dilluns, 15 de juliol del 2013

Esparraguera, Actuació de Festa Major

Plaça de l’Ajuntament, 13 de juliol del 2013

Crònica del cronista suplent, ho faig per compromís, no creguin, jo sí que en sé de castells per tant la crònica serà diferent, i a qui no li agradi, kk amb ulls. I m’he enrotllat molt, aviso. 

A veure com es fa això....

* Colles convidades: Minyons de Terrassa, la colla rival amb la que compartim assajos, i Saballuts, versió prevacances, que encara, fa no tants anys estaríem fent castells de sis.

* Colla amfitriona: Castellers d’Esparreguera, molt correcte el tracte, pica-pica abundant al seu local (amb fruita!), rotllo “amb això ja sopem” i tal.

* Castells realitzats

Saballuts:
Pilar de 4 caminat, feia temps que no ens feien entrar a plaça de la forma “tradicional” i servidor ja patia per si ens estampàvem contra l’arbre més proper rotllo Sant Ponç’12, però no, l’únic remarcable són els comentaris que em van fer sobre el somriure forçat del segon. Ja passa, ho dic per experiència, deu ser la mateixa sensació que quan fas l’agulla, que no saps la cara que posar, notes molts ulls posats en tu i acabes fent una cara de poker que queda una mica tètrica, eh, respect per als pilaners, que som castellers i no actors.
3de8, segons el freaky oficial de la colla, el trentè consecutiu descarregat de trenta-un que hem descarregat. RESPETEN!!.
4de8, seguim amb els canvis al quatre i aquesta vegada va tocar introduir tots els aborígens esparreguerins o pseudo-coneguts del poble perquè estiguessin contents. Bé, seriosament parlant, la parelleta es mereixia tornar a fer el 4 ja que als últims assajos brodaven les proves. I, el debut més important, d’aquelles coses que fan colla, va ser debutar de quarta un dos del primer 4de8 carregat de fa disset anys!! A destacar que tinguem quasi tot el pom de dalt d’aquella època en actiu a la colla, coses de llagrimeta.
5de7, servidor feia de segones mans així que no vaig veure res, les crítiques deien que se'ns ajunta la torre, tant que el castell algun dia se'ns invertirà. Més proves pel de vuit que el tenim a prop, a prop, a prop,  a prop, a prop, a prop, bé, que encara no el tenim, VALE!?
Pilar de cinc, pocket version, per primera vegada a plaça aquest any. Passets pel de sis.

Esparreguera:
4de7ac, veient la ronda de pilars, segur que no va fer justícia a l’assaig, id3de7, 3de7, 4de7, 2p5 amb emoció però descarregats. La millor versió d’Esparreguera dels últims anys, ens n’alegrem pels vincles i tal.

Minyons de Terrassa:
Segons nosaltres, Minyons continua la renovació extrema de troncs, que fa que no coneguis a la meitat del tronc de la torre, per exemple, i té molt mèrit el castells que fan, encara que tremolin i que no vulguin baixar el peu de l’accelerador. 4de8a marca de la casa (girat 45º), 2de8f molt correcte, crec que amb debuts, i 3de8 i p6 sense història.
Segons el que entenen Minyons que diu La Vanguardia, “Vilafranca la té més grossa i al meu poble s’hi vénen a fer castells de nou” Explicació: https://twitter.com/mariusboada/status/356439304555339780

*Castellaritat de la plaça:
Abans de l’actuació, i com a bona Festa Major, vam tenir l’oportunitat de gaudir del folklore de la vila. Unes batucades molt sorolloses, no em demanin l’opinió sobre els batucaires, aquests o altris, que podria anar a la presó. Una cercavila amb uns gegants trets dels programes de Gomaespuma de la tele, la dona dels globus de la Dora, un pallasso fent figures amb globus, terrassetes de bar a tocar la plaça... força complert tot plegat.
A destacar els arbres que envolten la plaça que fan impossible la visió nítida del pom de dalt de res més gran que un 3de6 si no ets a sota el castell, però be, ja sabran els Esparreguerins a quina plaça fan els castells que paguen ells, tu.

Varis:
1. Feia temps que no anava en l’autocar de la colla, aquest cop hi vam anar tota la família ja que a Esparreguera és dels llocs on sempre ho passem pitjor per aparcar. No ens hi tornaran a veure. Ja sé que el tercer autocar normalment va ple d’aire i els diners i la cosa está muy mala i patatim i tal, però practicar l’anxovisme en llauna amb dos criatures no és dels meus esports preferits.

2. El correfoc va tallar per la meitat l’expedició de tornada al bus, cosa que va fer que, per descomptat, cada meitat anés a parar a un lloc diferent del poble dirigits pels expedicionaris de torn amb les frases típiques de “Aquí falta gent”, “Era per aquí, segur” seguit de “ah, no, calla, per aquí”.
La segona expedició vam passar per davant de l’expedició minyona que esperava l’autocar, que ens van començar a atacar a ritme de “Compra en Sabadey”, però val a dir que les bromes es van acabar ràpid doncs era de cos present el nou autocar tunejat de Minyons, fruit del bon gust terrassenc per la paleta de colors del Paint i vam redirigir ràpid el tema.

3. Servidor per fi s’ha tret l’espina de la plaça de l’Ajuntament d’Esparreguera, doncs la última vegada que hi va actuar, va poder gaudir en primera persona de la millor actuació txitxa fins el moment mentrestant jo feia el ridícul vestint de groc, voltes que dóna la vida.



 Nota de l'editora: Per si encara no us n'heu adonat, aquest dissabte SD vam fer campana a Esparraguera... Per sort, encara és possible enganyar algun amic perquè ens faci la feina (i ara el cabron tindrà més visites que servidora, i podrem espatllar una bona amistat... XD). Tankiu, Jordi!


4 comentaris:

  1. Falta informació... Que no nos enganyen!!!!15 de juliol del 2013, a les 12:13

    Varis off-Topic:

    1- El pallasso dels globus amb formes d'espasa s'ha de remarcar que no feia por, feia molta por. Imagineu-vos per un moment un gitano maquillat amb una boca vermella molt gran i vestit de pallasso... Doncs el que deiem!

    2- Una actuació lenta, lenta, lenta... Lenta per començar, lenta per tancar pinyes, lenta per carregar/descarregar els castells...

    3- Apart de la dona dels globus de la Dora, n'hi havien dos homens més amb més globus de la Dora que anàven passejant puntualment per la plaça, fet que de vegades hi havien 3 venedors ambulants de globus de la Dora i el Bob Esponja

    4- He dit que va ser una actuació lenta?

    5- A falta del personal de SD per fer de cangur de la canalla del Compro, es van buscar una parella de saballuts per deixar-li allà el cotxet i ja de pas la resta de nens no castellers de la colla... SENSE CONVIDAR NI A UNA SIMPLE BIRRA! Compro demissión!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Collons, que des de SD ens ha costat molt aconseguir que ens portin birretes, eh!! Durant molt de temps hem fet de cangurs sense cobrar en espècies (birra), només per amor a l'arte! XD

      Elimina
  2. la primera vegada que pugen mis niñas i no hi ha video! serà possible!!! SD demissión!!!
    Per cert que jo soc de Sabadell de tota la vida. Si voleu fer-me content descarregueu el 3d9f a Sabadell, i jo mirant-m'ho si voleu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joerrr... a dos actuacions cada cap de setmana durant tres setmanes... N'hi ha que de tant en tant també tenim vida fora dels castells!!! XDç

      Elimina