dilluns, 17 de març de 2014

Actuació per Santa Madrona, Poble Sec

Plaça de Santa Madrona (Poble Sec), diumenge 16 de març


 • Colla amfitriona: Castellers de Poble Sec (com la Salseta; l'Espinaler de les escopinyes no, l'altra, la dels dancings i les ballaruques...), Bandarres per als amics.

 • Colles convidades: Castellers de la Vila de Gràcia (arribats més matiners, que no havien ni de canviar de línia de metro) i Saballuts (més justets, sí, però encara gràcies que han arribat, que han tirat de RENFE abans del metro, i això avui dia és fer esport de risc!).

 • Castells realitzats:
 • Bandarres: 2pd4, 4d7a, 5d7, 4d7 i vano de 5 (vaja, perquè m'ho han dit, perquè veure'l, el vano, no l'he vist; per variar, els pilars de comiat s'han organitzat mirant uns a Cuenca i el altres a Maó, i així no hi ha manera de trobar l'angle adient a plaça!! Ho fan a propòsit per boicotejar la càmera de SD... Segur, segur!)
 • Gràcia: 2pd4, 2d7, 4d8 (amb un poc de tremolí... que ens ha fet enyorar el 4 saballut...), 4d7a i vano de 5 (que també ens han hagut d'explicar, ara ja sabeu per què).
 • Saballuts:  2pd4, id3d8 (l'acotxadora s'ha quedat enganxada a quints, amb bucle mode on), 3d8, 5d7 (amb l'enxaneta xocant-la amb la branca de l'arbre... Bon rotllet!), 4d7 (amb estrena d'acotxadora) i pd5 (amb més emoció de l'estrictament necessària... no m'ho feu això, home!).

En resum, bona actuació d'inicis de temporada, però escàs nivell de celebració. Tan sols un clàssic i recurrent "un pis més" després del 5 saballut i del 4 de Bandarres, i un molt nostrat "lero, lero, leroooo... Saballuts!" per tancar l'actuació. Res digne de menció. Avorrits!!!!

 • Castelleritat de la plaça: No acabem de tenir-ho massa clar... Ens assetja un dubte, com hem de comptabilitzar la fumera de la botifarrada? És la versió 2.0 de la gitana dels globus?!! Quant hauria de descomptar la placeta plena d'arbres torracollons? I els bars amb birres a dos euros? El cas és que la colla amfitriona ens cau bé perquè té tendència a despullar-se (encara que només sigui en calendaris, que es veu que per fer castells porten més roba a part de la faixa), i això mola, així que aprovarem la plaça Santa Madrona i amb nota i tot! (Total, els criteris de castellaritat de SD no han tingut mai massa credibilitat, així que ja no vindrà d'aquí!)

 • Comentaris diversos del tot prescindibles, però que farem de totes totes:
 1. Estimats grallers i tabalers de Gràcia (sempre amb "carinyo", ja ho sabeu!), les gralles saballudes ho peten tant, que per tocar el pilar al balcó, no els cal el balcó!! Naltros girem el pilar, i amb això ens basta!! És la marca de la casa... (això, i portar les partitures en un faristol enganxat a la gralla; profesional, muy profesional...).
 2. Poble Sec té la Incredigirl (versió femenina del dolent dels Increïbles) de pilanera al 4d7a, i això és fer trampa!! Així fer pilars és fàcil! Fots una heroïna d'antifaç, i apa, el pilar es fa sol!! Buuuu!!! Fueraaaaa!!!!
 3. Enhorabona colla per desmuntar un castell tot senceret. Gràcies, gràcies... Servidora, abans de començar, va demanar humilment (tot l'humilment que SD pot demanar res...  en som conscients) de no desmuntar peus, perquè no teníem massa espai a la memòria de la càmera (sí, bàsicament ens vam empanar i no vam pensar a buidar la targeta abans d'arribar a plaça; recordar la nit abans, després d'una calçotada de la colla, de posar la càmera a carregar, ja va ser un esforç excessiu... recordem-ho, no som seriosos ni oficials!). I després de tan raonable petició, què fa la colla?!! Doncs això, no desmunta un peu, no... desmunta un **** castell sencer!!! El proper cop passem de peticions fent ullets de gat d'Shrek i passem directament a l'amenaça d'afusellament!

Comentari positiu del dia (nova secció que ens hem obligat a incloure, però que, sincerament, no sabem quant de temps podrem aguantar... el costat fosc és massa atractiu!): Saballuts érem un tou de gent a plaça!!! Primera actuació, fora de casa, i no hi ha prou botifarres per a tothom? Ole, colla!!! Vídeos

Poble Sec

Gràcia

Saballuts


6 comentaris:

 1. vols dir que els pilars d'entrada eren de cinc?

  ResponElimina
 2. Segurament no... Però si ho fem bé a la primera, després no hi ha res per a comentar...

  ResponElimina
 3. Pilars de què? (fiu fiu fiuuuu... Dissimula, Gemma, que no ho ha vist ningú...)

  ResponElimina
 4. The final pillars were like that gag in that APM show. "NOT THAT WAY, THAT WAY!! WE SET UP A TABLE HERE, OR WHAT?" (In vernacular language is "PALLÁ NO, PALLÁ! PONEMOS UNA MESA O QUÉ?)

  ResponElimina
 5. Respostes
  1. Mercès mil!! (Merda... hem començat la temporada a ralentí, que a hores d'ara encara ningú no ens ha enviat a fer la mà! El proper dia haurem de parlar de geganters o sardanistes perquè algú ens retuitegi...) XD

   Elimina