dimecres, 4 de juliol del 2012

Vic, Festa Major

Plaça del Mercadal (...o no), 1 de juliol del 2012

* Colles convidades: Capgrossos de Mataró i Castellers de Sabadell 

* Colles amfitriones que entren (en teoria) en el rànquing dels pica-pica: Sagals d'Osona. Hi havia birra i refrescos, però què hi havia exactament de picar? No ho sabrem mai, perquè Capgrossos es va organitzar en barricada al voltant de la taula de picoteig i ens van impossibilitar qualsevol aproximació (evidentment, amb la intenció de valorar el pica-pica, eh!! Mai per omplir el pap de gratis!). Sol·licitem formalment que Capgrossos munti un pica-pica de **** mare per Santes, per tal de rescabalar-nos (per als de la LOGSE: "Reparar, compensar la pèrdua que algú ha sofert") pels danys i perjudicis causats a Vic (Calla, tu! Si cola, cola!!!)

* Castells realitzats: 4d8, 3d8, 2d7 i 2p5 (els únics castells de tota l'actuació gravats amb un mínim de condicions). Ens han tornat a desaparèixer els pilars d'entrada (a canvi vam fer un passeig sota la pluja...)

* Places recorregudes: 2! De la plaça del Mercadal a la de Vicenç Albert Ballester (Sí, som tan frikis que ens vam apuntar el nom de la plaça on era el local de Sagals)

* Cercaviles de gralles i tabals realitzades: 0!! Per no perdre el costum, vam ser l'única colla que no hi va participar. El per què, també el desconeixem (no hem pensat de preguntar-ho, vaja!).

* Autocars tunning saballuts desapareguts: 1, l'únic que tenim! Com no, la llei de Murphy dels pebrots ha fet que l'únic dia que necessitem autocar des de l'actuació a Olot, aquest es trobi al taller. Murphy, vas a morir!!

* Peus desmuntats: només 1, el del 4d8!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Rècord històric!!! Hem descarregat el 3d8 i la torre a la primera i sense marejar la perdiu!!!! Ole, ole i oleeee!!!

* Castells que han aconseguit fer caure la baba a mitja colla saballuda: el 2d8f de Capgrossos!!! Se'ns havia acudit de gravar-lo i passar-lo pel photoshop i verdejar una mica les camises... però no seria lo mismo...

* Fotògrafs oficialistes que entren de ple a la llista dels torracollons: 2!!! I tots dos de Sagals!!! Sagals d'Osona són bona gent (per això els cedim alguna pubilla saballuda XD), però haurien de tenir cura de què fan o diuen els seus fotògrafs, perquè mentre ho fan duen camisa sagal. Un missatge per a ells:
  • Senyor fotògraf que ha de fer fotos per al diari: Ens sembla fantàstic que vulgui fotografiar els nostres castells, però a naltros també ens fa il·lusió gravar-nos. El proper cop, faci una passeta a l'esquerra (i no s'ho prengui com una ofensa personal cap a la seva professió) que així tots podem fer el que toca i no hi haurà baralles. Sí, era el seu local i la seva festa major, però també era LA NOSTRA COLLA.
  • Senyora fotògrafa que emprenya les nostres gralles i tabal: Ens sembla fantàstic, també, que vulgui fotografiar els nostres castells, però perquè tingui castells per fotografiar cal que les gralles puguin tocar! Sense gralles no hi ha castells!!! El proper cop, faci la passeta cap on calgui (i no s'exciti) que així tohom pot fer el que toca i hi haurà castells per a fotografiar. Sí, era el seu local i la seva festa major, però també era EL NOSTRE CASTELL.


* Apunts imprescindibles (perquè sí) per resumir l'actuació:

1) Ha plogut. Ha plogut molt... tant que l'aigua feia bombolletes en tocar a terra... Ha plogut tant que hem hagut de caminar errants sota la pluja fins al local de Sagals per poder fer castells. El Segura ha hagut d'improvitzar un parapet amb la taula de la paradeta (i la Tieta s'ha quedat sense feina, cosa gens bona per a la butxaca saballuda!!). L'invent ha durat poc perquè no hi cabíem amb la taula als culs d'ampolla que es formaven als carrerons estrets en intentar sortir de la plaça... Tot plegat molt divertit...

2) El local de Sagals era massa petit per a encabir-hi tres colles (i més tenint en compte que una feia castells folrats i, per tant, duia molts castellers), i l'ambient era digne de l'Amazones: calor, foscor i humitat. Conseqüència: actuació més que íntima, perquè de públic res de res! (Que millor, perquè no hi hauria hagut prou aire per a tothom i encara hauríem acabat a hòsties per veure a qui li tocava respirar!)

3) Els grallers i tabalers han hagut de tocar des de fora del local. Qüestió d'espai, un cop més, però també de salut auditiva. L'acústica del local era tan estupenda que si les gralles haguessin tocat a dins, hi hauria hagut un trencament en el teixit de l'espai-temps i l'univers s'hauria autodestruït. A banda d'això, les pobres gralles van haver de tocar mig ajupides per tal de poder fer l'aleta, perquè la carpa sota la qual tocaven els impedia de veure els castells sencers. Per cert, com a reconeixement a la vostra feina, hi ha un terç que us saluda! (Merda, ara les gralles ens faran la competència!)

4) No hem pogut gravar cap castell sencer: si volíem gravar el pom de dalt, ens havíem de menjar els segons i la pinya... Si volíem gravar segons, les quintes ja no sortien... Un cop més hem d'agrair les dimensions del local, que no ens han permès d'allunyar-nos prou per poder gravar el castell tal i com ens agrada: des de les mans fins al pom!


Vídeos

"Està plovent"  
4d8
3d8
Pilars de comiat (Atenció al moment de glòria final de les nostres quintes!)


NOVA ESTRENA A SABALLUTS DIGITALS!!!
Després del capítol pilot (protagonitzat per l'Anna Pe) nascut com a protesta contra les desmuntades de peu a l'actuació del XVIIIè aniversari dels Saballuts, hem decidit iniciar una nova secció dins de les nostres cròniques, perquè tothom pugui expressar els seus dubtes, inquietuds o queixes. Iniciem La veu del poble!!!


La veu del poble (Capítol 1)

4 comentaris:

  1. Puc donar fe de que hi havia pica-pica i dels bons. Lamento dir-vos que vàreu sortir per la porta equivocada, per la nostra hi havia accés lliure i ilimitat a les taules que s'anaven farcint sense parar. A la llista dels grans amfitrions!!

    ResponElimina