divendres, 4 d’octubre del 2013

Vilanova i la Geltrú, Diada d'Albert Salvany

Plaça de les Cols, 28 de setembre del 2013

* Colles convidades: Saballuts (dos autocars petits, un de gran, més el de la canalla que estava de colònies) i Nens del Vendrell (que no sabem si eren molts o pocs, perquè eren a l'altre punta de la plaça, i ens feia molta mandrad'anar a comprovar-ho). 

* Colla amfitriona que tampoc ens ha ofert ni jalo ni mam (es fa clar que hem de deixar de parlar de pica-piques, perquè ja fa massa temps que no en podem arribar a valorar cap; merda de crisi): Bordegassos de Vilanova 

* Castells realitzats:

  • Saballuts 
- 2pd4, que feia dies que no fèiem pilars d'entrada a plaça. Curiós, perquè l'actuació ha començat amb mitja hora de retard. Ja no esperàvem aquesta ronda de pilars...- 3d8 preciós i avorrit del cagar (m'encantaaaa!! Fotem-li ja el pis més!!!)- 4d8 amb ball de la Macarena (com no), tot i que un pèl més light (més rotllo com un palmera, "suau, suau, suau... su su suau, suau, suauuu..."), i les gralles tocant la sortida amb quarts encara col·locats (ganes de donar el castell per enllestit, i de mirar cap a una altra banda?!! Ahí lo dejo...)- 5d7 pin-i-pon (sense els segons apersonats, com a Reus) massa belluguet i gravat des de l'angle de la torre (que darrerament sempre gravava per la banda del tres), perquè servidora passa de recórrer mitja plaça per filmar-lo sencer. Per menys d'un 5d8, servidora ja no es mou!- pd5 i cap a casa 

  • Bordegassos
- pd4 (el primer d'uns quants)- 4d8 que ens ha fet patir a la baixada perquè s'ha amorfat (deformat és un adjectiu antipàtic, així que ens hem inventat un de més simpàtic, però igualment inquietant). Nogensmenys (per als de la LOGSE, "Sense que sigui obstacle allò que s’acaba de dir o que queda sobreentès"), s'ha celebrat a braç alçat i crits. Primera i única celebració de la jornada. - 5d7 gravat com un tres (mea culpa, servidora viu en una fase permanent de rebel·lia sense pausa... a banda que ens hem distret i no ens hem adonat que era un 5 fins que ja ha sigut massa tard per a moure's).- 4d7a sense res a destacar (jolín, ja us val!, que la crònica no es fa sola!!!!)- 2pd5 sense cap mena de gràcia, que anaven de groc, no de blau... (chist)- 4pd4 d'extra bonus, que ja havíem recollit el trípode i hem gravat a pols (desastre assegurat). A destacar el pilar de la dreta, que ha patit excessivament (terç, ole tu!!).


  • Nens 
- pd4 gravat des de molt lluny, que no hi havia manera de gravar-los tots!- 2d7 avorridíssim (com ha de ser) i amb les gralles tocant la sortida quan ja feia segles que s'havia descarregat el castell.- i5d7 que encara no hem entès. L'acotxador del tres i l'enxaneta ja estaven a punt, mentre l'acotxador de la torre entrava en mode bucle: que pujo, que no pujo, que pujo, que no pujo, que pujo... i no ha pujat, que aleshores l'enxaneta a tirat avall. No l'hem vist pas tan malament!- 5d7 (ara sí) que no sabem com estava, perquè n'hem delegat la gravació (pausa sindical per micció, que dit així queda més fi) i després ens ha fet una mandra immensa revisar-ne el vídeo.- 4d7a funcional, res a destacar.- pd5 de comiat, altre cop des de ben lluny.


Conclusió, el tutti colori pinya style segueix imperant a plaça, Nens guanyen el títol a Màsters del desmuntar en haver fet el 5d7 dos cops (un amb aleta i un sense), i Bordegassos s'enduu el premi a millor celebració, tot i que tampoc és que se l'hagin currat excessivament. No anem bé, massa seny i poca rauxa!!!

* Castellaritat de la plaça: No hi havia cap firaire, cert, i la poca gent que hi havia de públic (el públic no existeix, són els pares) no eren d'aplaudir abans de fer l'aleta (ni abans, ni durant, ni després, que no aplaudien gens ni mica!), així que l'aprovarem, però només perquè promociona, i amb la promesa que faci classes de repàs.

* Breus apunts (que anem amb dies de retard... se sent, servidora treballa i no té temps per a tot) sobre l'actuació, els autocars i d'altres bestieses de dubtable interès:

1. La d'avui era una actuació semàfor (Tudela dixit): verd, groc i vermell. 

2. L'autocar de SD, un cop més, era el "divertit". No només no teníem ningú de junta (per tant no se sabia quan, ni on s'havia de parar), sinó que per variar hem tornat per la ruta alternativa (la de la volta llarga, vaja); tres autocars, i només el nostre fa coses rares (bé, no és del tot cert, el primer autocar, el gran, en arribar a Vilanova s'ha fotut per on no tocava i ha quedat encallat i obstruint el pas de la resta de vehicles. Ole!). Continuo pensant que fem anticastings de conductors d'autocar. Ara bé, aquest cop, tenim lleugeres sospites que tot era part de la venjança del senyor autocarero per:
  • haver-nos de cridar l'atenció perquè seguéssim tots (adults) i ens cordéssim els cinturons de seguretat (i no feia ni cinc minuts que havíem sortit de l'estacó d'autobusos).
  • haver d'aguantar mig viatge amb el Fermí tocant la gralla: una cançó desconeguda, dos roses d'abril, dos saballuts són collonuts, mig tot el camp, una polca d'ours (indescriptible el Cesc fent eco... sentit del ritme i prou)més cançons impossibles d'identificar, els segadors (resposta espontània de la resta d'habitants de l'autocar: "mejor undidos, loroloroloróoo mejor undidos, lorolorololóoo...")...  Per cert, que per un moment hem dubtat que fos el Fermí el que tocava, perquè sonava com el cul (la qüestió era putejar...). En aquest punt, si el conductor hagués optat per la lapidació, hauríem demanat fervorosament de poder-hi participar! (Fermí, sempre amb carinyo, eh!! :P) 
  • haver de passar l'altre mig amb el Diego de xerrera al seu costat (és com el Rubianes o el Fidel, que poden dir coses molt interessants, però que no callen ni sota l'aigua!) 

3. Donem gràcies a déu nostru senyor, per haver permès una actuació sense cap 7. Darrerament hi ha la mala costum que alguna de les colles (com a mínim una) porti a plaça l'aberració falconera (àlies l'innombrable o l'anticastell).

4. A plaça hi havia un munt de bars, però teòricament havien de recollir les taules de la terrasseta durant l'actuació castellera. Coses de l'ajuntament, ens han dit... Per sort, hi ha hagut una mena de motí col·lectiu i les taules s'han quedat a plaça (de fet, només uns recollien, i quan han vist que la resta de bars es feien els longuis, sàviament han decidit de fer el mateix). Perquè, si oblidem per un moment que corren temps difícils i que jugar amb el pa de la gent és una putada (que la gent dels bars, es veu que també té la mania de menjar, tu!), el fet de posar impediments a què castellers (els que no som ni a tronc ni a pinyes, eh! que els altres no beuen mai en acte de servei! ¬¬') puguem fer una birreta tranquil·lament durant l'actuació, ja mereix una nominació a laidació!

5. Hem descobert el bar més molon de tota la temporadaaaaa!!! Can Mas, Vins i Caves de la Terra! Els paios han abastit la càmera de SD (durant TOTA l'actuació) de birres gratiiiissssssss!!! Sí, servidora ha acabat sortint una mica perjudicada de plaça, però que me quiten lo bailao!! Només ens ha fallat que no ens duguessin una copeta de cava, que es veu que fan ells a Sant Sadurní d'Anoia... Aupa Vilanova!!! Aupa Can Mas, Vins i Caves de la Terra!!! Quan tornem a actuar a la plaça de les Cols de Vilanova?!!

6. A SD ja no ens sentim sols en la nostra creuada de càmera multitasques. Avui a Vilanova hem trobat una companya! Després de la càmera (de vídeo)/baby siter/guardarroba, arriba la càmera (de fotos)/grallera!!!

Foto cedida per l'Héctor!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada