dimarts, 29 d’abril del 2014

Actuació de bateig de Castellers de Castellar

Plaça del Mirador (Castellar del Vallès), diumenge 27 d'abril



El pica-pica, sense haver de barallar-se per pillar una patateta!!

  • Colla amfitriona que ha estrenat camisa bordeus i ha ofert pica-pica abundant, fideuà i vi (i la birra?!!! Val que no faci conjunt amb el color de la camisa, però paga l'asseguradora, que ja és dir molt!!!), pastetes i cava: Castellers de Castellar (Capgirats, si us fan tanta mandra com a servidora, els embarbussaments).

  • Colles convidades que han agraït la teca, el mam i la festuqui gratis: els padrins de Castellar! Saballuts (de verd molon) i Escaldats (de blau/verd, no ho acabem de tenir mai massa clar). 

  • Castells realitzats:
  • Capgirats: 2pd4, 3d6 (carregat a càmera lenta -el vídeo no està editat, palabrita- i molt celebrat), 4d6 (molt solvent), 3d6a (amb l'enxaneta amb problemes per creuar l'acotxador, que era ganàpia ja, i les cames no donaven més de si) i 3pd4 (amb els enxanetes lluint mocadoret i escut... i fent-nos patir més del necessari. Patimenta suprema amb el darrer enxaneta, que no s'acabava de deixar anar, pobra criatura!).
  • Saballuts: 3pd4, id4d8 (obertot, amb la canalla pujant a ritme tropical i l'acotxadora amb problemes a quarts... guanyant punts per acabar sent els Màsters del desmuntar), 4d8 (tancat, ballant el waka-waka, amb mocadorets a la cama de to quisqui, perquè no se'ns encalli l'acotxadora, el Guimerà cridant rotllo "esto es Espartaaaa!!!", sense cap mordorita a tronc, amb tabals espontanis sonant de fons i descarregada èpica. Volem matar mooolta gent...), 5d7 (tranquil·let i avorrit a matar, com ha de ser!), 4d7a (res a destacar, gràcies a Chuck Norris, que avui podríem haver acabat molt malament!) i pd5. 
  • Escaldats: 2pd4 (que no es veuen massa perquè queden tapats pels pilars saballuts; no sé com collons s'ho fan, que sempre acaben organitzant els pilars de manera que no els puguem gravar tots, si és que són ganes de tocar la pera!), id4d6a (deformat i obert, que s'han inspirat en el nostre quatre. Competi, competiii!!!), 4d6a (amb la canalla en càmera lenta mode on), 2id3d7 (a mi me daban dos), id5d6 (gravat des de la torre, ole naltros!) i pd5.
Resumint, Escaldats ens passen les mans per la cara i ens foten una santa somanta, desmuntant tres castells en una sola actuació. Títol a Màsters del desmuntar per a ells. Maleïts sigueeeeuuuu!!! Tècnica saballuda, ja us esteu fotent les piles, que SD estamos mu locos i no ens agrada perdre ni al parxís!!! Capgirats s'instauren com a Màsters dels pica-piques (llangonissa, fuet, galetetes salades, olives, cornes, patates, cebetes i cogombrets... i aigua, egs! Mira que nàvem bé!) i dels dinars, i Saballuts ens hem de conformar en tenir per enxaneta el millor apilador de caixes de cervesa...

Màster d'apilar caixes, Carlos!  

  • Castelleritat de la plaça: No hi havia gitanes, però sí gegants, batucada espontània i simultània, aplaudiments apassionats en col·locar-se dosos, iaies i no tan iaies fent ai, ai, ai... De pet cap a la recu de setembre! Una plaça típicament vallesana, vaja!

  • Estupideses del dia que segurament podríem estalviar-nos, però que aleshores no tindríem crònica:
  1. Comença l'actuació i Capgirats encara va de blanc. Busquen l'efecte Lluvia de estrellas per a la segona ronda. Després del primer castell desapareixen entre portes d'alumini i boira, mentre fan adéu amb la mà... a la segona ronda ja han aparegut digievolucionats, tots boniquets, amb la camisa bordeus (molt útil als dinars de diada i aniversari, que les taques del Viña Brasa passen desapercebudes), la Mola a l'escut, i la senyera a l'espatlla.
  2. Encara estem marejats pel ritme trepidant de muntada de pinyes de les dues colles amb qui hem compartit plaça. Ronda rere ronda hem esperat infructuosament (per als de la LOGSE, sense produir els efectes esperats) si ja muntaven el folre i les manilles... però es veu que no, tu!
  3. El 4d8 de Saballuts fot cagar. Estem a dues passes de començar a demanar l'afusellament de molta gent (de l'AnnaPé per nar-se'n de comunió, de la Corralo per fotre's a jugar a rugbi i lisiar-se, enlloc d'embolicar-se sencereta amb paper de bombolletes, dels tronquetis que ballaven zumba... Ai, que no tindrem proutes bales!).
  4. SD iniciem una nova campanya: una altra bugada és possible! Il·legalització del suavitzant per als tronquetis, ja! Si se us escalden els angonals, dos pedres! Volem que els pantalons blancs quedin tant aspres, que acabin produint l'efecte velcro! (al pas que portem, serà més fàcil això, que aconseguir espavilar la canalla!)



Comentari positiu del dia (agafat amb pinces, però és que ser positiu no ens resulta massa fàcil): El primer que hem vist en arribar a plaça ha estat un munt de geganters. Inevitable mirar-s'ho amb suspicàcia... Acabada la primera ronda hi ha hagut moviment entre les files geganteres (uix!), però l'ensurt ens ha durat poc, perquè enlloc de fotre's enmig de la plaça, han nat fent giragonses per sortir-ne!!! Amics de rosa, apreneu-ne!!





Vídeos

Capgirats

Saballuts

Escaldats


Extres
Actuació saballuda de Sant Jordi (plaça del Mercat)




3 comentaris:

  1. No he acabat d'entendre la broma de Chuk Norris, però bé, es nota que a la tècnica hi deus tenir amics perquè no punxes gaireeee!!

    ResponElimina
  2. 1) Amb el Chuck Norris no fem broma. Chuck Norris és déu!!!
    i 2) Que no punxem gaire? Per dir que ens estem reprimint per no començar a demanar afusellaments a tort i a dret? Després punxem, i som uns incendiaris. La qüestió és no estar mai contents...

    ResponElimina