dilluns, 12 de maig de 2014

Actuació de Sabadell Festa i Tradició

Plaça Sant Roc (Sabadell), dissabte 10 de maig


Castells amb l'església de Sant Fèlix al fons (la Catedral, demà a Sant Ponç)

 • Colla amfitriona: Saballuts (bàsicament perquè duem el mateix nom que la festa i tradició, no perquè organitzem gaire...).

 • Colles convidades: Marrecs de Salt (colla que ha passat de ser el nostre referent festaire -on són aquelles gralles i tabals que acompanyaven cada castell descarregat?!!- a "aquí no ponen ná!"... #UnAltreMiteQueCau) i Moixiganguers d'Igualda (colla amb toc de castells propi que ens han demanat subtilment que no els fotem massa canya... Buajajajajajàaaa!!!! -riure maquiavèlic que fa cagar de por).

 • Castells realitzats:
 • Saballuts: 2pd4, 3d8 (amb peu desmuntat, sí!! -com a mínim hem fet el de l'honor- perquè no estava ben "triangulat", com bé ens ha comentat la Presi de Moixis, àlies Mireia, sota la mirada aprovadora del Pau, que ha vingut a exercir pressió perquè fóssim benèvols amb la crònica ;-P), 4d8 (sense desmuntar res i sorprenentment paradet... què ens està passant?!! Això sí, amb tot d'espontanis passant olímpicament de servidora, improvisant una competi, a vore qui podia xupar més càmera!), 5d7 (molt maco -a punt per pujar-hi un pis més- i gravat com si fos un tres, que per menys d'un 5d8 ja no ens movem! Si de tant en tant el gravem bé, és per pura casualitat!) i vano de 5
 • Marrecs: 2pd4 (gravat a intervals, que no hi cabien tots els pilars de les tres colles i hem fotut la càmera en metralleta mode on) , 5d7 (gravat com un tres, again, que eren molt lluny! La rengla estava molt bé, molt quieteta, tu!), 2d7 (prou solvent, i amb nou càmera improvisat -guapo i de la Jove, més referències per privat...-, que no sé què carai fèiem! No nem bé...), 4d7 (amb estrena d'enxaneta, gravat un pèl tard, amb terços ja col·locats i les gralles sonant... A banda d'això, res a comentar, que estat un quatre avorridot. SD volem èpica!!! ), i pd5.
 • Moixiganguers:  2pd4, id5d7 (amb terços i quarts de la torre i de la rengla traient culet i fent el plegatín, i mitja plaça amb l'ai al cor), 4d7a (ple d'amor, que tot el tronc volia abraçar i petonejar el pilar), 4d7 (inspirat en els 4d8 saballuts fins a dia d'avui, mogudet i abunyolat, amb peu desmuntat i més caparrons espontanis! Cagu'm Chuck!), 5d7 (èpic és dir poc, que a plaça ja se sentia gent demanant desfibril·ladors! El culet del terç de la rengla ha tornat a fer aparició, la quarta, solidària ella, s'hi ha afegit, i han començat una sessió d'aeròbic. Vinga nois! Dobleguem genolls!! Amuuunt! I avaaall!! Amuuunt!! I avaalll!!! I els terços i els quarts de la torre musculant braços, que enlloc de peses, aixecaven la rengla. Un festival, tu!), i pd5.

En resum, Moixiganguers ens foten una tunda desmuntant coses (igualen el nostre peu i ens superen amb un castell quasi senceret! Cabrooonnsss!!!) i s'enduen el Títol a Màsters del Desmuntar sense cap mena de dubte ni concessió, i el títol a Màsters de la Celebració i la Disbauxa queda desert, tot i que Marrecs eren a plaçaaa!!! Indignació màxima, grau superlatiu (i no, Porxo, "l'un pis més" del nostre 5d7 tampoc ha estat per tirar coets!).

