dilluns, 9 de juliol del 2012

Berga, Bateig dels Castellers de Berga

Plaça Sant Pere, 7 de juliol del 2012

* Colles convidades: les 2 colles padrines, Castellers de Solsona i Castellers de Sabadell

* Colla amfitriona i batejada: Castellers de Berga (Aix... com creixen els nens...). De pica-pica res de res, però a canvi hi havia sopar popular: entrepà de botifarra i beguda (cervesa inclosa, comencen amb bon peu!). Entren directes a la segona posició de grans amfitrions! (Ens sap greu, però Xerrics d'Olot segueixen imbatibles: vi, fideuà i botifarra amb patates van deixar el llistó massa alt!)

* Castells realitzats: pd4 d'entrada a plaça, 4d7a, 5d7 i 4d7 (actuació de dissabte tarda... som tan previsibles...)

* Places castelleres que passaran a engrossir la llista de les més angoixants: la de Sant Pere de Berga. Em pensava que no hi havia infern comparable a actuar a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per la Mercè, però és evident que vivia equivocada. Arribar a plaça, a empentes i rodolons, esquivant la gernació (per als de la LOGSE: "multitud de gent"), de civils que no entenen que si tu no passes, no hi haurà cap castell per veure; trobar un refugi per evitar morir entre l'allau humana i adonar-te que la teva colla és just a l'altra punta de la plaça (que només de pensar en creuar-la ja t'agafen taquicàrdies i ganes de plorar); necessitar grampons per superar els desnivells de la plaça (hi ha gent que ve a Berga per entrenar-se de cara a fer el cim de l'Everest)... i per si no en teníem prou, la flaire i el fum de les botifarres (collons, que bones eren, però!) que no acabaves de tenir clar si nàvem a fer castells o una costellada! Res, que es veu que a Berga, si a plaça Sant Pere no hi ha fum i un munt de gent no estan contents! Potser provaven d'hibridar la Patum i els castells... (i si no, escolteu el seus tabals, que enlloc de fer el toc de castells, tocaven balls de diables!)

* Apunts de la jornada que cal comentar (... o no, però ho farem de totes totes):

1) Això de nar a bateig amb xancletes i pantalons curts és molt poc serio. Tan sols els membres de SD van estar a l'alçada de la situació, amb corbateta i ben pentinadets! Que com a padrins, s'ha de nar a bateig elegantes!

2) Escriure al pardalet o al carallibre missatges confusos mentre els autocars s'allunyen del punt de trobada, i provocar el caos entre la tècnica per si s'ha de girar cua i recollir castellers que finalment anaven en cotxe fins a Berga, és molt lleig! Colega, dónde está mi Michel?!!! (Y mi Beth y mi Meritxell...?)

3) Com a estiuejants al Solsonès, ja estàvem acostumats a les batusses esportives entre Solsona i Berga, així que no esperàvem menys en el tema dels castells. Memorables els càntics espartans que es dedicaven els uns als altres... a destacar el càntic solsoní "Som ous ferrats, ous ferrats, ous ferrats...

4) Castellers de tronc, és important recordar que a vegades cal certa mobilitat per pujar als castells. Avui el Compro ho ha constatat quan havia d'entrar a l'agulla del 4 i la faixa ortopèdica li ha impedit d'ajupir-se prou com per entrar-hi sense liar-la dalt de la pinya... Veure un segon entrant a l'agulla ballant el limbo no té preu! Valor afegit, senyors, valor afegit!!! 


Vídeos

Cercavila fins a plaça Sant Pere

Castells Saballuts
Pd4cam
4d7a
5d7
4d7
vano de 5 de comiat

Castells de Berga
pd4cam
4d6
3d6
4d6a
4p4 de comiat

Castells de Solsona
pd4cam
2p4 de comiat

pd4 de germanor al concert de Panxacontents

La veu del poble!!
Avui arriba la segona entrega de la nova secció estrenada la darrera setmana. Recordeu que si voleu participar-hi, només cal que busqueu la càmera de SD a plaça, i ens digueu que us indigna, preocupa o angoixa. Podeu dir tot el que vulgueu a ... La veu del poble!!!

La veu del poble (Capítol 2)

2 comentaris:

  1. Llàstima que no hi hagi la crònica del concert posterior. Potser el Jordi Llorens et podria ajudar a fer-la. ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cap problema, acceptem col·laboracions. Envieu-nos les vostres aportacions, i si aquell dia ens sentim benèvols i la providència us és favorable, sereu publicats!

      Elimina