dijous, 17 d’octubre del 2013

Sabadell, Diada de la Tripleta

Plaça del Gas, 13 d'octubre del 2013

* Colles convidades: Xics del Justín (o de Granollers, en funció de com de groopies siguem) i Sagals d'Osona (que no tenen Justín, per tant, molen una micona menys).

* Colla amfitriona que sí que ha posat esmorzaret (xocolata desfeta i melindros!!) abans d'actuar: Saballuts (increïble!!! Síiii!!! Saballuts oferint teca gratiiiiiiisssss!!!! Avui, més que mai, ens sentim orgullosos de la colla! No hem fet cap castell de 8 i mig o de 9, però és igual, tu! Que hi ha xocolata i melindros!!!)

* Castells realitzats:

  • Saballuts
- 3pd4 (després ja en direm el què).

- 3d8 en vibrador mode on a la pujada de canalla. Sospitem que Castor en poden ser els responsables: tenim tremolors i tenim gas, plaça del Gas.
- Bunyol de 8, àlies 4d8, amb una rengla marxant a Maó, i l'altra a Cuenca. Des de SD volem fer una petició oficial: si us plau, no més vidilla als quatres. Volem recuperar els 4d8 funcionals però boniquets.
- 2d7 amb peu desmuntat!!!! (Síiiiiiiiii!!!!!) La pujada ha estat tremolosa, però s'ha descarregat tot i tenir la gitana malastruga a propet (vegeu La Veu del poble d'avui). Cert grau de celebració, amb el tan original "un pis més".
- 2pd5 sense res digne de menció (aquí he fet un retalla i enganxa dels darrers pd5). Cantarella inintel·ligible, sense massa èmfasi i només per poder guanyar algun dels títols de SD.

  • Sagals:
- 3pd5 (els més lents de les tres colles) 

- 4d8 harlem shaker vol.1 fins a la baixada de quints, que sembla que ja s'ho han pres amb més calma. Insistim que això de tenir Gas a plaça, no pot ser bo, que provoca sismes. 
- 3d8c molt nerviós, de nivell 6 a l'escala de Richter, i amb la gitana a tocar. 
- 2d7 amb peu desmuntat (copions!!), molt maco ell, i amb el toc de sortida amb els terços encara tot col·locadets (sospitem que tenien ganes d'enllestir, que s'apropava la gitana). 
- pd5, sense res a destacar, tampoc! Avorrits!!!!
  • Xics 
- 3pd4 
- 2d7 harlem shaker vol.2, patit, defensat i descarregat!! 
- 4d8c amb peu desmuntat, el Justín de terç (oh, baby, baby, babyyy... uhhh...) i la gitana assetjant de prop. Ha pujat més tranquil que el quatre saballut, però a la baixada ha patit excessivament. El segon de davant del Justín (no tenim ulls per a cap altre punt de referència...) ha fet el que ha pogut i més, però al final el quatre se n'ha anat a Can Pistraus (encara no entenem com no ha caigut el nostre!).
- 5d7 amb peu desmuntat (merda!), tot bonic i parat. La gitana ja s'allunyava de plaça... No n'enllaçarem el vídeo del peu desmuntat perquè corríem buscant com gravar-lo bé (sort que han desmuntat!) i el resultat de la gravació feia més impressió que el Dragon Khan, l'Hurakan Condor i el Furius Baco, tot alhora.
- Vano de 5 tropical (pujaven, que Sagals ja feia l'aleta i Saballuts, el toc de sortida)


En resum, així ha quedat l'actuació del dia de la marmota (que, any rere any, no canvia de colles, només de localització; l'any que ve toca Granollers, la llar del nostre estimat Justín... aix...): Totes tres colles han desmuntat un peu com a mínim, però guanyen Xics, que n'han aconseguit desmuntar dos. Saballuts s'enduu el títol a millor (i única) celebració castellera, i Sagals... premi a la participació (jo què sé, no se'ns acudia cap altre premi, i ens semblava lleig que alguna colla de la Tripleta no en tingués cap!). De les llenyes en parlarem més tard.


* Castellaritat de la plaça: Una gitana multitasques (el que vindria a ser la màster de les gitanes; globus, pistoletes de bombolles i mals d'ull), canalla amb patinet i bicicletes, arbrets i bancs torracollons... Tenint en compte que és la primera vegada que s'hi fan castells, encara podria haver estat pitjor! L'aprovem, però només perquè s'ha suplit la mancança de bars (un minut de silenci per la Tete i l'Expresso) amb una barra i tirador de cervesa de la colla (a euro i mig, tu! que s'ha de pagar el local).

* Elements dignes d'apedregar (Sí, ho sabem, SD som uns malotes, fem pena, no tenim educació ni respecte per a res, no coneixem límits ni mereixem l'aire que respirem, som un frikis radicals, que tal farem, tal trobarem, fem molt mal a la cultura popular i a les tradicions catalanes... Ara no sé si m'he descuidat res... Ah, sí! Donem molt mala imatge de Saballuts i la colla hauria d'avergonyir-se molt i molt de tenir-nos com a cronistes NO OFICIALS i ALIENS a l'organització. En fi, continuem):

  • La gitana malastruga. Castell a què s'apropava, castell que tremolava (això quan no queia!!). Feia mesos que no la vèiem per Sabadell, potser ens hauria anat millor no haver-la retrobat.

La gitana del mal yuyu (gràcies Kevin per jugar-te la vida fotografiant-la!)


* Rucades, agraïments (per variar) i denúncies diverses:

1. Quan pensàvem que aconseguir gravar els pilars d'entrada (o de comiat, no fem diferències) de totes les colles no podia ser més difícil, ens arriba la nova modalitat instaurada a la plaça del Gas: els pilars a la western! Tres pilars per colla, encarats els uns als altres, a veure qui desenfunda més ràpid! S'han vist les bales de palla rodolant i tot per la plaça, que només faltaven els barrets de cowboy i les botes amb esperons! De fer enfadar molta gent en som capaços, de gravar bé tots els pilars, no.

2. Gràcies, oh, gent de junta, comissió de beures o sigui qui sigui el responsable de posar una barra a la plaça!! Els nostres precs i súpliques han estat escoltats. SD us té en la més alta estima i us obsequia amb un fantàstic comodí antiafusellament (rotllo la carta de "salir de la cárcel" del Monopoly), perquè el proper cop que entrem en fase Mordor, pugueu ser-ne condolats.

3. Darrerament, el verd molon i el verd no tan (o gens) molon estan patint una mena d'hibridació. Mama, por! Cròniques enllà (vegeu crònica de l'aniversari) ja ens aventuràvem a pronosticar què passaria si es donés el cas. Doncs està passant!!! Un mocador amb escut gausac (o gausenc) ja ha gosat pujar a troncs saballuts (a quints, per ser més exactes) i sabem de bona font que una samarreta prosti (d'aquella amb les sigles de Voldemort a l'esquena) ha estat vista a plaça farcideta de txitxa!!!! Vegeu-ne l'SD FILES

La Veu del poble
Ja tenim un nou capítol de La veu del poble! Gaudiu-ne perquè van molt cars, darrerament! I recordeu, que si voleu dir res, independentment del color o l'escut de la camisa (també podeu venir sense, si us fa il·lusió!), només cal que busqueu la nostra càmera a plaça, i gustosament us cedirem les mítiques ulleres que preservaran el vostre anonimat. Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La veu del poble!!

La Veu del poble (capítol 15)




5 comentaris:

  1. Gràcies per les teves gràcies (les de la foto, i les altres). Realment em vaig jugar la vida, crec que el mal d'ull va arribar més enllà, i em va perseguir tota la tarda amb un bon mal de panxa, o potser va ser la cervesa infame (Aguila?) que sortia del tirador (si, està molt bé que posem tirador a les actuacions, però podent tenir-ne un de cervesa Art... aixxxx, que ens té molt ben acostumats la tieta amb el suc de cibada al bar del lokal).

    Et volia criticar una mica la crònica, però de moment he posat l'alarma al març 2014, crec que hi ha prou temps per reflexionar, i escriure algun comentari a Twitter per remenar les brases i popularitzar els SD (de moment, només avanço que les accions que tenia a Gas Natural estan caient en picat)

    ResponElimina
  2. Sí, el surtidor no raja la millor cervesa del món, però fresqueta i ben tirada, ja fa el fet! Pel que fa a les critiques, sí, millor al març. J a sabeu que si no és passats sis mesos, rajar de les cròniques de SD no mola! XD

    ResponElimina
  3. Preciosa la crònica i el video amorós! Ens emociona, tot un detallet!


    Att, Romeo i Julieta del món casteller.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ja està?!!! No hi ha crítica, ni petició d'afusellament per a SD?!!! Res a reciminar?!! Merda! Què collons estem fent malament?!! Algú que veu un SD Flies i no s'emprenyaaaa!!! Això és la fi de SD...

      ;)

      Elimina
    2. Es pot dir RECRIMINAR o RECIMINAR, en funció de si es vol dir bé o malament...

      Elimina