dimarts, 3 de juny del 2014

Actuació del XVIIIè aniversari de Capgrossos de Mataró

Plaça de Santa Anna (Mataró), diumenge 1 de juny

... vaja, que tampoc no ho acabem de tenir massa clar, que primer s'actuava al passatge de Mariona Galindo, després a la Plaça de Santa Maria, en acabat a la plaça Santa Anna... Collons! Que ja no sé quantes impressions del google maps hem hagut de fer! Mitja selva amazònica se n'ha anat a pastar amb tant de cagadubtisme locatiu (per als de la LOGSE, "de lloc")! 

  • Colla amfitriona que no ofereix ni pica-pica ni oportunitats perquè actuïn les altres colles, que ho volen tot per a ells: Capgrossos de Mataró (pel cap baix, sense comptar el temps dedicat als pilars d'entrada i de comiat, han invertit entre vint-i-cinc i trenta minuts fent castells a plaça, que és més que el temps que hi han destinat les altres dues colles juntes; sí, som tan friquis que hem nat a buscar la calculadora i ens hem dedicat a sumar els temps de cada vídeo).

  • Colles convidades: Marrecs de Salt (que avui eren poquets i semblaven adormits... -lògic, han trigat més d'una hora a poder fer el primer castell- ¬¬'), i Saballuts (que segueixen afalconats del cagar, encara que hi sumin un pis!).

  • Castells realitzats:
  • Capgrossos: (concentració, que no me'n descuidi cap... ahí va!)  pd4 caminat d'entrada a plaça, id2d8f (gravat com s'ha pogut entre arbres -que a partir de quarts ja no es veia res-, para-sols i nens a collibè; per això l'enxaneta s'ha fet enrere, ha dit que si no sortia als vídeos de SD, passava de pujar i fer l'aleta!), id4d9f (amb peu desmuntat, valgui la redundància... sants collons! recuperació de la primera ronda i ja ens han fotut una tunda de l'hòstia desmuntant!), 4d9f (ara sí, amb descarregada èpica i un quart traient cul a la moixi), id7d8 abunyolat (que per si no era prou indigne fer falconades a plaça, a sobre va i la desmunten! això, Saballuts, mai no ho faria! ...oh, wait!), id7d8... again (eing?!! WTF?!!), pd6 (ara sí! ara síii!!! una ovació per a la quarta, que ha salvat la descarregada! ole tu!!) i 9pd4 (que feien goig, tu!). 
  • Saballuts: pd4 caminat d'entrada a plaça (sense desmuntar... uix!), 3d8 (que sembla fàcil i tot! que duri...), 5d8 (treballadet... si ho comparem amb el que vindrà després; visca els eufemismes!), id7d8 (mori la tècnica saballuda!!! fem el set que fa colla, deien; la falconada dels ******* és súper estable, deien; es pot fer amb la rengla fent el Paquito xocolatero, deien... sí, la rengla, i les plenes, i les buides... qui us va parir!), 7d8 (descarregat tot i el terratrèmol tronquil de grau 12 en l'escala ritcher; si ho busqueu a la wikipèdia és l'equivalent a la fractura de la terra pel centre, superant l'efecte de l'impacte d'un meteorit rocós de 2km de diàmetre a 25km per hora), i 2pd5 (avorrits, gràcies a Chuck Norris tot poderós).  
  • Marrecs: pd4 d'entrada a plaça (avui sí que l'hem gravat!)... i una hora després, 5d7 (amb la torre estupenda, tu! que per variar érem a la banda equivocada...), 2d7 (que ha tremolat un poc a la baixada de la canalla, tot i ser del milloret vist avui a plaça...), 4d7 (vist i no vist, que ens hem pensat que no havia ni sonat l'aleta...) i pd5.

En resum, Capgrossos acaba l'actuació amb un peu i quatre castells desmuntats, que els adjudica el títol a Màsters del Desmuntar per la porta gran (ara a vore qui és el xulo que ho supera!!), Saballuts s'enduu el de Màsters de la Festa i la Disbauxa, en celebrar el 5, el **** 7 i el final de l'actuació amb cantarelles i ballaruques (Capgrossos ha celebrat el 4 com si els hi anés la vida, amb gralles i tot, però no ho poden tenir tot, que ja han acaparat prou desmuntars i rondes de recuperació!), i Marrecs el de Màsters de la Paciència i l'Espera, que pobrets, entre uns i altres, no els hem deixat gaire més!

