dimarts, 3 de setembre del 2013

Sant Quirze, Actuació de Festa Major

Plaça de les Morisques, 31 d'agost del 2013

* Colles convidades: Saballuts (és com actuar a casa, però amfitriona, amfitriona... no) i Matossers de Molins de Rei (Colla que inclou una errada ortogràfica en els seu nom: Matussers s'escriu amb u. Perdoneu... però algú ho havia de dir).


Seguim colant un poc de publicitat, que en cinc dies és festa major!

* Castells realitzats:

  • Saballuts: Actuació típica de dissabte tarda... Mandra elevada al màxim exponent): 3pd4, 5d7 (avorridíssim; anem bé de cara a pujar-hi un pis), 2d7 (prou bé també, i amb un segon que no l'assaja des d'èpoques innombrables; comparant-la amb la torre de l'any passat a Sant Quirze, però, és la reina de totes les torres i estava de puta mare), 4d7a (res a dir, així no hi ha manera de fer cap crònica) i pd5 de comiat. Celebracions inexistents (seguint la dinàmica habitual...). Ens cal estrenar castell nou, a vore si així torna la rauxa festaire!!!
  • Matossers: pd4, 3d6a (muntat a ritme tropical, és el Baix Llobregat style) id2d6 (¿lo cuálo?!! No sabem ben bé què ha passat, perquè alhora fèiem de cangur i, sincerament, ens ha fet una peresa extrema visualitzar el vídeo, que tenim moltes cròniques pendents i no volem dedicar-hi tot el dia! Sospitem, però, que Matossers han descobert que desmuntar un castell val per tres peus desmuntats, i volien ser-ne els màsters), 2d6 (ara sí!), 3d6 (amb la calma) i pd4 de comiat. Grau de celebració al nivell de Saballuts, és a dir, cap ni un.

Resumint, Matussers guanyen el títol de Màsters del Desmuntar (gràcies a la torre de 6), mentre que el de Millor Celebració a Plaça queda desert. No anem bé...


* Castellaritat de la plaça: No hi havia bars (ja que es troba dins del parc). No hi havia gitana amb globus, però sí gitano amb pistoleta de bombolles. No hi havia massa iaies ui, ui, ui... però sí un munt de cotxets (collons de baby boom) i famílies petant la xerrada... i passant olímpicament de l'actuació castellera (nul interès seria dir poc). Per tot plegat (per als de la LOGSE: "en resum", "en definitiva"; no "doblegat"), la plaça de les Morisques de Sant Quirze mereix un suspens majúscul, d'aquells que a l'EGB apareixia acompanyat d'una D ("deficient", per als de la LOGSE) en la nota d'actitud.

* Nominats a la lapidació del dia:

  1. El responsable de triar l'hora de l'actuació. A les cinc de la tarda?!!! I la migdiada què?!! Eh, eh, eeehhh!!!! La becaineta de després de dinar hauria de ser un dret fonamental de tot casteller (i més quan hi ha festa major a tocar de casa)!! Molt patrimoni de la humanitat... molt patrimoni de la humanitat... però després ens foten la migdiada en l'aire!!! Apa, nano, cap a la llista!
  2. El Figa i el Gusi, que han arribat a plaça a segona ronda, envoltats dels amics de fúcsia (vegeu crònica de la festa major de la Creu Alta'13), vestits de geganters i no s'han posat ni a una trista pinya!!! Ja us val, que els gegants no eren fins a les 7 (ells sí podrien haver fet migdiada... cabrons!!) i podríeu haver participat en totes dues actuacions! De pet a la llista!!

* Breus apunts (que encara hi ha dues cròniques més per fer) sobre l'actuació:

1. A pesar del munt de nens i cotxets que pul·lulaven per la plaça, tant el trípode com la càmera han sigut respectats i no han patit cap agressió per part dels santquirzencs. Gallifante per ells!! Conclusió: els santquirzencs molen més que els igualadins (que volen acabar amb el nostre pla de conquesta mundial!). No podem dir que ningú no se'ns hagi parapetat davant l'objectiu, però sí que, quan ho hem demanat, s'han fet a un costat amb un somriure (que es digno de admirar...).

2. Els geganters de la Creu Alta eren presents a plaça, però han resistit la temptació d'interrompre'ns l'actuació castellera. Molt bé, en van aprenent, però per si un cas, no els hem tret l'ull de sobre. No et refiïs mai d'un geganter!

3. Primera actuació en tot el que va de temporada (o temporades, que juraria que des que existeix Saballuts Digitals, no ens hi havíem trobat mai) que servidora no pot prendre's una cerveseta mentre grava sota la solana. Inconcebible! Que no torni a passar, que no responem dels nostres actes!!!


Vídeos

* Saballuts
2d7 (amb bonus track, o sigui que mireu-lo fins al final)
2d7 de l'any passat (per si voleu jugar a cercar les dues mil quatre-centes diferències)
4d7a
pilars de comiat

2 comentaris:

  1. No, no hi ha cap errada al nom de MATOSSERS, som MATOSSERS de la "Vila de Matoses" que és com surt anomenat en algun document antic Molins de Rei abans de tenir Molins. Som MATOSSERS del Matossar!, al DIEC podeu buscar que vol dir Matossar. Una abraçada Saballuts!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens sap greu, com a filòloga tiro sempre del DIEC. I d'entrada, tendim a pensar que mot que no hi és inclòs, mot que no existeix. Si dieu que n'heu fet un derivat no normatiu, ens ho creiem i afegirem que "hemos dicho culo", com deia l'Eugenio. XD Salut i castells!

      Elimina