dimecres, 3 d’octubre del 2012

Ripollet, Actuació del Pont Vell

Carrer de Nostra Senyora dels Àngels, 30 de setembre del 2012

* Colles convidades: Nois de la torre, Castellers de Cerdanyola i Saballuts

* Colla amfitriona: Vailets de Ripollet, en esperit (a SD estem molt ben ensenyadets i tenim clar el nostre paper en tan històrica discòrdia: el barri del Pont Vell és Ripollet i punt. I afegirem que, per tant, l'única colla amb potestat possible per organitzar-hi res és Vailets, al cel siguin). 

En quant a pica-pica no podem valorar res de res perquè: 1) Des del cel és súperxungo anar al Condis a comprar ganxitos remullats, i 2) Castellers de Cerdanyola, com a organitzadors honorífics, no ens han ofert ni una cerveseta (que altres anys sí). Maleïda siguis, crisi, que ens fas sortir serens de plaçaaaa!!!!

* Castells realitzats: avorrits, avorrits, avorrits... (tot i que tots descarregats, que amb el ritme de l'actuació ja és dir molt!):
- 2pd4 (gravats de cul: mea culpa, avui; excepcionalment, res a veure amb la tècnica), 
- 5d7 (bonic, tranquil i sense complicacions... o no), 
- 4d7a (aquí el Compro va perdre l'oportunitat de girar el pilar davant els seus txitxes del passat), 
- 4d7 i pd5 de comiat.

* Nivell casteller de la "plaça": Notable, només hi havia una gitana venent globus. El Sr. Plegatín vol afegir que les cròniques castelleres de la majoria dels diaris (a jutjar per la informació que donen) les fa la paia dels globus. 

* Punts dignes de menció de l'actuació al barri del Pont Vell de Ripollet (no ens cansarem de dir-ho: Ripollet, Ripollet, Ripollet...):

1. Haver d'anar tirant d'escut per distingir la gent nova de la colla és una . Proposem fer una segona equipació per quan actuem fora de casa amb altres colles verdes. Groc pollet seria una opció... (ens estem assegurant unes quantes birretes de gratis... eh, Vailets?)

2. La penombra del carrer de Nostra Senyora dels Àngels (sí, hem tirat d'street view per poder esbrinar el nom exacte del carrer. Google, ole tu! A vore si promocionant-los ens paguen alguna cosa pel bloc! Si cola, cola!) fa pràcticament impossible gravar els castells amb un mínim de condicions. Si la meitat del castell queda fosc i no el veieu bé, tan se val, tu, que eren de 7 i ja els tenim molt vistos!

3. Començar tard l'actuació perquè l'ambulància no arriba és innecessari i esgotador, sobretot quan el recorregut que ha de fer no arriba als 100 metres. Devien estar gravant vídeos pel tutub, com els agents de la urbana de Cerdanyola.

4. Encara estem garratibats amb el 4d7 de Nois de la Torre (encara que n'hi ha que diuen que a SD els castells són el de menys), i amb el terç que va aconseguir aguantar tot el castell amb el cul en pompa i apuntant a Cuenca. Mama, por.

5. Quan ja res semblava superar l'astorament de veure les llenyes de Nois i Cerdanyola (confiem que ningú va prendre mal), ens sobrevolen cinc helicòpters en formació. Yuyu, yuyu...

6. Volem denunciar el tracte de favor del Michel cap a les noies d'altres colles. Exigim que a partir d'ara faci de vigilante de la playa també amb les nostres castelleres saballudes. Quan ensopeguin per haver brindat massa pels castellers de 8 i mig (o més, que somniar no costa gens), evidentment, que de llenyes no en volem veure cap! Lagarto, lagarto...

Per últim, volem llençar tres preguntes a l'aire...
  • Per què Cerdanyola fa els pilars de 5 en ronda solitària?!!!
  • Quantes camises en actiu té el Juanele?
  • Per què hi havia més castellers fotent-se el pica-pica i estrenant local la nit abans, que a la pròpia actuació? Si som grans per sortir, som grans per llevar-nos i anar a plaça!!! Després n'hi ha que es queixen perquè no tenen oportunitats a tronc... Hem dit.


Vídeos:



La veu del poble
Nou capítol de la secció amb menys pèls a la llengua del món casteller! Perquè podeu dir tot el que vulgueu a... La veu del poble!


4 comentaris:

  1. Viva Ripo!!

    Perdoneu... però algú ho havia de dir!

    ResponElimina
  2. He trobat a faltar algun comentari sobre el públic que ens va seguir atentament des de casa seva, ja sigui la iaia del visillo, la senyora engnaxada al balcó (veure whatsapp saballut), etc. Com és que no descompten punts en la qualificació de plaça cartelera??

    ResponElimina
    Respostes
    1. Elemental, querido Watson, també pots trobar gent als balcons de les places de la zona tradicional, mentre que no hi trobaràs gitanes venent globus. Així, amb pits grossos o petits, amb visillo o sense... les iaies dels balcons no descompten en el nivell de castellaritat.

      Elimina