dimecres, 23 de juliol del 2014

2n Aniversari dels castellers de Berga

Plaça Sant Pere, dissabte 19 de juliol




  • Colla amfitriona que avui fa dos anyets i ens ha obsequiat amb el ja tradicional entrepà de botifarra més quelcom de beure: Castellers de Berga.
  • Colles convidades: Saballuts, com a bons padrins, i Moixiganguers d'Igualada (poquets, però, que a plaça quasi no s'hi veien camises morades, i el toc de castells sonava amb una sola gralla!).

  • Castells realitzats:
- Berga: 2pd4, 4d7a (amb les gralles sonant, i els terços que encara no pujaven... amb la calma. Els ha sortit una mica flam -de huevo o de vainilla-, però es compensa amb l'estilazo de l'enxaneta del pilar, que lluïa somriure profident), 5d7 (mogudet, mogudet, i altre cop amb les gralles sonant, però els terços de la torre sense moure's... Berga lliure i tropical! Molt celebrat, que n'era el primer!), falconada infecta de 7 (amb el 4 abunyolat a la saballuda, el 3 tot obert, i segones mans saballudes), 2pd5 (ells solets, com si en fessin un de 6) i 6pd3 (de bonus track, sense avisar, que els hem gravat sense trípode i per casualitat!).
- Moixis: 2pd4 (un mirant la resta dels pilars; però per què?!! què collons mirava?!!, que els altres cinc pilars s'encaraven a plaça, i el sisè estava de cara a la paret!! que semblava que els haguessin castigat!! home, pobra gent!!), 5d7 (amb el terç de la rengla tirant-se petarrons a la torre... lleugerament a la moixi), 4d7 (tan precioset com els 4d8 que acostumem a estilar Saballuts...), 4d7a (seguint la tònica de la resta de quatres, belluguet i lletjot, més un pilar tot ben posadet i petitó) i pd5 (aquest cop, mirant com la resta de pilars; els deuen haver condonat -per als de la LOGSE "perdonat"- el càstig).
- Saballuts: 2pd4 (girats, que som uns xulos!), 3d8 (per quan el pis més?!! eh?! eh?!! eeeh?!!!), 4d8 (amb diverses estrenes a tronc, i, per sistema, direm que abunyolat -com sempre- i funcional -perquè s'ha descarregat-, però el cert és que ni ens l'hem mirat, que estàvem de xerrera...), 4d7a (lleig, lleig, i amb l'agulla remogudeta), i 2pd5.
En resum, actuació rapideta en quant a peus i intents (que no n'hi hagut cap, vaja, que tot ha estat molt eficient! gràcies, gràcies, com que la crònica s'escriu sola... ¬¬'), però lenta a l'hora de muntar les pinyes berguedanes. Berga s'enduu, però, el títol a Màsters de la festa i la disbauxa, que en descarregar el 5 han fet cridòria i ballaruques! Saballuts i Moixis, pobrets, avui niran directes a l'infern de SD per sonsos, avorrits i competents!!

  • Castellaritat de la plaça: Cert, no hi havia ni un sol firaire venent globus o pistoletes de bombolletes (no som al Vallès), però què en podem dir, quan només hi ha públic a la barana?!!! (sospitem que ja guardaven lloc per a la Patum vinent) fa la sensació que a Berga, si no hi ha tabals i foc pel mig, no hi ha massa interès pel que sigui que es faci... A més, com ja és costum, ja sigui per l'aniversari, el bateig, o la diada dels quatre fuets (que es veu que no es mengen, ara ja ho sabem), el fum i la flaire a botifarra ens han arribat amb la segona ronda, i ens han acompanyat durant tota l'actuació (els aspirants a colla de costellada, s'hi devien trobar d'allò més bé!). Aprovat justet, i perquè és casa els fillols!

Previsors guardant lloc per a la Patum


  • Quatre apunts ràpids sobre l'actuació, que és tard i volem marxar de vacances:
1. Hi ha vegades que els pilars d'inici no pronostiquen res de bo (que després es compleixi o no, és una altra cosa). Arribes a plaça, comencen a muntar les colles els seus pilars (organitzats sempre per poder tocar la pera als càmeres, no fos cas que ho poguéssim encabir tot dins de l'objectiu), pugen els segons i amb ells les gralles i tabals comencen a tocar. Entre que cada colla té el seu toc de castells particular, que els pilars de cada colla van a ritme diferent, que sempre hi ha una gralla que no acaba d'afinar, i que l'acústica de la plaça sovint reverbera (com és el cas de Sant Pere), sembla que el món hagi de fer implosió en qualsevol moment! A Chuck Norris Tot Poderós ens encomanem...
2. Estimats fillols berguedans, valtros també?!! Per què?!! Per quèee?!!! Per què calia dur l'aberració castellera a plaça?!! Aviat no quedarà cap plaça virginal on no s'hi hagi plantat la merderada del 7! Moriiii!!!
3. SD ens hem endut un ensurt, quan a la ronda de pilars filars no vèiem cap moixi per enlloc... Que ja pensàvem que havien marxat!!! Hem enviat una agent de camp, però, a esbrinar on eren els nostres moixis (que avui ni tan sols han provat de pressionar-nos perquè els fem una crònica benèvola! snif, snif...). Els resultats no han trigat a arribar, s'amagaven a l'altra punta de plaça Sant Pere, que sent-ne tan poquets, hi cabien entre el cartell de "Bel Abalos" i el fanal del final de la barana... 
4. Avui hi havia barra a plaça. Fins aquí tot bé. No era estrella, sospitem. Aquí no anem tan bé. Però que ens costés 2 euros la birra?, aquí sí que ja no anem gens bé, eh! Sort del Capo, que ens n'ha dut una!! Perquè a vore, tot Cristo demanant cròniques, i vídeos, i veus del poble... però aquí, ni Chuck no ens porta de beure!!! Colla d'heretges!!


Comentari positiu del dia: Tenim nous Justíns-amb-jota-castellana-que-fa-més-gràcia a la nostra vida!!!! El quart berguedà i el terç moixi pilaners del 4d7a!!! Dos pel preu d'un!!! Síiii!!! És evident que no hi ha ningú capaç d'eclipsar, ni de substituir el nostre estimat Justín xic, però el fet de saber que mentre no el veiem, podrem fer-ne un petit tastet amb els mini-Justíns (per passar la síndrome d'abstinència com bonament puguem!), ens omple de joia i alegria!!!


Vídeos








    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada