dilluns, 24 de març de 2014

Actuació d'inici de temporada, Sabadell

Plaça de Doctor Robert (Sabadell), diumenge 23 de març


 • Colla amfitriona que ha ofert pica-pica al local després de l'actuació i que per això mola dos pobles: Saballuts (sí, què passa, estem escombrant cap a casa, però teca i mam gratuïts, són teca i mam gratuïts!)

 • Colles convidades: Castellers de la Sagrada Família (que no ens estimen excessivament, perquè la temporada passada vam gosar suspendre en castellaritat la seva plaça... com si la nostra fòrmula per avaluar les places tingués cap mena de criteri i/o credibilitat... ¬¬') i Margeners de Guissona (que encara no hem aconseguit fer enfadar, però doneu-nos temps, que de segur que en qualsevol moment direm alguna cosa que no tocava...).

 • Castells realitzats:
 • Saballuts: 2pd4, 3d8, 4d8 (amb estrenes a tronc i peu desmuntaaattt!!!! Síiiii!!!! Bieeennn!!! Uéeeee!!! Mantenint tradicions!!!! Saballuts revalidem el títol de màsters del desmuntar!!! Toma, toma, tomaaaa!!!!), 5d7 i pd5 (vist i no vist, que el Compro devia voler arribar a temps al pica-pica). 
 • Margeners: pd4, 3d7 (gravat a cegues, perquè just en aquell moment, el sol venia de cara et fotessis on et fotessis. No s'accepten reclamacions), 4d6a, 3d6ps (com no, gravat d'aquella manera, perquè ens hem despistat amb tant de sol de cara, que ha estat imperatiu nar a la barra a rehidratar-nos... Sort que no ens hi hem de guanyar la vida, que ja ens haurien fotut al carrer!)  i pd5 (amb molta calma, que han acabat fent el pilar sols; no devien saber que hi hauria pica-pica).
 • SAFA:  pd4, 3d7, 4d7, 5d6 (gravat des de la torre; ens agradaria poder dir que és perquè creiem que és un angle abandonat, que ningú no hi para esment, però el cert és que, un cop més, estàvem a la parra i no ens hem adonat de quin castell anaven a fer fins que no ha estat ja massa tard... en fi, no cal que tornem a repetir allò que no som seriosos ni oficials, no?) i pd5 (amb la terça més petita que la quarta; potser amb les presses per enllestir i nar al pica-pica, es van despistar i van pujar al pilar del revés...).
Conclusió, tothom ha dut a plaça el que pretenia dur, i Saballuts s'estableix com a colla triomfadora indiscutible: s'enduen el títol a màsters del desmuntar i màsters en celebracions, ja que ha celebrat cadascun dels seus castells (s'han sentit lero leros... som collonuts... -sobretot després del 4, que semblava que ens hi anés la vida!-, i fins i tot un darrer un pis més després del 5). Ho petem!

 • Castelleritat de la plaça: A vore... Gitanes amb globus... UNA! La darrera temporada no la vam veure per Sabadell, i patíem per si li havia passat res, així que ens congratula infinitament saber que està bé i que torna a acompanyar-nos, (perquè d'altra manera, encara semblaria que Sant Roc o Doctor Robert podrien aprovar...). Nombre de bars? CAP, que no hi ha cap bar a plaça (encara sort que Saballuts ha muntat barra! Una plaça sense birra?!! Fot-li sortidor! Buah!! És que estem que ens sortim!!). A més, a la tercera ronda ja no hi quedava ni Cristu a plaça, que la penya ja havia fotut el camp per nar a dinar (que és diumenge, tu! i toca família i tortellet). És quan l'actuació passa a ser més íntima, sense públic i amb un munt de castellers (qualsevol dia hi posem unes espelmetes i música de violins de fons, que no està de més provar d'aconseguir uns quants acotxadors i enxanetes!). En conclusió, Doctor Robert segueix sent un pet de plaça (tot i que sense el mal yuyu de Sant Roc) i encara queda molt per  poder-la aprovar.

 • Rucades diverses que sentim la necessitat imperiosa de dir, i que segurament aconseguiran engrossir la nostra llista de "fans" passivoagressius:
 1. Volíem fer un breu comentari sobre el/s tabaler/s de Margeners (no tenim massa clar si n'eren un o més, perquè sonava com si s'acabés el món), i l'excés d'energia amb què li fotien (ni per Setmana Santa a Andalusia, tu!), però ens ho hem repensat millor i ens ha semblat més prudent no fer-ne cap... (merda, que ja l'hem fet... Confiem que siguin de lectura diagonal i no arribin a percebre aquest punt número 1... Mama por).
 2. Preteníem comentar el pica-pica, però hem fet campana al local, que de tant en tant, la família és més important que menjar i beure de franc... (només de tant en tant...), així que ens hem hagut d'inventar què hi havia. Els canapès de salmó i caviar eren l'hòstia, i les angules delicioses!  Les croquetes de foie també eren molt encertades, i combinaven molt bé amb el vinet d'agulla que servien cambrers de corbatí i americana (potser m'he passat, però posats a inventar coses, fem-ho bé!).
 3. Des de SD volem insistir en la necessitat de triar una segona equipació, per quan actuem a casa d'algú que du una camisa semblant. Amb la solana que queia a plaça, calia fixar-se en l'escut per distingir Saballuts de SAFA, que tot semblava el mateix verd! Fins a tres iaiones del públic s'han apropat a servidora per provar d'entendre qui era qui a plaça. No entenien per què fèiem un 3d8 i després un 3d7, un 4d8 i després un 4d7... D'aquesta manera es fa molt difiícil mantenir groopies saballudes vuitanteres!! Fem-ho més fàcil, home!! 

Comentari positiu del dia (Sí, sí,  avui encara aguantem la nova secció. Ja vorem que passa la setmana vinent): Hem acabat l'actuació d'inici de temporada sense que cap tronqueti hagi pres mal!!! Bravoooo!!!! Molt béeee!!! (vegeu la crònica d'inici de temporada de l'any passat) Congratulations to the pilar's team, eh!! Nobody is hurted in the act of servis, eh!! i eso és bien, a molt better thing than the last temporade, que ja vam començar fotent cagarel·la! (Mr. Belligoi, I'm sorry very much for this trilingüe speech... it's molt late and the barra was de Saballuts. I'm an altruist, que we need to pay the rent of the local... He dit).

Vídeos

Saballuts

Margeners

SAFA4 comentaris:

 1. Comentaris POSITIUS a SD ?..... Déu meu , on anirà a parar el mon..... O potser és el senyal que l'Argamedó està aprop http://es.wikipedia.org/wiki/Armaged%C3%B3n

  ResponElimina
  Respostes
  1. Sí, vaja, algú ens va dir que no érem capaços de dir res de positiu (a servidora li va sonar a allò del "a que no hay huevos de...") i a ferrucs no ens guanya ni Cristo!! També hem de dir que no sé quant de temps més podrà durar, que el costat fosc ens tira massa! XD

   Elimina
 2. Si no hi havia aplec geganter pel mig, no és una actuació a Sabadell. Des de Pijomordor impugnem l'actuació: REPÍTASE TODA.

  ResponElimina
 3. No et confonguis, això de l'aplec geganter només ho fem per Creu Alta, per diversificar una mica... (tot i que em penso que aquest any ja no serà possible, perquè ens han "nominat a abandonar la casa". Una pena, tu! Un drama per a SD!!! Que és que és parlar de geganters, i se'ns disparen les visites!! L'actuació de la C.A. descansi en pau)

  ResponElimina