 • Castelleritat de la plaça: Un cop més, les gitanes dels globus ens han fet campana (servidora comença a sospitar de l'existència d'un complot orquestrat per l'ajuntament, perquè deixem de suspendre Sant Roc de forma sistemàtica... Segur que les amaguen. "A vore, que vénen els de SD! guardeu les gitanes!!!" I el pobre bidell de l'ajuntament carregant dones i globus amunt i avall, tot desllomat i per quatre xavos que li paguen... Les deuen amagar a les golfes, i de tant en tant els trauen la pols, que ara a la primavera hi ha moltes al·lèrgies), però la falta de públic evidencia la gran castellaritat de la plaça; sí, quatre gats, i tots enfilats dalt de la tarima de fusta. No han entès que són els castellers els que han d'enfilar-se, que el públic, aixecant el cap i mirant amunt ja n'hauria de tenir prou. Nanos armats amb patinets i pilotes tampoc no ajuda massa a incrementar la castellaritat de la plaça (per quant una segona conspiració ajuntamentaire?!!). En fi, Sant Roc segueix sent un pet de plaça, però és la nostra i poc més podem fer-hi...

 • Comentaris i observacions diverses (que de ben segur que ens ajudaran a engrossir la llista de fans passivo-agressius):
 1. Mentre observàvem com els tres caps de colla xerraven a plaça, no hem pogut evitar d'adonar-nos-en: les matemàtiques són cruels. Si sumem les edats dels caps de colla de Moixis i de Marrecs, el nostre Capo segueix guanyant de carrer (ahí lo dejo... ja sabem qui no ens tornarà a convidar a una birra...). 
 2. SD som a zero coma de renunciar a gravar els pilars d'entrada i de comiat. És impossible gravar tots els pilars simultanis. Quan les colles no es posen d'acord en posar-se en desacord sobre cap on miren uns i altres pilars, és perquè s'han escampat tant per la plaça que no hi ha forma humana d'encabir-ho tot en l'angle de la càmera (només Chuck Norris tot poderós seria capaç de fer-ho i, segurament, no sense recórrer a la violència). He dit.
 3. Algú ens ha canviat el 4. La segona part de Paranormal activity la gravaran a Sant Roc, que es veu que hi ha quatres que han passat de ser un pet a tenir cara i ulls. Ningú no s'explica encara com. Diuen les males veus que és cosa de les quints petites (felicitats Anna Rodríguez per l'estrena!!), que les han fotudes a plaça sense haver assajat abans. Coi, si és que en el fons és lògic! Si assajant-lo, el 4 ens queda una merda com una casa, passem d'assajar-lo i a vore què passa!).  
 4. Senyors de la tècnica, parlem-ne. Ja fa dues setmanes que ens furten el títol a Màsters del Desmuntar, i això és inacceptable. No només és el títol saballut més nostrat (encara recordem amb nostàlgia aquella actuació al passeig pel XVIIIè aniversari, en què vam aconseguir desmuntar tres peus en tres rondes! I com va néixer així la primera Veu del Poble, batejada aleshores com a "Pinyes demision!". Aix, quins temps aquells...!!), sinó que és la raó de ser de SD. Si no guanyem a desmuntar, què ens quedarà, eh?!! què ens quedarà?!!!

Comentari positiu del dia (alguna cosa havíem de dir): Hem aconseguit reprimir-nos i no demanar la mort lenta, dolorosa i exemplar dels nens que juguen a pilota a plaça, mentre es fan castells, i que acaben fotent-li un viatge al trípode de SD. Donem les gràcies per haver madurat i haver aconseguit no demanar la mort de ningú... ni tan sols dels nens que juguen a pilota i ens acaben xutant el trípode a mitja gravació. Sobretot la dels nens que juguen a pilota. I xuten trípodes. Gràcies. No ho hem demanat. Ara som millors persones. Perquè som positius. I no desitgem la mort de ningú. De ningú. Dels que ens xuten pilotes mentre gravem tampoc. Tampoc.La Veu del Poble
Sí!! Estem de sort! Avui tenim nou capítol de la secció amb menys pèls a la llengua de tot el món casteller! Torna La Veu del Poble, avui amb la col·laboració estrella de la Presi de Moixiganguers!! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!
La Veu del poble (capítol 17)

PS: SD no es fa responsable de RES del que es digui a La Veu del Poble, que la gente está mu mal!!! (i Castellers de Sabadell tampoc!) 


Vídeos

Saballuts

Marrecs

Moixiganguers

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada