dimarts, 14 de maig del 2013

Sant Cugat, Diada de Sant Ponç

Plaça Octavià, 12 de maig del 2013

* Colles convidades: Saballuts (l'únic verd molón avui a plaça) i Castellers de la Vila de Gràcia; colles de "de ferrocata a ferrocata i tiro porque me toca" (només faltaven Pastes i Minyons).

* Colla amfitriona que a pesar de tenir una renda per càpita de l'hòstia només ha ofert dues bosses (petites) de ganxitos (no remullats, tot s'ha de dir, i amb tazo!) als membres de SD: Txitxa... d'això... Castellers de Sant Cugat. El proper cop, si us plau, penseu també en una cerveseta fresca (de les olivetes, de moment, en podem prescindir)

* Castells realitzats:
  • Saballuts: 3pd4, 3d8 (amb èpica), id4d8 (ja havíem dit que calia canejar els tronquetis, no?), 4d8 (amb canvis incomprensibles), 5d7 i 2pd5.
  • SantCu para los amigos: 2d7 (ho admetem, molt boniquet tot ell), 7d7 (en parlarem més tard, que no tenim el mateix feeling que amb Marrecs), 5d7 i vano de 5.
  • CVG: 2pd4 (un amb harlem shaker), 3d8 (sense èpica), 4d8 (tot normalet i avorridot, i sense peus desmuntats), 2d7 (amb sabotatge per part dels mateixos graciencs, que s'han fet la pitxa un lio amb el botonet del rec; es fa evident que no es pot delegar...) i 2pd5.
* Castellaritat de la plaça: A vore... hem arribat a comptabilitzar tres venedors de globus i, com a mínim, un venedor de pistoletes de bombolles (a 5€!! Flipa!)... restem quatre punts de cinc... Iaiones de ui, ui, ui... Un pet en tota regla! Per contra, cal dir, que el monestir de fons li suma plasticitat a la plaça. Mu bonito, mu bonitooo...

* Estupideses diverses que no podem evitar de deixar per escrit:

1. Ens sembla imperdonable que no s'hagin fet els pilars caminats. Frisàvem per saber qui es menjaria l'arbre aquest any. Ara ens haurem d'esperar un any sencer i no fer enfadar massa els amfitrions perquè ens tornin a convidar per Sant Ponç la temporada vinent. Amb la il·lusió que ens feia veure qui era el màster de les derrapades/estampades... Ho hauríem de convertir en una tradició. Podríem fer-ne samarretes i tot! Val, ja paro.

2. Amics de verd-no-tan-molon-com-el-de-Saballuts, heu tingut sort que els nostres l'han liat més parda que vosaltres, perquè ja teníem mitja crònica feta abans d'arribar a plaça! Sant Cugat, Fum! Fum! Fum! (Leònides dixit) 

3. Avui s'han vist dues maneres de descarregar un 3d8: amb èpica (sí, companys vallesans, és possible defensar un castell) i tan paradet que fa avorrir. A la gracienca no mola, que llavors la gent es pensa que és fàcil i no aplaudeix amb ganes. Gràcia, heu de seguir treballant si voleu triomfar a plaça! 

4. El 7d7 fot cagar (abans que ningú s'emprenyi, fa pràcticament vuit mesos que des de SD repetim la mateixa cançoneta, no és res personal). Tenim un munt de castellers que saben pujar? Puja un pis més. El 7 és un castell que de tant estable, es podria fer amb la rengla ballant el paquito xocolatero, i no passaria absolutament res. Només en aquest cas acceptaríem de tornar a fer-lo (no, ni així; ha estat un moment tonto, perdoneu). Fem un 7d9 i aleshores potser sí que en parlaríem! Confiem que el món casteller algun dia vegi la llum i s'adoni que el 7 és un castell a abolir. Mentrestant, naltros seguirem fent campanya per la seva anihilació (destrucció, per als de la LOGSE). Sí se puede, sí se puedeeee!!!

5. De l'intent de 4d8 de Saballuts només en direm una cosa: Tronc demissión!!!! Us recordem que per contracte, heu de desmuntar PEUS, no castells! PEEUUSSS!! Repetiu amb mi: "Peus desmuntats, síii!!! Castells desmuntats, nooo!!" Ara, a resar un parell d'ave maries i a creuar els dits per no tornar a fer enfadar SD... que estamos mu locoooss!!!! El Komando Mordor us envia el segon avís. Al tercer, haurem de crear el Komando Chuck Norris!

6. Sobre el 2d7 de Gràcia, només puc expressar la meva consternació: no s'ha gravat pràcticament res. Els dos graciencs a qui hem hagut de delegar temporalment el poder de clicar el rec, no han estat a l'alçada de les circumstàncies. A això només afegiré que mitja dotzena de canalla saballuda menor de 3 anys ha aconseguit, amb anterioritat, de realitzar amb èxit la mateixa missió. En fi...

7. El nostre equip de logística i intendència d'aquest diumenge (el Cisku, vaja) ha descobert una bodegueta amb llaunes d'Estrella i Voll Damm per només 0,35€. Els ulls ens feien xiribites! Un segon escamot hi ha tornat i aleshores la inflació ja les havia apujat a 0,65€. Sospitem que han confós la primera expedició amb algun autòcton, però no ho hem pogut comprovar amb una tercer escamot (amb una mà estratègicament situada damunt de l'escut de la butxaca), perquè una darrera cervesa ja ens semblava excessiu.

8. En els darrers anys, hem hagut d'escoltar estoicament com algunes colles ens criticaven per no dur prou cordons. Una colla verda no molona, sense anar més lluny, va fer un especial escarni d'una actuació saballuda a Solsona, en què apareixia una camisa groga fent d'agulla (el fet és que mai ningú no es va prendre la molèstia d'esbrinar que aquella agulla, en realitat era un saballut amb lligams amb Solsona, i a qui feia il·lusió de vestir la camisa autòctona, el dia que actuaven "les seves dues colles"). Dit això, només afegiré que unes mans altes saballudes (les del Carles Simó), avui han estat en un tercer cordó gausenc, perquè els amfitrions li ho han demanat. Cap problema. El proper cop que critiquem, però, siguem conscients que les pinyes discretetes no són exclusives de Saballuts. Siguem coherents.


La veu del poble, osea (Txitxa's rules)

Dos simpàtics gausencs ens han volgut fer arribar un missatge a tota la colla saballuda (interpretem que a títol no oficial, així com naltros), a banda de fer-nos lliurament de dues bosses (de les de 30 cèntims, sí, tampoc no hi han deixat tota la paga) de ganxitos  no remullats (tot i que ho han intentat). Vegeu-ne el vídeo.

Per últim, voldríem recordar-vos que tothom que vulgui dir res, pot fer-ho. No fem distincions de raça, gènere, llengua, ni camisa i no censurem cap missatge (una altra cosa és si el manipulem!). Només cal que ens busqueu a plaça (o pregunteu a qualsevol saballut per la càmera de SD)i us cedirem les mítiques ulleres que us asseguraran l'anonimat! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La Veu del Poble!!!

Vídeos

* Saballuts

* Sant Cugat 
Pilars d'entrada
2d7
7d7
5d7
Pilars de comiat


* Vila de Gràcia 
Pilars d'entrada
3d8
4d8
2d7 
Pilars de comiat


22 comentaris:

  1. Jo tinc una explicació real sobre el pk no hem fet p4cam aquest any. No hem fet cap assaig de p4cam i ens feia mandra fotrens contra l'arbre.

    Jorsont

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cony, d'això es tractava! Ja tenia la porra d'estampades preparada!!! XD

      Elimina
    2. Per a que quedi clar lo de les camises a la pinya de cada castell, el proper cop que ens trobem a plaça hauriem de fer com a la resta d'esports (:D), un dels equips porta la segona equipació

      Nacho M

      Elimina
    3. No ho diguis gaire alt, que el sector Ripo reclamarà la segona equipació groc pollet!

      Elimina
  2. La "d" del teclat no et funciona o és que els gantxitos txitxas t'han sentat malament? El primer 4d8 saballut és "id"!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joer... Tot el que dic i només critiquem això?!!! Alguna cosa no estic fent bé... XD

      Elimina
  3. Al vídeo del id4d8... hi passen coses rares. Apareixen 4 sospitosos capaços de provocar la desmuntada: Primer, apareixen uns txitxas xerrant i sudant del castell, que desapareixen tot d'una passant de fer pìnya. Segon, apareix un globus de la mini molt sospitós. Tercer, apareix un nen massa ros al marge esquerra. Finalment, apareix un tio en patints, que travessa la pantalla de dreta a esquerra.

    Tan el nen massa ros, com el xaval dels patint acaben marevellats pel castell. Els txitxas no, però tampoc la mini... jo crec que finalment s'alien per boicotejar-nos.

    ResponElimina
  4. Guti, quants cops has arribat a veure el vídeo per poder captar tants detalls?!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En aquest cas el freak és el raspall xD Quin mal que em fan els ""uys""(faltes)ara que ho he rellegit xD

      Elimina
    2. Ups! És el costum. Normalment el detallista (a vegades fa por i tot XD) és el Guti. Per les errades ortogràfiques, no pateixis, pel bé de la meva salut mental, fora de la feina procuro fer la vista grossa! XD

      Elimina
    3. Ups! És el costum. Normalment el detallista (a vegades fa por i tot XD) és el Guti. Per les errades ortogràfiques, no pateixis, pel bé de la meva salut mental, fora de la feina procuro fer la vista grossa! XD

      Elimina
    4. Escriure des del mòbil produeix efectes de doble personalitat... Per què?!!!

      Elimina
  5. Respostes
    1. Gràcies, gràcies... El proper cop, però, no us oblideu de portar-nos també una cerveseta! XD

      Elimina
    2. o dues, o tres o quatrrrrrre .....

      Elimina
    3. Home, es tractaria de poder clicar el botonet del "rec" i del "zoom" fins al darrer pilar de comiat(ja hem comprovat aquest cap de setmana que no és una empresa fàcil! Eh, Alvarito i Eulàlia?!! XD)

      Elimina
  6. Que grans.

    Però no sé perquè no heu destacat la japo amb kimono que hi havia per la plaça.

    Mis dies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És cert, ha estat un oblit lamentable i imperdonable. No sabem si ha estat cosa de l'edat o un efecte secundari de la ingesta de ganxitos.

      Elimina
    2. EEEEEEEEEEEEEEEEEEEE MEYNS AMB LA JAPO QUE ÉS GAUSACA EH!

      Elimina