dijous, 12 de setembre del 2013

Castellar del Vallès, Presentació en societat dels Castellers de Castellar

Plaça del Mirador, 11 de setembre del 2013 

* Colla convidada: Saballuts (tot i que no gaires, perquè molts han hagut de marxar ben d'hora, ben d'hora, perquè els havia tocat un tram de la Via allà on Cristo va perdre l'espardenya!)

* Colla amfitriona que s'estrenava avui per primera vegada en la història dels castells: Castellers de Castellar (que tenen un nom que sembla un embarbussament, rotllo tres tristes tigres... i com que a SD a vegades tenim problemes de vocalització, a partir d'ara els anomenarem Caste, que és més molón). També es fan dir Capgirats, però SD som una mica torracollons (una mica molt; ens encanta), i preferim els nostres propis malnoms. Val a dir que han començat molt bé, perquè ens han ofert cafè i te amb menta (ara no sabem si Caste, l'ajuntament, la comissió de la Diada, o qui fos, tant se val), el que passa és que la majoria de Saballuts som unes nenes, i necessitem llet i sucre per acompanyar-ho. Només els més valents han pogut aprofitar la convidada, però el que compta és el detall!

* Castells realitzats:
  • Saballuts (ni peus desmuntats, ni llenya i ni celebracions; sonsos...)
- 4pd4 (amb els Segadors en lloc del to a la baixada, gallina de piel!)

- 3d7 amb l'acotxador que li ha costat pujar, en part, perquè li tibaven els pantalons (sort que era en Pere Galis, que al final sempre acaba pujant encara que li costi i no vulgui fer història!).
- 5d7 mogudet i gravat com si fos un 3 (i amb efecte dragon khan, que l'Aina compromís s'ho ha passat teta fent la #croqueta per sota el trípode!).
- 4d6 lleugeret i gravat a batzegades (ja veureu el vídeo i ho entendreu). L'acotxadora també ha tingut problemes per acabar de pujar (collons, que la Sira és molt petita, i a vegades no li acaben d'arribar les cames del tot!).
- pd5 amb el Moya girant-se (ell solet, no tot el pilar) per poder veure el pd4 de Caste. Tamos locos!!!
  • Caste (ni peus desmuntats, ni llenyes, però moltes ganes de festa i cantarella!)
- pd3 caminat (no s'ha pogut gravar mentre caminava i giravoltava, perquè l'han començat a Cuenca de la plaça, i no hi cabien els pilars de Saballuts i el de Caste alhora, així que, pràcticament, només s'ha gravat la descarregada).

- pd3 amb una enxaneta més gran que les nostres quintes. Moralment, doncs, tenint en compte l'alçada total del pilar, hauria de comptar com a pd4. No em pregunteu per què, però no s'ha gravat (que ja he tornat a fer de les meves). Quin estiu portem...
- 3d5 èpic amb acotxaneta, molt aplaudit pel públic i celebrat amb ganes per part dels de Caste (segur que saben de l'existència del títol a Màster de les celebracions, i s'han proposat de guanyar-lo).
- pd4 tot boniquet seguit d'un reguitzell de càntics (impossible entendre què coi deien, però se'ls veia molt compenetrats; ho duien molt ben assajat!) i unes quantes ballaruques.

En resum, Caste apunta maneres de cara a ser uns grans celebradors, i confiem que aviat no hagin de menester (per als de la LOGSE, necessitar) tirar d'acotxaneta (ho perdonem perquè són novells... com l'Àlex. Sí, ho sabem, és una broma molt tonta, però no vindrà d'una més!). Saballuts, en canvi, ha col·laborat molt poc a fer una crònica digne de menció. Si seguim així, serà la fi de SD.


* Castellaritat de la plaça: Buf! No cal buscar venedors, ni firaires, ni massa iaies ui, ui, ui... En el moment en que més de la meitat de la plaça es refereix als castells com a "los casteyets", ja no cal seguir parlant-ne més. La plaça del Mirador no aprova (de moment), però confiem que ara que Castellar ja té colla pròpia, la plaça tindrà més oportunitats d'aprendre i esdevenir una plaça castellera amb ets i uts (no com Sant Roc... Si no ho dic rebento!).


* Comentaris diversos:

1. L'estupend clima mediterrani, com ja comença a ser costum darrerament (menys quan vols que plogui! Collons! Serà que no ho vam demanar de cops diumenge, després de la segona ronda!), ha tornat a fer acte de presència i hi ha hagut un plugim constant i emprenyador (xirimiri, que diuen els bascos) que semblava que només parava entre castell i castell (o entre castell i pilar, que avui n'hem vist un munt!), per poder putejar el personal (pensant que ja podia plegar el paraigües) en tornar-hi  just al moment de l'aleta. Puto univers.

2. A Castellar hi ha gent molt alta, cosa que no mola gens quan s'ha de gravar i una no passa de metre setanta (el trípode també té certes limitacions: no som professionals, no som professionals, no som professionals...). Es veu que com que no hi ha tanta gent com a Sabadell o a Barcelona, toquen a més menjar per cap. O això, o a Castellar del Vallès els aliments són transgènics, o derivats de plutoni o urani, i fan que la penya digievolucioni a gegant del pi (ara s'entén la mida de l'enxaneta del pilar de tres). El cas és que hi ha moments en què gravar es fa realment complicat (tant que fins i tot el botó del rec s'atabala i decideix que no vol jugar). Per tot això, des de SD demanem disculpes mil a déu nostru senyor, i resarem un pare nostre i tres ave maries; que el nostre nobarrufisme i ganes de riure'ns de tot ens sigui perdonat. Amen.


Vídeos

* Saballuts

* Caste

5 comentaris:

  1. Ei!!! Que ara ja fa temps que a Saballuts no en fem de castells de 6!!! Bé, potser no tant, però de l'estiu ençà que no n'hem fet. No seria un 4d7 el que ha fet la Sirereta??

    ResponElimina
  2. Aix, no ho sé ja, pensa q a terços hi havia quintes, diria. Mireu-vos el vídeo q em fa molta mandra, i després m'ho confirmeu per si ho he de canviar... XD

    ResponElimina
  3. Aix, no ho sé ja, pensa q a terços hi havia quintes, diria. Mireu-vos el vídeo q em fa molta mandra, i després m'ho confirmeu per si ho he de canviar... XD

    ResponElimina
  4. De 7 .... és de 7 leeeent però de 7
    Si hagués durant el mateix essent de 6 ...... en fi

    ResponElimina