dimarts, 17 de setembre del 2013

Terrassa, Diada de l'Emili Miró

Raval de Montserrat, 15 de setembre del 2013

* Colles convidades: Quasi un milió; Xiquets de Reus (que venien a tope), Saballuts (els de la capital vallesana no n'érem gaires, perquè després dels intensius de les darreres setmanes, n'hi ha que urgien vacances; també pot ser perquè no volien fer de falconers... ahí lo dejo!) i Nens del Vendrell (no gaires, tampoc).

* Colla amfitriona que no ha fet cap pica-pica (Buuu!!! Fueraaaa!!!) però que ha decidit muntar una actuació eterna amb quatre colles (WTF?!!): Castellers de Terrassa (que es pensen que són colla d'una ciutat capital, però no, que no ho són).

* Castells realitzats (sense pilars d'entrada perquè amb quatre colles, calia anar per feina, i amb pinyes tutti colori):


  • Saballuts (ni peus desmuntats, ni celebracions; sonsos!!!): 
- 4d8, que estava prou bé tenint en compte els canvis a tronc i la poca pinya que dúiem. 
- 5d7 amb l'acotxadora del 3 pujant a ritme de (malalt) terminal, i gravat com ja venim fent darrerament (amb el cul, perquè sembli un tres). I seguirem fent-ho fins que hi col·loquem un pis més, que pel 5d7, servidora ja s'ha cansat de voltar per plaça buscant l'angle correcte! Per menys de 8 pisos, ja no em bellugo!
- Falconada infecta de 7, que ja ens han renyat per criticar-la sistemàticament, així que ja no en direm res més... Bàsicament perquè tothom ja sap que SD odiem aquest castell i volem anihilar-lo (per als de la LOGSE, destruir, suprimir, fer pols, eliminar, exterminar... molt SD style) del mapa casteller.
- pd5 de comiat avorrit, gens èpic.
  • Xiquets (dos peus desmuntats, i celebracions amb el 3d8): 
- 2d8f amb peu desmuntat i baixada tremolosa (amb algun problema tècnic per gravar, que ha calgut esquivar fanals, cartellets de promoció pastelera i alçades massa grans per a l'angle del nostre pet de càmera; proposem tornar als castells de 6, que es graven amb més facilitat). 
- 3d8 macot fins a l'aleta, que entre dosos i quintes han començat a ballar la Macarena. Certa eufòria després de descarregar-lo i crits de "un pis més".
- 4d8 amb peu desmuntat i funcional, que tanca l'actuació que solíem fer Saballuts abans de vacances (i aviat hi tornarem!!!).
- pd5 de comiat avorridot i funcional, per putejar SD.
  • Pastes (un peu i un castell desmuntats, i una llenya): 
- id4d8 sense vents, que es veu que sempre els fan així (que no ens n'hem adonat que era intent desmuntat fins que ha vingut no sé qui a comentar la jugada, perquè no sabem què collons devíem estar fent a l'hora d'estar pendents de l'aleta). Són ganes d'escalar posicions en el rànquing dels Màsters dels peus desmuntats (per a qui encara no ho sàpiga, desmuntar un castell és equivalent a desmuntar tres peus, moralment parlant).
- 4d8, ara sí (encara sense vents) 
- i3d8 amb peu desmuntat (queda clar darrere de quin títol anaven...) i caiguda lletja, lletja (el cloc que s'ha sentit no ha molat gens ni mica). Darrerament sembla que els egarencs (pastes o malves) han suprimit el mot "avall" del seu diccionari... 
- 4d7a, col·locant el segon de l'agulla, com sempre, abans que els del 4 (seguim sense entendre com quadren el quatre... o sí, que el fan desquadrat i tot! ole tu!), però després munten la resta de l'agulla a l'últim moment, que sembla que no hi hagin de ser ja a temps! 
- 3d7 (recuperant dues rondes seguides, que si un es despistava, no acabava d'entendre perquè el 4d7a s'havia convertit en un 3d7, que a vegades passa!!) molt lent i amb les mides més estranyes del món mundial. A terços i quarts no n'hi havia cap que tingués la mateixa alçada que els altres del seu pis. Creiem que ho han fet a propòsit. No hi ha cap altra explicació possible. 
- Vano de 5 sense res a destacar. 
- 2pd4 i pd4 aixecat (i baixat) per sota simultanis, seguit d'una desena de pastes saltant, cantant i celebrant (encara no sabem què), mentre la gran majoria silenciosa (ara que està de moda) dels seus, se'ls miren amb cara de no entendre massa què cony fan.
  • Nens (ni peus desmuntats, ni celebracions... en fi): 
- 2d7 amb els dosos girats i l'enxaneta fent un acte de fe per poder col·locar-se i fer l'aleta. Digne d'Epic movie, però els tios l'han descarregat amb un parell de collons. Ole, ells!
- 5d7 amb l'acotxadora de la torre emulant l'acotxadora del tres del 5 saballut: pujant a càmera lenta. La moda tropical hit triomfa entre la canalla castellera!!! 
- 4d7a amb l'enxaneta del 4 estancada a terços una bona estona (tot i que al final ha acabat pujant i fent l'aleta), i el pilar una mica massa treballadet per al gust de la seva enxaneta, que no acabava de veure clar si es deixava anar de la mà o no. 
- Vano de 5 tot boniquet.

* Castellaritat de la plaça: Sí, certament hi havia molts castellers i cap firaire, però la plaça estava infestada de gent ui, ui, ui i no hi havia bars (que calia caminar un poc per trobar el paqui de les llaunes d'estrella fresquetes per cinquanta cèntims), ni pràcticament públic (el temps no acompanyava, què hi farem!), així que ho deixarem amb un "necessita millorar".

* Comentaris diversos que segurament propiciaran la indignació dels habituals detractors de SD (i que per tant, ens veiem incapaços d'obviar...):

1. Ens han convocat a les 11.45h a la plaça Vella (i no les teníem totes, que hem arribat i s'hi ballaven sardanes!!!!! mama por! Vegeu la crònica de Sant Jordi'12) per anar en cercavila fins al raval de Montserrat... i Saballuts hi hem participat!! Ja no som el que érem. On han quedat aquelles campanes cercavileres tan nostrades?!! Antes molábamos!

2. Hem arribat a plaça i el Capo s'ha fotut a fer d'hostessa aèria, gesticulant amb els braços i assenyalant les posicions de cada colla a plaça (llàstima que no hem sigut a temps de fer-ne la foto!). Només hem trobat a faltar les instruccions per a la fugida d'emergència (sobretot per quan hem fet l'anticastell...) i el carret amb les begudes i els cacauets (que el bar quedava lluny).

3. Per variar, ha costat un ou trobar la Tieta i la paradeta. S'està convertint en una tradició saballuda a cada actuació. És com buscar en Wally, però en versió més casolana, i en viu i en directe. Més de mitja colla ha anat de bòlit provant d'esbrinar on coi s'havia plantat avui la bona dona (no hi havia sol, així que el factor ombra no era d'utilitat en la recerca). Quan finalment l'hem localitzada, hem descobert que la Tieta és una activista antisistema, ja que es trobava encerclant La Caixa (que ni per un moment se'ns ha acudit de pensar que com que plovisquejava, s'estava aixoplugant al porxo del caixer... que ella mai no ho faria!).

4. (Com colles hi havia avui a plaça) Amb quatre colles, l'actuació s'allarga excessivament i es fa un pèl pesada, però el pitjor de tot és la ronda de pilars. El caos acústic és digne d'autoimmolació (ara sona una aleta, ara una entrada, ara una sortida... però tot alhora), però l'escampall de pilars de la plaça ja ho acaba de rematar. La impossibilitat de gravar tots els pilars simultanis de les colles (que s'entesten en repartir-se cap a l'infinit i més enllà), fa que servidora es pregunti per què hi ha tanta maldatat en este món! Així, el vídeo ha quedat com ha quedat. El proper cop, colles, maxambreu-vos un poc més, que la qüestió és col·laborar una mica!


3 comentaris:

  1. soc pastelera com dius tu, em semble be que fagis la teva, pero si tans saps de cuadres i descuadres, com es que no estas a la tecnica?, em semble estrain, avall si que el tenim al diccionari pero no ha donat temps, a lo millor es que no som tan llestos com tu, no et preocupis la propera vegada que actuem junts, anire a buscarta per que vinguis a cuadra els castells en alsadas i tot, pensa que el tres faltaba gent que se habia fet mal, mirato, i lo mateix que jo no ric de castells que se ensorran, no et fotis tu

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1) Diria que no cal estar en una tècnica per veure si un castell està o no està ben quadrat (això s'aprèn amb els anys de fer i veure castells). No m'invento res.
      2) Tema "avall": No dubto que no us hagi donat temps, ni de la vostra capacitat per quadrar. Tan sols constatava que el castell no estava bé i punt. Fet objectiu. Pots mirar els vídeos, si vols.
      3)No cal que em busquis a plaça, no sóc tan important. Però vaja, si vols en parlem en directe, no tinc cap problema al respecte.
      4) Les alçades del tronc del tres eren dispars. Fet objectiu també. No és qüestió d'opinions. No pots enfadar-te per fets demostrables. Hi ha vídeos també.
      5) Em sap greu que algú es fes mal. En cap moment he fet broma dels que havien rebut, ans al contrari. I si sents els àudios, voràs que realment ens vam preocupar al moment de la caiguda.
      i 6) Les bromes sobre castells caiguts, ensorrats o desmuntats és la tònica habitual de SD. T'aconsello que abans d'enfadar-te i de prendre-t'ho com un atac personal, llegeixis d'altres cròniques per entendre el to en què està escrit.

      Dit això, em sap greu si t'ha ofès res, però ja pots estar segur (o segura) que res del que s'escriu aquí té tanta transcendència com perquè tregui el son de ningú. Apa, salut i castells!

      Elimina
  2. Doncs jo penso que no cal tenir la pell tan fina. Noia, riure d'un mateix és símptome d'inteligencia. Disfruta de les cròniques i no facis tanta mala sang!

    ResponElimina