dimecres, 11 de juny del 2014

XLVè aniversari de Castellers de Barcelona

Plaça de Sant Jaume (Bcn), diumenge 8 de juny



  • Colla amfitriona que avui celebra els seus XLV anys d'història (en números romans, per putejar els de la LOGSE!) i és capaç d'organitzar actuacions 3x1, que pel preu d'una actuació d'aniversari, et regalen una reivindicació nacional (amb l'adhesió a l'acte organitzat per Omnium, "Catalans want to vote - Human towers for democracy"), i una de políticosocial (amb el "Sergi llibertat!"): Castellers de Barcelona.








  • Colles convidades: Minyons del poble del costat de la capital del Vallès Occidental i Saballuts (de la capital-capital del Vallès Occidental, de les terres catalanes i del món en general...).

  • Castells realitzats:
  • Barcelona: 2pd4 (i Sergi Llibertat), pd4 caminat del palau de la Gene al de l'ajuntament (simultani a les altres dues colles... i Sergi Llibertat), 5d8 (gravat des del pitjor angle possible -per variar-, que semblava un tres, però tal i com estava la plaça de gent, ens feia molta por moure'ns; la rengla estava un pèl nerviosa a la pujada, però s'ha pogut descarregar sense problemes... i Sergi Llibertat), 3d9f (amb peu desmuntat -snif, snif...- i la rengla girada primer cap a l'esquerra i després no se sabia ben bé cap on... treballat, patit i descarregat... i Sergi Llibertat), 2d8f (amb les quintes un pèl agenollades, que ens han fet patir un poc... i Sergi Llibertat), pd6 (molt boniquet i gravat per l'Alvarito de Gràcia, que servidora estava distreta fent de guia turística pels guiris, que no acabaven d'entendre massa bé què collons hi estàvem fent a plaça... i Sergi Llibertat), híper vano de 5 (en altres paraules, 10pd4 i un de 5 al mig... i Sergi Llibertat), i pd5 al balcó (... amb el segon i el baix que deuen haver dit que a dalt amb el Trias hi pujava sa tia, perquè no s'han volgut enfilar i s'han quedat a terra... i Sergi Llibertat). 
  • Minyons: 2pd4 (i Sergi Llibertat, també), pd4 caminat (... i Sergi Llibertat), 5d8 (macot, que semblava prou fàcil), 3d9f (amb peu desmuntat, per no ser menys que Bcn), 2d8f (sense cap mena d'èpica, ni res de res... sonsos!!) i pd6 (gravat també per l'Alvarito, i amb la baixada més treballadeta que el pilar de Bcn).
  • Saballuts: 2pd4 (i... Sergi Llibertat!), pd4 caminat (el més ràpid dels tres! Som l'Speedy Gonsales dels pilars caminats! Toma, toma, tomaaa!! ¬¬' Som més bons en alguna cosa, que Barna i Minyons!! Ah!... i Sergi Llibertat), 3d8 (tan avorrit com els darrers, però sort que no l'estrenàvem, perquè no n'hi ha proves gràfiques; petits problemes tècnics...), aberració castellera de 8 (que aquesta setmana hem tingut la decència de descarregar a la primera i amb menys patimenta que a Mataró; però vaja, que tampoc no era massa difícil millorar aquell terror!), 4d8 (funcional i avorrit, i que segueixi així, tu!) i 2pd5 (això sí, amb dos collons, girats, que a plaça hi havia molt de guiri, que són fàcilment impressionables i així aplaudeixen més! que naltros també volem la nostra dosi d'inflada d'ego!).

En resum, Minyons i Bcn empaten desmuntat un peu cadascú, mentre que Saballuts ho fa tot a la primera (cago'm Chuck!, és que no podem guanyar ni a això?!!! Per què?!! Per quèee?!! Què ens està passant?!!!). El títol a Màsters de la Festa i la Disbauxa, avui queda desert, que celebracions no n'hi ha hagudes pràcticament cap! Ara, això sí, de reivindicacions, les que volgueu! El premi a la colla més mitinguera, se l'enduu Barna, sense cap mena de dubte... i Sergi Llibertat!

  • Castellaritat de la plaça: Sí, ho sabem, sempre s'hi veuen grans castells, però el públic de Sant Jaume és un pet. Turistes (a Bcn es fan anticàstings per triar els turistes més rucs, és l'única explicació plausible; per als de la LOGSE, "que és acceptable, versemblant"), guies turístics aixecant paraigües, vanos, revistes... mossos d'esquadra, urbans que no van poder entrar als mossos, treballadors i camionetes de BCNeta (militarra), friquis de tota mena; des d'homes pancarta, a paios que venen mandangues inútils (aquells xiulets insofribles rotllo Pato Donald, que t'agafen ganes de fotre'ls una cleca perquè se l'empassin; els ninotets aquells fets de molles i imans que ballen al ritme de música disco caspa norantera sortida d'un radiocaset fet caldo i enganxat amb cinta aïllant; els cendrers i figuretes diverses fets de llaunes de coca-cola...), bojos diversos (en estat d'etilisme excessiu o no), i fins i tot l'alcalde i els regidors de CIU al balcó! A efectes pràctics, podem reduir-ho tot plegat a aplaudiments fora de lloc, ui, ui,uis, ai,ai,ais i aou, aou, aous (versió nòrdicosaxona de iaia histèrica). Així, és impossible sentir-se més sol, castellerament parlant, a plaça. 

