dimecres, 24 d’octubre del 2012

Barcelona, Xè aniversari de Castellers de la Sagrada Família

Sagrada Família, 24 d'octubre del 2012

* Colles convidades: Sagals d'Osona i Saballuts


* Colla amfitriona que tot i fer anys no ha repartit ni mam ni teca: Castellers de la Sagrada Família. Per si no en teníem prou, se'ns ha acudit de comprar una llauna de cervesa al bar de la cantonada; 2 euros per una Estrella. Zasca, en toda la boca!!! Sí, ja ho sabem, era zona turística, però no podíem marxar de plaça sense fer-ne una (si no hi ha pica-pica, que coi ens queda per poder criticar després?!!!).

* Castells realitzats: 2pd4, 4d7a, 4d8, 5d7 i pd5. Està molt bé, està molt bé... Des de SD hem decidit que per menys d'un 5d8 ens fa mandra haver de dedicar massa temps a comentar l'actuació (perquè els castells no són el de menys a SD... o sí).

* Nivell casteller de la plaça: d'entrada tocaria dir que excel·lent perquè no hi havia la gitana dels globus (una llàstima, tu, l'hem trobada a faltar!), però encara ens queda introduir un nou factor a l'equació, els guiris. Segons l'axioma del guiri, el nombre de turistes és inversament proporcional al grau de castellaritat d'una plaça: a més guiris, menys ambient casteller. Així, després d'aplicar el factor guiri, podem afirmar que el carrer Marina amb Avinguda Gaudí és una **** ***** com a plaça castellera. Els 4d7a reben més aplaudiments que un 4d8, se celebren els castells que fan llenya, el públic crida ai, ai, ai... (en diversos idiomes), aplaudeix quan comencen a pujar dosos, pregunten quants castells farem, veuen els pilars de comiat i pregunten si encara en farem més... 

* Breus apunts (molt breus) sobre l'actuació:

1. Gravar entre ombres, núvols i raigs de sol que lluiten per sortir, no és fàcil (recordem que la càmera dels SD és valenta però humil, i sovint les inclemències climàtiques la superen). Gravar entre guiris empanats, tampoc. Ens estem plantejant canviar la camisa saballuda per una armilla llampant que dugui PRESS escrit a l'esquena. O això o contractar algú perquè vagi obrint-nos pas a base de cleques.

2. Arribar a les actuacions en tren no mola gens. No fem voltes turístiques per la ciutat o poble en qüestió, no podem presumir d'autocar tunejat, i sobretot, sobretot, i més important... no tenim cap conductor que la liï parda fotent l'autocar per on no toca, i això ens posa molt difícil de treure-li punta al viatge! Collons, una mica de col·laboració!!!! 


Vídeos

* Saballuts

* Castellers de la Sagrada família


* Sagals d'Osona



Aquesta setmana, a falta d'una nova entrega del La veu del poble, us oferim un reportatge d'investigació periodística. Les nostres càmeres sempre hi són, fins i tot, quan ningú no se les espera! (Bé, de fet només en tenim una, de càmera, però a la tele sempre parlen en plural i ens ha semblat que així quedava més professional)  

SD files (reportatge d'investigació)




4 comentaris:

  1. L'enllaç del 3xs de Safa no funiosa, i de pas exigim q si hem d'escoltar al Compro, q com a mínim faci anàloisi tècnica dels castells q grava...

    ResponElimina
  2. I ara? Ja es pot veure? Joer, si és que encara n'està aprenent de gravar! XD

    ResponElimina
  3. Al programa de ràdio dels Sagals, 3xsota, a Ràdio Taradell, ja fa tres setmanes que us felicitem, i fa tres setmanes que va començar... Amb la boca petita, és clar, perquè foteu una ràbia de collons. Abans feieu enveja, ara ja és ràbia. A veure si descarregueu el 4d8a i encara en fareu més...!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies! XD Ens fa molta il·lusió fer una ràbia del cagar, si és pels castells que fem! A vore si el treball de tota la temporada demà ens dóna una altra alegria!!!

      Elimina