacs? Xisasa? Xibals?!! Res, deixem-ho en "multicolla", que sona molt millor...)

              La canalla, aprenent dels grans... Si falta pinya, fot-li color!

              En resum, seguim deixant desert el títol a Màsters de la Festa i la Disbauxa, que estem tots d'un sonso que és massa! Pel que fa al de Màsters del Desmuntar, guanyen Xics sense cap mena de dubte, tot i que ens han defraudat un poc a partir de la tercera ronda, quan encara pensàvem que podríem trobar-nos davant d'un ple total, tres rondes, tres peus (pos va a ser que no!). Saballuts, per la seva banda, s'emporten un merescudíssim Màsters a Pupes i Malastrucs, que en quan comencem a parlar del 4d8a, comencen a passar coses xungues: pilars que cauen, tronquetis lisiats ("Hola, soy el típico puff del menjador hijo de puta que se mueve para romperte el dedo del pie..."). Finalment, Sagals s'enduen el de Màsters de l'Anticrònica SD, perquè no ens han donat peu a riure'ns o a queixar-nos de res. Joer, tios, a Roda molàveu més!!


              • Castellaritat de la plaça: No hi havia globus, ni gitanes, ni pistoles de bombolletes, (ni públic...), però sí un parell de bars, un munt de mocadors i cors afelpadets de color rosa. Aprovat justet i encara gràcies!

              • Coments, anotacions i escolis diversos (que de ben segur ens ajudaran a fer tants amics com sempre...):

              1. Estimats Xics, hem de parlar. A SD estem molt contents amb la vostra productivitat desmuntant peus, però hi ha coses que no es poden consentir. Ara fa mesos, vau permetre que el nostre venerat Justín es tallés el serrell (tot i que en els nostres cors sempre en durà), fet que va ser del tot inacceptable.  Avui, per si no n'hi havia hagut prou, heu permès que l'Speaker Samurai prescindís de la cinta al cap i esdevingués un Speaker a seques!! Això no es pot permitir!!!  És per això que us hem dedicat un nou SD Files: SD Files, Xics' connection. Per cert, que no ens va acabar de quedar clar, quan deieu que era la Diada de Xics? (#Xist)

              2. Saballuts no tenim bon feeling amb capellans i mossèns en general. Confirmat. Per segon cop en menys d'un mes, els nostres grallers han estat convidats a no emprenyar les beates de missa. Avui actuàvem a la plaça de l'església que, com el seu nom indica, és una plaça on hi ha una església (no descobrirem la sopa d'all, ara...). I es veu, ves quines coses, que a les esglésies, els diumenges a les 12h (just a l'hora de les actuacions castelleres), hi ha gent que té poca feina i hi va a missa (segurament la meva iaia discreparia, i diria que els que tenim poca feina som els que nem pels puestos enfilant-nos els uns damunt dels altres, però vaja...). El cas és que s'ha sol·licitat als nostres grallers que toquessin d'esquena a l'església, no fos cas que les bones gents no sentissin el mossèn (que, perdoneu-nos, però la bíblia té els textos que té, que no se'n fan de nous, així que ja se'ls haurien de saber de memòria!, que després del primer cop, la resta ja són reposicions!)

              3. Ganàpies del món, que està passant?!! Infiltrats no-universitaris a banda (som curtets, eh?! "foto de colles universitàries a les escales davant de l'església!!" I una massa preinserso de pet cap a les escales! Que no regalen res, tu!! una guerra havíeu de passar!!), on s'és vist fer-se fotos amb Arreplegats?!!! Això abans no passava...
              Ganàpies, Arreplegats, Xoriguers, Engrescats... (quan érem 4 tot era més fàcil)

              4. No vols caldo? Dues tasses! Segona foto de grup de la jornada, aquest cop en suport a l'Associació d'Ajuda Oncològica ONCOVALLÈS. Impagable el sector posant davant la càmera amb cigarro i puret. Quina tela!

              5. SD odiem el 4d8a. L'odiem oficialment. Cada cop que el 4d8a entra en l'equació saballuda, el cosmos es confabula per donar-nos pel sac. Divendres el Capo anunciava que el el ditxós castell de marres es duria a plaça per Diada, i 24 hores després, un terç es trinxa el peu (i la temporada). Per si no en teníem prou, el bon home també nava de segon al 3d9f i al 2d8f. Ja ho hem dit abans, però hi insistirem, volem els tronquetis embolicats amb paper de bombolletes, ja!


              6. Com dir-ho de forma constructiva...? 4 anys treballant la mateixa alineació de pd6, encara que és evident que no funciona?!! És de locus! Per quan un canvi de pilaners? És més, quan treballarem altres pilaners, per tal de poder fer canvis al pd6? 


              La Veu del poble
              Avui tenim nou capítol de La veu del poble! I ja en són 22 (sense comptar capítols apòcrifs)!! Apa-li, que vagi de gust! I recordeu, que si voleu dir res, independentment del color o l'escut de la camisa (també podeu venir sense, si us fa il·lusió!), només cal que busqueu la nostra càmera a plaça, i gustosament us cedirem les mítiques ulleres que preservaran el vostre anonimat. Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La veu del poble!!





              Vídeos

                - Sagals

                - Rucades audiovisuals del dia


                Cap comentari:

                Publica un comentari a l'entrada