  • Rucades diverses que frisem per dir (que últimament no hem fet enfadar massa gent, i després ens diuen que ens hem estovat):

1. Des de SD proposem repartir escopetes i trabucs entre els castellers de plaça que no estiguin a pinya o voltant el castell, perquè quan els ***** guiris comencin a aplaudir quan no toca i a cridar com si fossin en un concert del Justin Biever (l'impostor canadenc, s'entém, no el nostre ídol xic, el genuí Justín-amb-jota-castellana! Aix... què lluny que ens quedava Berlín! Haurem d'esperar a Barberà...), començar a repartir trets a tort i a dret, i acabar organitzant una petita neteja ètnica. Ja voríeu si aprendrien ràpid a fer-ho com toca! Que l'alternativa hippie dialogant de les samarretes carbasses ("please, don't clap before the enxaneta makes the little wing"), ja s'ha vist que no funciona!

2. Ja tenim un altre nom per al rànquing de "Colla Acaparadora de la Jornada"! Si en la darrera crònica Capgrossos es va estrenar amb un accés directe a la primera posició, en aquesta enviarem Bcn a ocupar un digne segon lloc! Ells solets han dedicat el mateix temps a fer pilars, que les altres dues colles juntes! Ole, oleee!!! 

3. Barcelona ha fet el que tocava sense el Sergi (senyora actuació que confiem veure de verd molon ben aviat),  però naltros, sense el Txon, no. Morin els tronquetis que marxen de cap de setmana, quan tenim ACTUACIÓ GRAN. Així que Txon, si no t'han detingut, hospitalitzat, amenaçat de fotre't fora de la feina o afusellat, tu, quan toqui, cap a plaça!!! Que a SD estamos mu locos i no responem dels nostres actes!!!
4. Ens assetja un dubte. A segona ronda, després d'haver actuat Bcn i Minyons, l'speaker, des del balcó de l'ajuntament, ha explicat que els catalans volíem votar per decidir quin havia de ser el nostre futur com a poble. Ho ha fet en català, en anglès i en francès, i automàticament s'han sentit tot d'aplaudiments i crits de suport d'entre el públic de la plaça. Quan ho ha fet en castellà, en canvi, només se sentien befes i xiulets. Es tractava d'unionistes emprenyats? d'independentistes indignats al·lèrgics al castellà? Espanyols nacionalistes de vacances? O antifalconaires que sabien que estaven a punt d'anunciar el **** 7?!!
5. El set, sigui de 7 o sigui de 8, fot cagar. No afusellarem ningú, avui, perquè ara som amables amb el tema falconades. No el fem més, porfaaa, porfaaa, porfaaaa!!! (petició simpàtica i amable número 2) 


Comentari positiu del dia: Que feia bon temps i vam prendre el solet? Que hi havia un paqui (obert en diumenge, molt malament, que fan competència deslleial!) amb birres fresquetes a 70 cèntims?Que els progeneitors de servidora (un petonet, mama, que és de riure!) van venir a plaça i no ens va caure cap castell? Jo què sé, tu! Tant com positiu... vam fer un moc de 8 i cap catedral... Però en menys d'una setmana actuem a casa pel nostre XXè aniversari, i hem organitzat un concertàs amb la Troba Kung-Fú i Al-Quadrat! Festuqui graaatttiixxx!!! No us ho perdeu!! Hi sou tots (i totes!) convidats!





Vídeos






    2 comentaris:

    1. 1. Boníssima la seguretat mostrada per mr. Compro amb segons col·locats.
      2. Hulla-hop is back to town again.
      3. El Guti casi pega a l'Iban sortint segons.
      4. Estic d'acord amb l'Alvarito.
      5. Doncs això, que faltava un 5...

      #Anònimswanttomakezizanyatoo

      ResponElimina
      Respostes
      1. 1) El Compro nava "de perdidos al río".
        2)La rengla hulla-hop fa molta por, no en fem broma!
        3) Jo en algun moment també ho hauria fet.
        4) L'Alvarito no té criteri, és de Gràcia.
        5) Sí, faltava un 5. (Txon, et tenim en el punt de mira!!)

        I Davallut, anonimat, anonimat... ;-P

        Elimina