dimarts, 17 de juny del 2014

Actuació del XXè aniversari de Saballuts

Plaça de Sant Roc (Sabadell), dissabte 14 de juny

  • Colla amfitriona que avui celebra el seu 20è aniversari i ha organitzat un concertàs de l'hòstia (no tenim àvia): Castellers de Sabadell!!!! 

  • Colles convidades: Txitxes/Gausacs (els del verd no molon, ja sabeu...) i Gràcia (els quatre que han vingut avui, que tenien mitja colla ves a saber on!).

  • Castells realitzats:
  • Saballuts: 4pd4 (el de més a la dreta no es veu, que ens el tapa el pilar xupacàmeres de Gràcia... i amb patada voladora ninja d'un gos al trípode, que quasi ens quedem sense càmera), 3d8 (que no comentarem perquè, sincerament, ens hem fotut a xerrar amb els del costat, que ja no té emoció; un pis més, ja!!), intent desmuntat d'anatema casteller de 8 (amb trencamenta de genoll d'un segon, a la pujada de quints; aquí Chuck ens ha fallat, que tenia altre feina espantant núvols!), anatema casteller de 8 (per culpa del qual haurem d'inventar una numeració nova més enllà del 12, per a l'escala de Richter; l'equivalent a la implosió de l'univers sencer, com a mínim. si hem descarregat això, podem descarregar el que sigui amb la punta del ****!! Aconsellem veure'n el vídeo amb l'àudio apagat, i qui avisa no és traïdor!), 4d8 (no tan avorrit com hauríem volgut, que després de l'agonia èpica del 7d8, nàvem tots nerviosets), i 2pd5.
  • Gràcia: 2pd4, 3d8 (amb dos peus desmuntats, com ha de ser! -la conversa prèvia a l'actuació amb el Rai ha donat els seus fruits; el primer, però, ha estat tan ràpid que no hem pogut ni clicar el botonet del rec- i prou treballadet, que ens ha fet patir un poc l'arribada de l'enxaneta), 4d8 (amb un poc de baticao), 2d7 (avorrit del cagar, sense cap mena d'èpica... facilitant la crònica...), i pd5.
  • Gausacs: pd45d7 (un pèl belluguet però gravat des de la banda que tocava!! tomaaaaa!!! nem millorant!), 3d8 (prou solvent com perquè un parell de txitxes busquessin la càmera de SD!), 2d7 (complidor i insuls), i pd5 (de cul, literalment parlant, allà on les altres dues colles hi posaven la cara). 

En resum, doble empat a l'hora de repartir el títol a Màsters del Desmuntar, ja que els dos peus de Gràcia (deu ser el color de la camisa, que ja seguien l'estela acaparadora de Capgrossos...) queden igualats amb l'intent desmuntat de Saballuts (gràcies, Sergi! sabem que ho has donat tot per salvar l'orgull desmuntaire de la colla!! posa't bo ben aviat!), i Txitxes guanyen el títol de Màsters de la Festa i la Disbauxa després d'haver descarregat el 3 (home, estrenant castell és fàcil fer dancings i ballaruques! Quan en porteu nou de seguits, voreu que ja no fa tanta gràcia! ¬¬).

  • Castellaritat de la plaça: Sant Roc és un pet pudent immens i té mal iuiu. No calen ni gitanes amb globus, ni firaires amb pistoletes de bombolles, ni res de res! Entre la plaça deserta de públic (la gravetat de l'amenaça de pluja no ha ajudat gaire a una plaça ja de per si poc aficionada als castells), les proves de so de fons (del concert organitzat per naltros mateixos... ole, naltros!), i les falconades de torn... Sant Roc segueix suspesa, pendent de recuperació, i amb poques possibilitats de promocionar per junta d'avaluació. Iuiu, iuiuuu!!!

  • Rucades i comentaris diversos que sabem que esteu esperant (uns per dir que som uns incendiaris, i d'altres per dir que abans molàvem més...):

1. Les actuacions 2x1 (castells + reivindicació) estan de moda. Saballuts no anàvem a ser menys, i avui hem volgut participar de la manifestació de Som Escola a Barcelona des de la distància: "Per un país de tots, decidim escola en català!". WERTS, BAUZÀS i companyia!! A cagar a la via!!  
2. SD ho sabíem, però avui ho hem vist confirmat, Chuck Norris tot poderós és Saballut, i en tenim proves irrefutables. Prova irrefutable A: Tots els pronòstics deien que cap a les sis o set de la tarda, s'acabaria el món, cauria un ruixat bíblic i l'actuació aniria de pet a la bassa. A plaça Sant Roc, ni una **** gota.  Chuck Norris ens estima. Prova irrefutable B: Cap allà les nou, quarts de deu, els núvols negres s'han escampat inexorablement (per als de la LOGSE, "sense deixar-se vèncer per precs, mantenir-se inflexible"), acompanyats de llamps i mànegues d'aigua (que fotia basarda i tot!). Els més derrotistes ja donaven el concert d'AlQuadrat i La Troba Kung-fú a Doctor Robert per perdut, però, miraculosament, l'omnipotència (per als de la LOGSE, "el poder de fer tot allò que es vol") de Chuck Norris ha fet que s'obrís una clariana al cel, just damunt nostre a plaça, i ha aguantat així fins a tocades les cinc del matí, quan la festa ja es donava per acabada. Donem gràcies a Chuck, nostru senyor!
La canalla reivindicant una escola catalana de qualitat per a tots! (foto cedida per la Sílvia Molina) 

3. Des de SD volem felicitar qui sigui que ho hagi fet possible. Ens ha semblat molt encertat organitzar les proves de so del concert de forma simultània a l'actuació castellera. Som tan guais que ja no ens calen ni geganters per boicotejar-nos les actuacions, que ens ho fem sols! Però mola més si el responsable és un ens aliè (a vore, els de la LOGSE, si és un altre, vaja!), es presta a guillotinar més... 
4. Des de tabalers de Gràcia, amb amor, tenim un missatge per als músics de Gausacs (que bonic això de fer de Jesús Puente o d'Isabel Gemio...): "Amics Txitxes, si sou tan castellers que no toqueu, la vostra canalla que no balli!" Love is in the air...
5. Avui NINGÚ NO ENS HA DUT CAP CERVESETA en tota l'actuació. És per això que Chuck Norris Nostru senyor s'ha emprenyat i ha enviat la prova del 3d9f a prendre pel cul. Esteu avisats, si voleu que el tot poderós ens estimi, porteu-me cerveses. He dit.


Comentari positiu del dia: Després de l'actuació hi havia sopar gratiiiisss!!! Uéeeee!!! Passem a engrossir la llista de colles guais i estupendes que ofereixen teca i/o pica-piques!! De cap a la segona posició (tot i que el beure no venia inclòs, no es pot tenir tot)! Colles del món!! Us reptem a engrossir la llista dels amfitrions molons (rodolí) i a oferir un munt de teca i de mam!!! (si cola cola, tu!). 



La Veu del Poble
Celebrem 20 anys de Saballuts, i quina millor manera de fer-ho, que amb el capítol de La Veu del Poble número 20?!! Ho fem a posta, i no ens surt!! Avui, els nostres estimats Txitxes, també han volgut dir la seva, perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!


La Veu del poble (capítol 20)


PS: SD no es fa responsable de RES del que es digui a La Veu del Poble, que la gente está mu mal!!! (i Castellers de Sabadell tampoc!) 






Vídeos







    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada