dimarts, 20 de maig de 2014

Girona, Temps de Flors

Plaça de Sant Feliu (Girona), diumenge 18 de maig

 • Colles convidades: Marrecs de Salt (que jugaven a tocar de casa), Xics de Granollers (que van de clàssics) i Saballuts (que estan afalconats).

 • Castells realitzats:
 • Marrecs:  pd4 caminat d'entrada a plaça (no n'hi ha prova gràfica, perquè hem arribat massa justos a plaça) seguit del primer tren de playmobil, 2d7 (un poc mogudeta i a càmera lenta -gralles incloses, que semblava una cançó de bressol-), 3d8c èpic (que ha acabat petant amb la quarta de la plena traient cul a la moixi), aberració falconaire de 7 (amb peu desmuntat, sants collons), i vano de 5. Tot seguit la claca marreca ha esclatat a cants i ballaruques, amb la canalla a coll, i les gralles i els tabals fotent-li marxeta.
 • Xics: pd4 caminat d'entrada a plaça (amb el nostre estimadíssim Justín-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia!!! Síii!!! No t'hem oblidat!!! Oh, baby, baby, baby...), 2d7 (amb peu desmuntat i trenet donant pel sac), 3d8 (amb un poc de moviment al principi de la baixada, i guiris aplaudint abans de col·locar-se l'enxaneta; celebrat amb molta encaixada de mans i aplaudiments, però poca festa; buuuu!!! fueraaa!!!), 4d8 (amb peu desmuntat, abunyolat i a ritme de baticao, a la saballuts' style, vaja! Això sí, aquest cop han fet cançoneta i dancings que ja tenien la clàssica de vuit a la butxaca!), pd5 i 3pd4 per la patilla (fent un cara a cara rotllo spaguetti western amb Saballuts, que Marrecs no ha jugat). 
 • Saballuts: pd4 caminat d'entrada a plaça (amb peu desmuntat, que el Llorenç s'ha flipat i s'ha oblidat que Xics naven abans; falsa alarma i cap avall...), 3d8 (tot boniquet i avorrit... facilitant-nos la crònica ¬¬'), 4d8 (avorrit i tot!!! i ja n'és el tercer consecutiu!!! calla, tu, que això rutlla!!), aberració falconaire de 7 (amb la muntada de pinya més lenta de la història de la humanitat -que lent que passa el temps quan no t'ho passes bé...- i una gralla espontània començant a tocar abans de pujar terços. WTF?!!), 2pd5 i 3pd4 (girats, perquè som més xulos que Xics!).

En resum, Xics s'erigeixen com a Màsters del Desmuntar, i se'n tornen tot regaladets cap a casa amb la clàssica sota el braç. Marrecs, per la seva banda, recuperen part de la seva antiga essència gràcies a les gralles i els tabals festucaires, i es fan amb el títol de Màsters de la Festa i la Disbauxa (tot i que tenim la lleugera sospita que només ho han fet perquè en la darrera actuació els vam dir que ja no molaven... o això, o ja donaven per finalitzada l'actuació, i tampoc comptaven amb la segona ronda de pilars finals). Per últim, Saballuts contribueix un cop més a l'anihilació total i absoluta de SD, fent la feina ben feta durant dues rondes (ni peus desmuntats, ni castells abunyolats, ni èpica...), tot i un darrer intent de donar-nos vidilla en dur a plaça la falconada de torn i, a sobre, celebrar-ho (passi VIP directe a l'afusellament). En fi, ens estem tornant avorrits... 

 • Castellaritat de la plaça: Per on comencem?!! Els dos firaires venent globus (merci, Jordi Marrec, per haver-nos-ho piulat abans que arribéssim a plaça!), els ***** trens de playmobil infestats de turistes i amb tendències homicides que quasi ens atropellen les gralles (són la versió gironina dels gegants a la Creu Alta) donant pel sac durant tota l'actuació (set trenets, han arribat a passar!! seeett!!!), la gent del públic aplaudint abans de col·locar-se l'enxaneta (lapidacions en massa, ja!!!), i fins a dues aberracions falconaires de 7 en una sola actuació (vergonyaaa!!). Així doncs, Sant Feliu té el dubtós honor de convertir-se en l'antiplaça castellera de les terres gironines (LaCreu Alta per fi ha trobat una digna competidora).

   Firaires amb globus a punta i punta de la plaça.

Tren de Playmobil torrapebrots, dinamitant la castellaritat de la plaça.


 • Reflexions, dubtes i altres imbecilitats que no podem estar-nos de comentar, que per això ens vam fer un bloc: 

1. A les 10.20h ens convoquen a l'estació d'autobusos, on tres autocars ens esperen per dur-nos a Girona. Vint minuts després encara juguem al tetris per poder encabir-hi tothom. A servidora, com sempre, li ha tocat el "millor seient" possible, just darrere d'un minipunky desdentat (la fada de les dents va de bòlit!!), que s'ho ha passat teta fent abdominals amb el seient (literalment, palanqueta amunt, seient avall, palanqueta avall, seient amunt...). El reg sanguini esdevé prescindible a les extremitats inferiors: pronòstic de viatge llarg. Per sort, no ens ha tocat l'autocar dels monòlegs còmics, ni el de la canalla cantaire (Chuk Norris s'ha apiadat de nosaltres). Finalment, arribem a Girona a contrarellotge,  però sense perdre'ns, ni fer la volta turística en autocar de rigor. Ni els viatges en autocar ja no son el que eren... 

2. Senyors de la Junta/Tècnica saballuda (no acabem de tenir massa clar amb qui n'hem de parlar), per quan camises amb el nom del casteller en qüestió a l'esquena? O això, o prohibim als castellers els canvis de look. Avui ens ha fet patir veure una estrena de segon al 3d8. De poc que no tenim un infart!! Collons, si el tres està bé, per què carai s'ha de tocar el tres?! Eh?!! Eh?!!! Eeehhh?!!!! (arribats a aquest punt, ens hem plantejat de començar a demanar la lapidació de qui fos). Superat el pànic inicial, però, ens hem adonat que era l'Esteban, que s'havia afaitat el bigoti (al TAU PAI PAI ja només li queden les celles!, que ja va perdre la trena fa cosa d'un any... i encara ara ens toca la moral haver de pensar un segon malnom per posar-li a la samarreta de porter!) i hem pensat de reservar l'instint assassí per a més tard (per quan entri a joc el bunyol de set).

3. Després de la segona ronda patillera de pilars, hem provat d'esbrinar el per què de tot plegat, però no n'hem tret l'entrellat. Per què hem fet els darrers 3pd4? Algú de la tècnica ens ha dit: "Ah, és que Xics han dit que volien fer tres pilars més, i hem dit, doncs nosaltres també!". Sí, és clar, això ho explica tot. Ara ja estem més tranquils...

4. I és pot saber per què Xics volien fer tres pilars més?! 

5. ... i per què Marrecs no?!! 


Comentari positiu del dia: A qui volem enganyar? Comentari positiu?!! De què?!! Hem vist dos falconades a plaça, i un **** tren ens ha volgut atropellar... Quin coi de comentari positiu podem fer?!! Mori l'aberracióooo!!! El set fot cagaaarrr!! Foraaaa!!! No més falconades, a places castelleres!!! No de verd molon!!! (Apa, set cròniques fent l'esforç per ser positius, i  amb una sola falconada, tota una secció a pastar fang!! A cagar, home!) La Veu del Poble
Seguidors de SD, ja la tenim aquí!! La secció amb menys pèls a la llengua del món casteller! Voleu maleir les falconades de la vostra colla? Us rebenta actuar a viles i ciutats de renda per capita altíssima que no us ofereixen ni una trista bossa de patatetes (digues-li patatetes, digues-li ganxitos)? No enteneu per què no hi pot haver barres amb preus populars a les places castelleres? Voleu queixar-vos d'aquell segon que no es talla mai les ungles dels peus? Doncs ja ho sabeu, busqueu la càmera de SD a plaça, i us cedirem encantats les nostres ulleres! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!


La Veu del poble (capítol 19)


PS: SD no es fa responsable de RES del que es digui a La Veu del Poble, que la gente está mu mal!!! (i Castellers de Sabadell tampoc!) Vídeos
  5 comentaris:

  1. Em sembla que li haurem de posar uns guardaespatlles al nostre Justin, i a aquest pas cobrarem drets de menció

   Res més i visca els Xics

   Att: Mànager d'en Justin xic

   ResponElimina
   Respostes
   1. Guardaespatlles?!!! Però si l'adorem!!! I drets de menció? Però si el vam batejar naltros, a SD!! El Justín-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia és nostreeeee!!!! (Sempre hi ha l'espavilat de torn que veu possibilitat de calers... Doncs dos pedres, que SD som POBRES!!!)

    Elimina
  2. El vam batejar els joves de Xics bastant abans que vatres a SD

   I lo dels drets de menció, bé que.algú ens haurà de financiar el viatge a Berlín ;)

   ResponElimina
  3. Cap menció especial a Xics com a única colla que no porta falconades/truites a plaça?? SD antes molabais xD

   ResponElimina
   Respostes
   1. Se m'acudeixen unes quantes mencions, però potser no vénen al cas, que estem en horari per a tots els públics (antes molabais, antes molabais... Collons, fan una clàssica i ja se'ls puja al cap... ).

    Elimina