dilluns, 29 d’abril de 2013

Salt, XVIIè aniversari dels Marrecs de Salt

Naus Guixeres 8, 28 d'abril del 2013 

* Colles convidades: Saballuts i ...? Ara ens podríem fer els xulos i dir que no calia cap altra colla perquè naltros valem per dos o alguna altra vacil·lada per l'estil, però com que som tan guais, tan humils i tan modestos, doncs no ho direm (només ho pensarem!).

* Colla amfitriona que no ens ha ofert cap pica-pica (però que no els ho tindrem en compte, perquè quan ells vénen, naltros tampoc els n'oferim cap): Marrecs de Salt.

* Castells realitzats:
   - Saballuts: 2pd4, 3d8 (amb peu desmuntat), 4d8 (amb peu desmuntat), 5d7 (sense peu desmuntat; aquí no han estat per la labor, i m'han fallat), pd5 de comiat i pd3 de canalla.
   - Marrecs: 2pd4, 5d7, 2d7 (amb peu desmuntat), 7d7, 2pd5 de comiat i pd3 de canalla.

* Castellaritat de la plaça: Quin cony de plaça?!!! Per segon cop en el que duem de temporada, el clima mediterrani ens ha ben cardat i amb ganes! Ni gitanes amb globus, ni públic (fora dels castellers i la família), ni hòsties! No cal ni afegir com d'agradable és una actuació en un local embotit de gent amb roba humida (per què encara que sigui neta, fot aquella flaire de gos mullat?), i un tou de gralles i tabals ressonant sense pietat entre les quatre parets. Agradable, agradable... Me lo pido!

* Rucades diverses que hem de comentar perquè sí:  

1. Constatem, un cop més, que demanar a segons quins tronquetis, si el castell està ben quadrat o no, és del tot prescindible. Podeu repassar tots els vídeos de les darreres temporades: si li pregunten al Txon com està el castell, automàticament se li dispara el polze fent OK. "Què, com està?" "Clinc! (polze del Txon aixecat)". Tant se val  que allò sembli un bunyol mutant, ell: "clinc!". És igual que el segon del costat estigui fent el pi, "clinc!". Deu ser un tic, tu! Pateixo pel dia que no aixequi el polze, déu no ho vulgui! No vull ni pensar en l'estat de quadratura que obligarà el Txon a amagar el polze! Yuyu, yuyu!!!

2. Estem molt orgullosos del resultat de l'actuació. Carregar dos castells de 8 ens la pela, la veritat! El que ens fa realment il·lusió ha estat conservar el títol de Màsters dels peus desmuntats!!! Seguiu així, nois! Un parell d'actuacions més amb aquest ritme, i ja començarem a preparar les pancartes del "Pinya, demisssión!!!". Des de SD hem volgut fer un petit homenatge a tal preuada fita, perquè no ha estat fàcil! Marrecs ha provat d'estar a l'alçada, però desmuntant un sol peu no n'hi hagut prou! Som imbatibles!!! Vegeu-ho: Batalla de peus

3. S'ha vist un 7d7 a plaça, i sabem que esteu esperant que en diguem alguna cosa. Doncs no, ni tan sols ens prendrem la molèstia de comentar-ho, perquè farem veure que no ha passat. Marrecs és una colla que fins a dia d'avui ens cauen de puta mare, i no ho espatllarem ara. Dit això, senyors de la tècnica saballuda, el 7 fot cagar (gravis des d'on gravis, és impossible enganxar tothom) i, com que ja podem dir que l'hem fet, no cal tornar-lo a fer mai més dels mai mesos! 

4. Els nostres enviats especials, després d'un exhaustiu treball d'investigació (bàsicament algú ens ha dit què hi havia al taulell d'anuncis de Marrecs i hem enviat la Xènia amb la càmera de fotos), han aconseguit de fer-nos arribar material de vital importància i transcendència!!

Taulell d'anuncis de Marrecs, i dos companys de professió. Fixeu-vos que el company de la dreta porta un polar de la colla. Preneu-ne nota, Saballuts, que servidora sempre acaba pelant-se de fred. Un pot per fer-me un polar saballut ja!

