dimarts, 25 de setembre del 2012

Esplugues de Llobregat, Festa Major de Sant Mateu


Plaça de Santa Magdalena, 23 de Setembre del 2012

* Colles convidades: Capgrossos de Mataró i Saballuts

Si noteu un canvi d’estil a la crònica és que els autors originals d’aquest bloc van fer campana, així que la crònica serà diferent i no hi ha vídeos, ja aviso.

Apa-li, no fa ni dotze hores que ens hem baixat de l’autocar de tornada a Reus, que ja ens enfilem per anar a Esplugues, alguns com els administradors d’aquest bloc i bastants altres s’han demanat festa aquest diumenge, i tot i que hem fet més amb menys gent, hauríem de reflexionar si és bo per a la colla aquestes tournées per Catalunya. Tot plegat em queda la sensació que podríem haver aprofitat el cap de setmana per haver fet alguna cosa més, ja fos dissabte o diumenge.

* Colla amfitriona: Castellers d’Esplugues, els hi perdonarem que no hi havia pica-pica i que ens han fet comprar les llaunes de cervesa a 1.5 € perquè després de 18 anys i diverses desgràcies amb majúscules l’últim any, han aconseguit aixecar-se i descarregar un impressionant primer 4de8!!!! A nosaltres ens agrada fer-ho a la segona i a la primera carregar, així se celebra dues vegades, però respectem el dret d’altres colles a descarregar-ho a la primera i a sobre parar bastant el castell. També van estrenar el 7de7..... que voleu que us digui, és un castell que em sembla.... diferent.

* Nivell de la plaça: Plaça plena i afició entregada, sempre és d’agrair anar a Festes Majors, ara, aparcar a Esplugues és... com ho diria jo... en 15 anys mai he aparcat a menys de 7 carrers de l’actuació, hi havia una corrua de Saballuts donant voltes desesperats buscant aparcament que es van perdre mitja primera ronda.

* Menció colla agermanada: Capgrossos de Mataró (U know what I mean!). Primer 3de9f de l’any i primer 7de8...?! de l’historial. Estrany, acostumats a celebrar nosaltres últimament a plaça aquesta vegada ens va tocar fer de “palmeros”. Sort que no cauen malament els companys de Mataró i Esplugues, arriba a ser una altra colla de blau.... y hasta aquí puedo leer.

* Menció especial a la vena inflada del segon del p6, va batre el meu record de vena inflada... que semblava difícil.

* Castells realitzats: 

- 5de7, amb espantà inclosa d’un baix inconforme, a hores d’ara ja sabreu qui és ja que, discret discret... no ho és el noi i va queixant-se per les xarxes socials. Anava de segones mans, o sigui que si voleu saber com va anar el castell li pregunteu a un altre o mireu algun vídeo. Tothom sap que a les cròniques de Saballuts Digitals el de menys són els castells.

- 4de8, anava de segon, així que la crònica és:
   1. Hòstia!, puja el Compromís per aquí, jo me’n vaig!
   2. Eh, a veure si puges més finet!
   3. No apreteu tant que no hem començat encara!!
   4. Avall!! (Com no eh?, Anna).
   5. Repetir 1,2,3
   6. Està be terços? (Pregunta inútil com poques, crec que els terços    no han desmuntat mai cap peu de vuit, sempre està be!!!)
   7. Amunt!
  8. Dreta, dreta dreta DRETA!!.... aleta.... esquerra esquerra esquerra ESQUERRA!!
   9. Descarregat
   10. No marxeu que he de baixar!!

- 2de7, aquest sí, vaig fer d’escaleta i d’últim cordó i el vaig poder veure des de darrere una rengla.
La meva opinió: “Beee, molt maca tronc.”
Opinió del tronc: “Joder casi ens la fotem, has vist quina hòstia a l’esquerra!”
Això dels castells sempre és subjectiu....

- 2p4 d’inici i Vano de 5 final: “Repartint joc” però sembla que no el suficient, hi ha gent que es queixa que “El fill de la fotògrafa surt massa a la foto”!!! Normal no?

Firmat:
Sr. Plegatín

1 comentari:

  1. Així que probablement sóc l'únic terç que ha fet desmontar el peu d'un castell de vuit saballut...

    ResponElimina