dimarts, 13 de maig del 2014

Actuació de Sant Ponç, Sant Cugat

Plaça d'Octavià (Sant Cugat), diumenge 11 de maig

  • Colla amfitriona que aquest any no ha tingut el detall d'oferir a SD cap bossa de ganxitos (i per això tornen a engrossir la llista d'amfitrions no molons, com el seu verd): Castellers de Sant Cugat (gausacs per a ells, txitxes per a nosaltres).

  • Colles convidades: Saballuts (que no tenim monestir, però sí catedral), Xiquets de Reus (que tenen torre) i Castellers de la Vila de Gràcia (que tenen torre, espadat i... la mare que els va parir! #SempreAmbAmorICarinyo)

  • Castells realitzats:
  • Gausacs:  pd4, 5d7 (lletjot, lletjot... i petit), id2d7 (···), 4d7 (res a destacar, jorrr...), 3d7 (mandra absoluta...) i pd5.
  • Saballuts: 2pd4 (els únics de les quatre colles que no ensenyaven el cul al monestir... sempre portant la contrària!), 3d8 (tot macot i amb campanes de fons, que no han parat de sonar fins que s'ha descarregat. Chuck Norris tot poderós és Saballut), 5d8 (amb molt de nervi i molta moto, però DESCARREGAATT!!! DESCARREGAAATTT!!! I celebrat com si ens hi anés la vida, amb càntics, ballaruques, petons, abraçades i llagrimetes. Ho petem!), 4d8 (paradet, bona mida... dos de seguits amb les quints petites. Ves, que al final no serà casualitat!), i 2pd5.
  • Xiquets: 2pd4 (un d'ells, amb nova modalitat de descarregada, amb l'enxaneta a collibè de la terç, rotllo mama goril·la), 5d7 (amb el dos de la baixada de la torre que no s'acabava de col·locar, i el terç de la rengla a la moixi, traient culet), 2d7 (avorridot i sense cap mena d'èpica! Va, home, va! No moleu gens!! Moixis al podeeerr!!!), aberració de 7 (ens abstenim de dir-ne res; podeu fer un retalla i enganxa de tot el que hem dit en cròniques anteriors sobre fer falconades en places castelleres. Tècnica saballuda, per Chuck Norris, aquest any nooo!!!), i pd5.
  • Gràcia: pd4 (no gravat, perquè per variar no hi cabien tots...), 2d8f (girat, però descarregat com si res. Cabrooooonnnsss!!! #AmbMésAmorICarinyo), 4d8ac (que els nervis han passat factura al pilar, i amb mitja plaça preguntat-se si els segons ja no tocaven el pilar quan començava a baixar l'enxaneta), 3d8 (amb peu desmuntat, grrrrrr!!!! i la buida un poc bellugadeta), pd6 (que ha semblat fàcil i tot, seguit d'una massa ingent de pinyonetis cantant i saltironejant), i pd5.

En conclusió, tot i que Gràcia ha desmuntat un peu, Gausacs s'instauren com a Màsters del Desmuntar en tirar avall una torre sencereta (i ja són tres actuacions que Saballuts, no guanyem... tècnica saballuda demision!!). Pel que fa a la Festa i la Disbauxa, escombrarem cap a casa, i el tenyirem de verd molon, que avui estàvem pletòrics. Ens sap greu, graciencs, amb els castells que heu fet avui, ja en teniu prou, tu! Per a Xiquets, targeta groga per la seva tercera ronda! 

  • Castellaritat de la plaça: Serà fàcil avui! Dues gitanes a plaça descompten un ou, però veure-hi un 5d8, un 2d8f, un 4d8ac i un pilar de 6 compensen en escreix firaires, aplaudiments sense ni haver col·locat dosos, ui, ui, uis, nens amb patinet i altres merdes diverses. No patiu, Gausacs, aquí estem per aprovar-vos la plaça i el que faci falta! (algú ho ha de fer...).

A falta de pisos, se sumen gitanes

  • Observacions i rucades diverses: 

1. Per què ja no fem els pilars caminats d'entrada a plaça?!! És que no podeu facilitar la feina de SD, ni tan sols una mica?!!!

2. A Can Txitxa són ben folls. Arribats a plaça abans d'hora, i fent un cafetó en una de les terrassetes, no hem pogut evitar de sentir la conversa dels santcugatencs de la taula del costat: "... és més divertit ser catòlic que evangelista..." ¬¬'  Després de llegir la premsa, però, no ens ha semblat l'afirmació més surrealista parida a Can Txitxa: "Els Gausacs, els Xiquets de Reus, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Saballuts han convertit aquest diumenge la plaça d'Octavià en l'escenari d'un espectacle casteller de grans construccions. Castells com el 5d7, el 4d8 i la torre de 8 han protagonitzat la Diada de Sant Ponç en una actuació que anima els camises verdes a seguir treballant per consolidar-se en la gamma de 8." (cugat.catWTF?!! A qui collons li importen catedrals, carros grossos amb agulla i espadats de 6?!! Mariconades! Són només mariconades!!


3.  Després de sentir la teoria del Pepe de Gràcia sobre les actuacions amb quatre colles ("...en tota actuació de quatre colles, sempre n'hi ha una que falla..."), se'ns acudeix una pregunta totalment innòcua (per als de la LOGSE, "que no fa mal"): quina és la colla que sobrava a Sant Ponç? 

El Pepe, saludant afablement la càmera de SD.

4. Senyors de la tècnica, no podem continuar així! No podem!! Quin coi de crònica subversiva se suposa què hem de fer, si plantem una tripleta amb la punta de la ***** sense desmuntar ni un **** peu, amb un quatre que fa caure la baba, a principis de maig i a Can Txitxa?!!! Aaaaaghhh!!! Esteu ensorrant Saballuts Digitals...

Comentari positiu del dia (amb un somriure gran d'orella a orella, que així fa més ràbia!): Avui a ningú se li podrà corsecar el cor perquè Saballuts néssim curts de pinya, que dúiem un tou de camises! Som molt bona gent i no ens agradaria que ningú hagués de patir en silenci durant els propers 17 anys... No és bo per a la salut mental, que després se't queda l'espineta i te quedas todo locooo!!! 



La Veu del Poble
Fans de La Veu del Poble, aquesta setmana esteu d'enhorabona, perquè amb la segona crònica del cap de setmana, ens arriba una segona entrega de La Veu del Poble!!! I ja en van divuit!! Recordeu que si voleu participar-hi i compartir amb el món qualsevol cosa que us passi pel cap, només cal que ens busqueu a plaça i us cedirem les ulleres de l'SD perquè pugueu immortalitzar el vostre missatge des de l'anonimat! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!


La Veu del poble (capítol 18)

PS: SD no es fa responsable de RES del que es digui a La Veu del Poble, que la gente está mu mal!!! (i Castellers de Sabadell tampoc!) 



Vídeos



Gràcia






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada