dimarts, 2 de setembre del 2014

Actuació de Festa Major de Granollers

Plaça de la Porxada, diumenge 31 d'agost

  • Colla amfitriona que ja són com de la família, per la de cops que arribem a actuar plegats: Xics del Justín (#WithLove), perdó, de Granollers.

  • Colles convidades que també han coincidit un nombre ingent de vegades aquesta temporada: Castellers de Barcelona i Saballuts (que hem nat de clàssics...).

  • Castells realitzats:
Ronda de pilars d'inici
  • Xics: 2pd4 
  • Barna: 2pd4 
  • Saballuts: 2pd4

Primera ronda
  • Xics: 3d8 nerviós a la baixada de la canalla i un pèl deformat, i amb les gralles tocant des de Cuenca... (devien fer com la Tieta amb la paradeta, buscant ombra desesperadament)  
  • Barna: 3d8 prou avorrit (gràcies, gràcies... que la crònica es fa sola... avorrits...). 
  • Saballuts: 3d8 ("nem de tresos, avui" deia l'speaker) tan avorrit, que si no hi fotem aviat un folre, ens morirem d'ensopiment.

Segona ronda
  • Xics: id2d8f, nerviós i girat (la torre de Xics, un dia digievolucionarà i passarà de girada a twister, que sortiran tots els tronquetis volant, volant... fins al meravellós món d'Oz!), amb l'enxaneta que ha fet avall a l'alçada de dosos (Putada #ElConcepte). No hem pogut gravar com muntaven soca perquè una Hello Kitty gegant voleiava gràcilment just per davant de l'objectiu de la nostra càmera (moriu pares i firaries!!!!). Per contra, sí hem immortalitzat el bitxo que ens rondava... i el que volava també! 2d8fc, patida i regirada, que ha aguantat just perquè l'enxaneta pogués fer l'aleta.  
  • Barna: 4d8a (amb peu desmuntat, ouieà!!!), un poc tremolós a la pujada, i prou. El més emocionant ha estat l'home més alt que el Quimet, que no ha parat de passejar-se per davant de la càmera.  
  • Saballuts: 2d7 parat, bonic, preciós, bufó, formós, joliu, maco... però PETIT!!! I crida l'afició: "UN PIS  MÉS! UN PIS MÉEESSSS!!! Diu una llegenda, que els pinyonetis volien entrar a la pinya amb els braços abaixats i infiltrar algú a dalt per fer l'escaleta... rotllo sense que es notés... com qui no vol la cosa... Tècnica, do you capicci?!!

 Tercera ronda
  • Xics: 4d7 (amb l'Iván presumint de nen davant la càmera; que sí, que és molt maco el Biel...). Les nostres fonts diuen que han hagut de baixar el llistó, perquè dues quintes s'han fet mal a la caiguda de la torre. Desolée.   
  • Barna: 4d8 (va, home, va!! després d'un 4d8a?!) que ens ha fet patir mil cops més que el 4d8a, amb tremolor grau mig-alt en l'escala ritcher quan es col·locava la canalla i amorfització (que ha perdut la forma, vaja!) a la baixada. Deduïm que era el castell per provar gent (o això, o els mola excessivament l'estil quatrero saballut).
  • Saballuts: 4d8 no tan avorrit com voldríem, que hem eclipsat el quatre de Barna i tot! Us òdiu moltíssim!!! Que un tronqueti aixequi un peu (rotllo en Joan petit quan balla...), no és el primer cop que ens passa. Que un tronqueti es deixi anar d'un braç (ei, boggie, boggie, ei! amb la mà a dintre, amb la mà a fora...), tampoc. Fins i tot, que un tronqueti es foti a cridar al mig d'un castell, en ple atac d'histèria, no és res nou. Ara, que totes tres coses les faci alhora el mateix segon, ja és una altra història!  I que en el mateix castell, hi fotin un enxaneta a qui no li arriben les cames per passar l'acotxadora, ja és d'hòstia i mitja, que després hi ha despenjades i toca plorar. Rellotges nous i ulleres graduades per l'equip de canalla, ja!  Senyors de la tècnica i responsables directes o últims de pintar els castells, què collons foteu a una setmana de festa major?!! No ens la volem jugar amb la torre, i ens la juguem per una merda de 4d8?!! Si ens el fotem pel cap, això no malmetria la moral i els ànims del personal?!! Perquè posats a caure, que sigui amb un castell per consolidar, cony! Afegirem, també, que encara sort que els pinyonetis tenen clar que a dalt no són res sense ells, i fan pinya pugi qui pugi. Preneu-ne nota, aspirants a saltimbanquis! Si voleu tenir tou, ja cal que penqueu i no passegeu pel voltant dels castells com si res!

Ronda final de pilars (amb moto voladora de fons... i firaire de globus de pas):
  • Barna: pd6 i Vano de 5 
  • Xics: 2pd5 
  • Saballuts: 2pd5 (imaginem, que no es veien) impossibles de gravar, perquè els tapava Barcelona, i de cul a l'ajuntament, ara que Barna i Xics els fotien de cara. Si és que... 

En resum, Xics guanyen el Màster del Desmuntar (ho sentim Barcelona, un castell quasi senceret val per tres peus!!) i el de la Festa i la Disbauxa, gràcies a les cantarelles de final de l'actuació, tots a la una, rotllo cheerleaders (tot i que estem convençuts que només ho han fet per poder arrasar amb els premis de SD). Barcelona i Saballuts s'hauran de repartir el títol a Màsters de Liar-la en un 4d8. En fi...


  • Castellaritat de la plaça (o "Requisits de plaça castellera, l'endemà de Sant Fèlix"):
- Firaires amb globus (ara ja puntua per zona tradicional, en vistes del que es veu darrerament a les places...): Fet (n'hi havia tres a plaça!!!) 
- Penya amb nevera: No! Error!! (ni nevereta, ni llaunes buides, ni ampolles de xibeca per terra...) 
- Gent que aplaudeix quan toca: Fet (però només perquè ho ha dit l'speaker!). 
- Absència de nens a coll dels pares, jugant amb el patinet o d'àvies fent ai, ai, ai o ui, ui, ui: No! Error!! 
Total, que la plaça de la Porxada es queda en un empat tècnic, i encara gràcies!

  • Comentaris diversos altament innecessaris i que de segur ens ajudaran a fer molts amics, com sempre (#IroniaModeOn Sheldons del món, esteu avisats!):
1. Sobre els riscos de trepitjar Granollers i altres paranys. Granollers és un lloc perillós. Després de sobreviure a la tradicional tronada (per cert, una tradició d'allò més agradable i que per res del món voldríem abolir... A qui no li agrada que li sagnin les orelles?!!), i d'esperar estoicament a què s'escombrés la plaça, hem vist com alguns Xics creuaven les tanques i els hem seguit. Aleshores, de cop i volta, en un acte clar de traïdoria i infàmia, un Xic (que, sospitem, contractat per alguna colla gegantera) ha mogut les tanques del costat i ha format un cercle trampa amb les que ja teníem darrera, per tal d'impedir-nos la sortida. SD, però, som uns malotes i els racons de pensar no tenen cap efecte en nosaltres!!! Buajajajajàaaaa!!! (riure maquiavèl·lic que fa cagar de por). Xic pèrfid (per als de la LOGSE, "traïdor, caragirat"), al bloc vas!!!
Racó de pensar ideat amb tota la mala intenció del món
2. Sobre territoris i tradicions. A la plaça de la Porxada, el territori natural de Saballuts és el de dalt, el del costat dels bars (és casualitat, això dels bars, palabrita...), tocant la porxada. Portem anys havent fet niu en aquest espai, i ara, ens foragiten i ens desterren a la banda de baix de la plaça... Per què?!!! Per quèeeeee?!!!
3. Sobre els pilars d'inici i altres indecisions. 2pd4 per colla i ja ho tindríem, no? Doncs no, perquè aleshores seria massa fàcil de gravar, i si no es fa la punyeta a la càmera de SD, l'actuació no té cap mena de gràcia.  Ens dirigim al Capo saballut per demanar cap on miraran els pilars. Resposta: "Cap a l'ajuntament". Cap problema, nem cap a l'ajuntament a gravar. Quan ja ens hi hem instal·lat, ens adonem que Barna i Xics, força més ràpids que naltros (oh, sorpresa... ¬¬'), munten els pilars de cul a l'ajuntament en qüestió. Res d'estrany que no hagi passat abans, Saballuts fotent el cul o en els altres hi posen la cara i viceversa. La tònica habitual. Llavors, encara no sabem per què, el Capo s'il·lumina i decideix que avui serem gent normal i seguirem la massa. El tio ens gira la pinya, i SD , corre que vas tard, corrent cap a l'altra banda amb el trípode, la càmera, el tamboret plegable... tot molt agradable, vaja!
4. Sobre un nou ídol Xic (avui no hem vist el nostre estimadíssim Justín-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia; desolació absoluta). Gora l'Speaker Samurai!! Tot i que no se l'entenia massa (no cal petonejar tant el micro!!), se'ns ha guanyat quan ha explicat al públic que calia esperar a l'aleta per aplaudir... i al següent castell, la gent ho ha fet bé!!! SD portem segles donant pel sac el públic del voltant, fent didàctica castellera, i la penya fa com qui sent ploure!! Es col·loquen dosos i vinga a esllomar-se aplaudint, com si els hi anés la vida!! Volem un speaker així per la setmana vinent a Sant Roc, i el volem ja!!! 
L'Speaker Samurai, micro en mà, posant estoicament per la càmera de SD.
5.  Sobre elements estranys i altres detalls impagables. Mentre provàvem de gravar a plaça, se'ns han apropat tres geganters híper etílics (per als de la LOGSE, "duien un pet que n'eren dos..."), que entre incongruència i incongruència, ens han fet entendre que volien ser entrevistats i sortir a la pel·li (a naltros, SD, nèmesi de les ordes geganteres!!! #GegantersQueEnsEstimen #ElMónSAcaba). Amb tot això, ha passat la dona de Barcelona amb el frus-frus, que oferia els seus serveis com a ruixadora... Si això no és un altre indici de l'adveniment de l'apocalipsi, no sé pas què és... 
6. Sobre veure on hi ha el beure. Xics, on heu amagat aquest any el surtidor?!! On ha quedat la barra de l'any passat? No en teníeu prou de desterrar-nos de la nostra zona habitual a plaça, que també desterreu la barra? Xics, antes molabais!! 


Els tronquetis han tirat d'amanida... (si cola, cola)

Comentaris positius del dia

a. Actuar a Granollers vol dir esmorzar de forquilla a la Fonda Europa! Mmmm...

b. Avui no hi era la Sílvia a plaça (aquest no era el comentari positiu), però sí en esperit (aquest sí). El Morón ha fet de responsable d'intendència, i s'ha encarregat de dur-nos una cervesa fresqueta!! Ole i oleee!!!






Vídeos









    6 comentaris:

    1. Ens hauria encantat fer el pilar de 6 als Xics però no... La info de la ronda final de pilars està malament! Ho penso dir al Justin!

      ResponElimina
    2. Genial com sempre. SD, sou els millors!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Sobretot quan ens equivoquem d'enllaç en els vídeos, o quan girem les colles, o quan ens oblidem de dir si és i o id, o... Encara no sabem com algú pot prendre'ns seriosament... #SDRules

        Elimina
    3. Ep! No feu cap referència al fet superinusualíssim de que cap colla no va tirar cap falconada? #hasperdidounlector

      ResponElimina
      Respostes
      1. Sou gent cruel... No ens podeu deixar gaudir del moment? Oblidar, per una actuació, que existeix l'aberració falconaire?!! #NoVolemRecordar

        Elimina