  • Castellaritat de la plaça: No hi havia gitanes i s'hi han vist castells prou alts, però a la tercera ronda (mitja vida després d'haver començat l'actuació, tot s'ha de dir) ja no hi quedava ni Cristo a plaça! Ni la família! Encara no se sap si perquè era l'hora de dinar o perquè la gent havia fugit esperitada després de 4 falconades seguides! Aprovarem la plaça, però, perquè és on Saballuts va estrenar el seu primer 5d8 (encara que només es carregués) i és on ara ens n'hem tret l'espineta descarregant-lo.

  • Altres comentaris i rucades sobre l'actuació:

1. Capgrossos ha arribat a plaça en cercavila, i Saballuts no. Ja no sabem si seguim la nostra tradició d'antisistemes (aquest cop, però, no ha estat perquè arribéssim tard a plaça, que, miraculosament, els autocars han arribat amb celeritat i sense l'habitual ruta turística, fins a mitja hora abans de l'inici de l'actuació!), o és que Capgrossos no en tenien prou en acaparar la plaça, i també volien tota la cercavila per a ells. Egoistes!!! 

2. Senyors de la Tècnica saballuda i tronquetis en general (no la pinya, que a aquests se'ls ha de posar un monument i regalar-los un xalet a Lloret, com a mínim!), quants cops més hem de patir les ***** falconades? Podem dir ja que l'hem fet (dos cops i mig, per ser del tot exactes), i passar la cabra? Porfa, porfa, porfaaaaa!!! (fins ara les amenaces de morts lentes, doloroses i exemplars no han funcionat, que ja portem tres temporades donant pel sac; provarem ara de ser simpàtics i agradables... a vore si sona la flauta!).

3. Estimats progenitors i progenitores de canalla que no puja (com ho diem, ara que hem decidit demanar bé les coses... no sé pas si ens en sortirem...), mentre la plaça guardava silenci (els castellers, vaja, que de públic ja no en quedava) perquè Capgrossos volia tirar el pilar de 6, la sang de la vostra sang (per no dir el fruit dels vostres ovaris i escrots) s'ha dedicat a atonyinar-se els uns als altres a cop d'ampolla d'aigua buida (ho veieu com l'aigua no és mai una bona opció?!! birra! birraaa!!!), fotent un terrabastall de ca l'ample. Si això ens ho haguessin fet a nosaltres, segurament ja hauríem demanat demissions i càstigs corporals. Reflexionem-hi, senyors, reflexionem-hi! Ja està, ja ho hem dit...

4. Al vídeo de l'indigne 7 descarregat, no hem parat de cridar com a energumens (com mola parlar en plural i així espolsar-se responsabilitats...) perquè el Ricard fotés el favor d'estar-se quiet i parar les hòsties, però el molt antipàtic no ens ha fotut **** cas. Després de visionar el vídeo ens hem adonat del per què: el tronqueti que quasi ens fa tenir un infart era el Segura. Així doncs, quan vegeu el vídeo de la falconada, o abaixeu l'àudio, o feu veure que sentiu el nom que toca! Ai, quin estrès, senyor!


Comentari positiu del dia: Mmm... ehhh... d'això... A sí! Hem descarregat el 5 a Santa Annaaa!!! Uéeee!!! (Apa, tirant milles, que no se'ns acudeix res de millor...)





Vídeos





    7 comentaris:

    1. És de "jusjat" de guàrdia!
      Senyoria, fan servir el meu nom com el tronqueti que es mou.
      Protestu! Servidor estava a l'altre punta, ben quiet...

      ResponElimina
      Respostes
      1. Home, tan com quiet... no hi havia ni Cristo a tronc que no tingués el mal del sambito! Collons, quin patir!

        Elimina
    2. 7d8f? des de quant el set de buit es amb folre?

      ResponElimina
      Respostes
      1. Des que les cròniques s'escriuen entre correcció d'examen i correcció d'examen, que servidora ja no sap ni on carai és!

        Elimina
      2. Per cert, la "f" de l'aberració castellera no és de "folre" és de "fucking"...

        Elimina
    3. És f de falconada! Sembla mentida...

      ResponElimina