Gràcies a la nostra elaborada tècnica de tractament digital de les imatges (hem utilitzat el paint, vaja, que no tenim pressupost per fotoxops d'aquells) hem pogut  confirmar allò que alguns ja intuíem i sospitavem: un altre dinar d'aniversari/diada és possible!!! No calen pijades ni paelles (que, a més, no són paelles, perquè són caldoses! I la paella és seca!!!! Mort a l'arròs caldós!!!), no volem luxes! N'hi ha prou amb uns macarrons o el mític pollastre a l'ast amb patates, perquè el que compta és que hi pugui ser TOTA LA COLLA!! Ja està, ja ho he dit. Ara, els de la Comfe i companyia, ja podeu anar fent cua per estirar-me les orelles!

5. Ens han informat que una guanyadora de Gran Hermano ja ha aparegut per alguns assaigs i actuacions de Saballuts. La nostra primera reacció ha estat de preguntar-nos "què estem fent malament?!!". Però aleshores hem recordat que a Xics hi tenen el Justín (amb jota castellana), i hem respirat un xic més tranquils.

6. A banda de gravar alguns castells a l'estil pisà (que consisteix a passar olímpicament dels nivells que hi ha al trípode, i gravar el castell amb certa inclinació), també podreu apreciar els estupends efectes especials de boira i neu. Fins a dues persones han sortit del local de Marrecs preguntant si nevava. No, no nevava, eren les cendres i el fum que voleiaven de la barbacoa dels del costat. Gana i olor de carn a la brasa és una mala combinació, si no n'has de menjar, així que després d'uns quants renecs i improperis denunciant la crueltat de la situació, ens han informat que no es tractava de Marrecs (que a ells els tocava amanida i macarrons), sinó dels Geganters (que no sé com s'ho foten, però siguin de la vila que siguin, sempre són la colla de cultura que viu millor!). 

Així, no ha estat fàcil oblidar-se de Salt. Caminava cap a l'autocar, i duia Salt amb mi; dalt de l'autocar i fins arribar a Sabadell, duia Salt amb mi; conduïa el cotxe cap a Barcelona, i duia Salt amb mi; entrava per la porta de casa, i encara duia Salt amb mi. I fins que no m'he fotut a la dutxa, que no m'he tret Salt de sobre, collons! La flaire que fotia a barbacoa sense haver-ne catat ni un mos! 

7. No sabem a quant tenien la cervesa, perquè avui no n'hem pagada cap! Sabem que tenien llaunes d'estrella ben fresquetes, perquè tant el Toni Pijuan com el David Ramírez, ànimes caritatives, ens n'han dut una (val a dir que al segon se l'ha hagut d'amenaçar que sense birra no hi hauria crònica, i no s'hi ha volgut arriscar...). 

8. Aquesta setmana SD celebrem el nostre primer aniversari. Ha passat un any des d'aquella primera crònica de l'actuació de Sant Jordi. I servidora es pregunta, només un?!! Per què a mi se m'ha fet molt més llarg?!! Quants amics (i quants enemics) hem fet des d'aleshores! Alguns saballuts ens han volgut felicitar: Per molts anys, SD!!!Vídeos

* Saballuts

*Marrecs


* Extres:
Batalla de peus (Lluita aferrissada per al títol de "Màster dels peus desmuntats")
Per molts anys, SD!!! (Celebrem el nostre primer aniversari! Un any de l'existència de Saballuts digitals!)Sabadell, diada de Sant Jordi
Plaça del Mercat, 23 d'abril del 2013

A continuació, trobareu també els vídeos de l'actuació de Sant Jordi a la plaça del Mercat, de la qual no en vam fer crònica perquè va ser una de les actuacions més avorrides del món mundial. Si voleu contracròniques gamberres, Saballuts, feu el favor de fer-ne alguna perquè es pugui comentar la jugada! Que una ja prova de buscar-hi sempre la punta, però tampoc no puc fer miracles!
2 comentaris:

  1. Moltes felicitats en aquest primer aniversari. I per molts més!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!! Toquem ferro per poder continuar donant guerra!

      Elimina