dimecres, 31 d’octubre del 2012

Sabadell, XIXa Diada dels Saballuts

Plaça Sant Roc, 28 d'octubre del 2012

* Colles convidades: Castellers de la Vila de Gràcia i Castellers de Terrassa

* Colla amfitriona que entra al rànquing dels pica-piques, tot i que no sabem en quina posició perquè no n'hem pogut catar res: Saballuts. Sospitem que hi havia cervesa perquè algú en duia; potser també patates (o no), però davant del dubte no ens atrevim a pronunciar-nos, encara que sigui el pica-pica de casa. El proper cop, que ens reservin una taula especial per a la premsa no oficial si volen una bona crítica (tot i que per un mòdic preu, també ho podríem arreglar).

* Castells realitzats: 9pd4 (putada per gravar, perquè no saps on t'has de fotre per poder enganxar-los tots), 5d8, 2d8f, 4d8 (merda, ens han estafat el farcit), vano de 5 (vaja, que el farcit segueix sense fer acte de presència) i pilar de canalla.

* Castellaritat de la plaça: Força bé, la gent n'està aprenent! Fan prou silenci i aplaudeixen quan toca. Poc, a poc, poc a poc... No hi ha penalització perquè la gitana del globus ens ha tornat a fer campana (i ja comença a ser preocupant, tu, que no li hagi passat res!).

* Peus desmuntats: Cap ni un! Merda, que Sagals ens tornarà a passar al davant!!! Algú sap si n'han desmuntat cap aquest cap de setmana?

* Breus apunts (molt breus) sobre l'actuació:

1. Actuar l'endemà de canviar l'hora, propicia situacions ben simpàtiques (per a qui li expliquen; per al despistat és una putada): sempre hi ha algú que s'oblida de canviar l'hora i arriba a les 11 a plaça.

2. Per a despistats o impuntuals, avui hem estrenat la mil·lèsima placa per commemorar la súper actuació de Festa Major (bé, placa no, enganxina nova a la placa que ja teníem). Sentir un "xupitos gratis, laralaralarà" enlloc d'un "lero lero lero... Saballuts" mentre descobrim la placa o fem la tradicional foto a les escales de l'església, ens hauria de fer replantejar si últimament no estem confonent les coses. Les tajes i l'apologia de l'alcohol, millor deixar-ho per a la intimitat, perquè a plaça el que compta són els castells. Des de SD volem reivindicar la figura del SABALLUT per damunt de tot. Qualsevol altra deformació etimològica novella hauria de mantenir-se al marge de la camisa o  dels distintius saballuts.

3. Acabar de bajón després d'haver descarregat 9 pilars de 4, un 5d8 i una torre de 8 amb folre és surrealista, però és el que hi ha.  La sensació general era que el 5 i la torre s'havien de descarregar i punt (s'han de consolidar), però il·lusió, il·lusió... ja no eren novetat. Tots somniàvem amb el 4d8a, però ens hem hagut de conformar amb el coitus interruptus del 4d8. A partir d'ara, tots a cardar com si s'acabés el món, que ens fa falta més canalla!!

* Vídeos

Les nostres càmeres sempre hi són, fins i tot quan ningú no se les espera! Nou lliurament del SD Files. Subtitula't 2.0 

I per si no en teníeu prou, encara us duem dos vídeos més... per presumir de canalla, gralles i tabals (i perquè el becari segon/terç més guapo faci pràctiques de gravació... que encara li queda!) 




* Saballuts

* Castellers de la Vila de Gràcia

* Castellers de Terrassa 
Ens sap greu no haver pogut gravar tots els castells, però hem tingut problemes tècnics)


I recordeu, ben aviat podreu gaudir de la crònica i els vídeos de la festa de Diada!!! Perquè la càmera de SD hi era, i no es va perdre cap detall (i hi insistim, cap!).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada