dijous, 2 d’octubre del 2014

Festa Major de Cervera

Plaça Major (diumenge 28 de setembre)

Tècnicament, a la plaça a la plaça no... que amb la que va caure (es pot saber on collons ha nat a parar el **** clima mediterrani?!!!), vam haver d'actuar allà on hi penjat Cristo! A dins l'església, vaja! Amb la fama d'irreverents de què gaudim a SD, i va i ens foten entre els ciris, les verges, l'altar i el capellà! Cago'm l'hòstia, que tenim una imatge a mantenir, naltros!! 

  • Colla amfitriona que ha ofert aixopluc davant les inclemències meteorològiques i pica-pica (mola! patatones xips, patatones ondulades, olivetes, fruit secs, galetones salades... tot made in Guissona! escombrant cap a casa!), tot i que no han pensat en portar el mam (una de dues, o devien pensar que amb l'aiguat que ja havia caigut, no en calien més de líquids, o al Bonarea no hi ha res de beure...), i que és la responsable de la creació de l'Innombrable: Margeneres de Guissona.

  • Colles convidades: la Jove de Tarragona (que sempre porten tanta pinya i són tan eficients, que així no hi ha qui escrigui la crònica!) i Saballuts (que quasi no actuem, que hi havia tres autocars en cerca i captura). Faltaven Marrecs o Figueres, i ja teníem els quatre punts cardinals (m'hi negu gorriak a utilitzar el terme "província").


    • Castells realitzats:
    Ronda de pilars d'inici
    • Margeners: pd4, que no entenem per què han estat els únics en fer pilar d'inici. Primer ens hem pensat que seria un pilar de dol, perquè no sé què deien pel micro de no sé qui, a qui apreciaven molt, i no sé què li havia passat... (o no, que no s'acabava de sentir gaire bé). El cas és que han sonat les gralles (eing?!) i, aleshores, ja no hem entès res de res. Per acabar-ho de rematar i deixar-nos en la més absoluta incertesa, l'enxaneta ha fet l'aleta, s'ha tret una cartolineta blanca de ves a saber on, i la mostrada a la gernació (per als de la LOGSE, multitud de gent). Impossible llegir què hi posava, que ens quedava molt lluny! Si alguna bona ànima caritativa ens en vol treure l'entrellat...

    Primera ronda
    • Margeners: id5d7, que no tenim ni idea de com estarà gravat, ni de què va passar exactament perquè el desmuntessin, perquè ja teníem prouta feina provant de sobreviure. És posar el trípode on sigui, i començar a aparèixer gent de totes bandes, empenyent, trepitjant, atropellant... Després se sorprenen si sempre estem de mala lluna (FMF!!!).
    • Jove:  5d8 avorridíssim, que pareix fàcil i tot!
    • Saballuts: 3d8 (gravat des d'un angle fantàstic, que sembla una torre de 8 sense folre) amb l'enxaneta que se li ha quedat un peu travat quan sortia del pom, i ens ha fet patir una miconeta més del que ens venia de gust patir en aquell moment amb el 3d8 (perquè hi manca un pis i se'ns fa petit...) i seguit de la ja mítica i afamada (de fam, no de fama; no en tenim prou amb peixet!!) cantarella d'un pis més!
    Catedral en construcció dins de l'església.
    Torre de 8 sense folre de Saballuts
    (si cola, cola, tu!)

    Segona ronda
      La Leia i el Luke admirant el 5d7 de Margeners
    • Margeners: 5d7 amb la torre regalant amor a la rengla, i les quartes sambejant un poc. Ens ha fet sofrir lleugerament amb les dues aletes, perquè ha remenat una mica molt. A destacar també, els dos nens a collibè (un d'ells, abillat amb uns auriculars de protecció auditiva, que semblava la princesa Leia), que s'han fotut de ple davant la càmera. Tot sigui per apujar la qualitat del vídeo, que es veu que encara no era prou precària!
    • Jove:  3d8a, gravat també com un dos (**** perspectiva!) i amb descarregada èpica del pilar; rebrincada salvada i enxaneta baixant a la Speedy Gonsales. Ole tu!
        • Saballuts: 2d8f estupendu! Home, després d'haver-lo fet sense folre a primera ronda, fer-lo amb folre a segona, ha estat tirat! Tant, que a mig castell, un terceres del folre decideix baixar del castell. Que els dosos encara no han ni arribat al folre? És iguaaal, si nem sobrats! Lero, lero, lerooo... 
        La torre amb l'Adrià (el tercer de la rengla esquerra) encara de servei

        Tercera ronda
        • Margeners: 4d7a eficaç i cap al sac.
        • Jove:  4d8 bellugadís, amb uns dosos que ens han esglaiat lleugerament en col·locar-se l'acotxador i l'enxaneta. Que algú m'expliqui com poden fer un 5d8 inamovible que sembla de cartró-pedra, i després un 4d8 digne de Saballuts...  Misteris del món casteller.
        • Saballuts: id5d8  (amb peu desmuntat, i l'Èric Margener saludant la càmera. Lo tengo todo, papi! ) amb la rengla de cara l'altar, allà on les altres dues colles que han descarregat un 5, hi han fotut el cul (jo no vull dir res, però... nem jugant amb els inescrutables camins del senyor!). En fi, que s'ha hagut de treballar ja abans que es col·loquessin dosos, que s'agitava més del recomanable, que la rengla ballava la lambada, que dúiem poca pinya pròpia (la pluja ens ha passat factura), que la gent no estava massa centrada, que la setmana que ve hi ha concurs... total, que tot i tenir l'acotxador del 3 col·locat i el de la torre a punt a punt, s'ha tirat avall i aquí no ha pasao nà! Amb una sola ronda, ens hem fotut el títol a Màsters del Desmuntar a la butxaca!

        Ronda de recuperació 
        • Margeners:  3d7a a ritme de baticao (en la línia del que vindria després amb Saballuts).
        • Saballuts: 4d8 lleig del cagar (més que una falconada infecta), abunyolat, i textura flam (...moviment cap a la dreta, moviment cap a l'esquerra, ara avança una miqueta, i després tornem enrereeee!!! -s'ha de llegir amb la cantarella del movimento sexy...-). Hem començat el castell, que intuíem la quarta rengla (el Compro apareixia tímidament), i hem acabat gravant les 4 de ple. Algo ha pasado en la cuadratura... Però vaja, suposem que després d'un peu i un intent desmuntat, ningú no tenia collons de dir "avall" per poder tornar a quadrar el quatre... 

        Ronda de pilars (amb l'habitual guirigall de gralles i tabals multiplicat per mil, que dins de l'església reverberava tot!)
        • Margeners: pd5 (amagadet darrere els quatre pilars de la Jove)
        • Jove: Súper vano de 5 (2pd5 flanquejats per 2pd4) fotent barrera (rotllo mur de Berlín...) per facilitar la feina de gravar els pilars de les tres colles.
          • Saballuts: pd5 infiltrant-se des de la llunyania entre els dos pilars de 5 de la Jove. 
            
          En resum, Saballuts revalidem amb tota la dignitat del món el títol a Màsters del Desmuntar (ho sentim, Margeners, desmuntant només un castell no n'hi hagut prou, però heu estat uns dignes contrincants; potser el proper cop...), i ens enduem també el de la Festa i la Disbauxa (tenint en compte que érem dins d'una església), bàsicament perquè cap altra colla ha celebrat res (competència nul·la), i amb els leroleros de la torre i els un pis més del 3, ja teníem el peix venut. Per a la Jove, recuperarem el títol que un dia va estrenar Minyons... el de Màsters de l'Anticrònica SD!!! Així no hi manera, nois, no hi ha manera... 

          • Castellaritat de la plaça: Which fucking plaça?!! Por plaza no nos viene nada, señorita... Ha mirado ya en "iglésia"? Doncs això, castellaritat?, la mínima. I no em vingueu que si l'origen dels castells, que si els balls de valencians, que si les processons i altres celebracions religioses... ens és ABSOLUTAMENT IGUAL! Hem vist castells sense poder tastar ni una punyetera gota de cervesa!!! És es colmo! L'anticrist de les actuacions castelleres!! Ni birra, ni tabac, ni hòsties (que érem a l'església, però no hi feien misa...)!!!! En quin món hi cap una cosa així!! Colla d'heretges!!! I sí, els vídeos i les fotos han quedat fantàstics, amb els castells i els vitralls de fons, i les làmpades i els ciris... l'estètica era immillorable... però sense birra!!! sense birraaaa!!! Mare de déu de Montserrat! Ah! I a tercera ronda, església o no, la gent ha fomut el camp com sempre! No hi ha manera d'actuar amb públic a la tercera ronda, ni a la casa del Senyor!!

          • Atzagaiades i comentaris diversos (GENT-DE-PELL-FINA ADVISORY. EXPLICIT CONTENT. A partir d'aquí, podeu estalviar-vos de continuar llegint, perquè segur que deixarem anar alguna animalada -sempre ens passa- i us acabareu indignant profundament i organitzant alguna jihad anti SD):
          1. SD hem descobert l'esfereïdora veritat: no existeixen les casualitats. Dissabte tarda (24 hores abans d'arribar a Cervera) actuàvem sols a la Festa Major de Les Termes (típica actuació de barri que fot un pal del cagar; perdoneu, però algú ho havia de dir), a tocar de l'escenari i de les atraccions de la fira. Per si encara no feia prou mandra, ens apareix el mossèn de la parròquia, amb cara de pocs amics, requerint (per als de la LOGSE, "exigint, manant") que deixem de fer allò que fèiem (li faltava afegir "colla de pagans herètics") perquè el molestaven les gralles (la fira i el reaggeton que se sentia de fons, no, però), y a la siete hay que empezar la misa, y no puede empezar tarde, que es súper importante y primero son la gente del barrio... - Perdone Usted, señor capellán venido de allà las Amèricas, pero es que nos han contratado los del barrio presisamente. Pero no se preocupe, que ya acabamos... i tot just havíem fet el segon castell... i passant olímpicament del mossèn poc nostrat, encara vam fer la tercera ronda, els pilars de comiat (pilar de canalla inclòs; èxit de masses assegurat), i fins i tot, toc de vermut i altres cançonetes diverses, a la glòria de les nostres gralles (i tabal, que només en tenim un). L'endemà matí va caure la de Déu, els autocars es van volatilitzar, vam arribar tard a Cervera, i vam acabar actuant dins d'una església... No hi ha ningú més que ho trobi d'allò més inquietant?!! 
          2. Quan ja pensàvem que l'Speaker Samurai de Xics no tenia parió en tota la capa de la terra... descobrim l'Speaker Mossèn de Margeners!!! Impagableee!! El paio, atri estant, que presenta les colles i els castells, anima el públic a participar, prova de recaptar nous adeptes per a les files margeneres, i la congregació que aplaudeix extasiada. "Mirar els castells és molt maco, però encara ho és més, fer-los des de dins!", "...l'horari d'assaig és dimecres i divendres... bla, bla, blaaa...", "...sang marró..." I encara li queda esma per desitjar molta sort a Saballuts "en el vostre camí cap als castells de 9" i a la Jove "que la setmana que ve, 3d10!". 

          L'Speaker Mossèn atiant la massa embadalida.

          3. Llistat formal de candidats a exterminables, sense cap mena de compassió ni indulgència (què voleu, feia tant de temps que ens n'absteníem, que ara hi hem tornat amb moltes ganes!): 

          1. Els responsables de l'empresa d'autocars (i dubtem que aquest cop ens surtin gaires detractors, que n'hi havia qui proposava de fer un verkami, per recollir pasta i llogar un assassí a sou...). Esperar 50 minuts a l'estació d'autobusos de Sabadell, mentre plou de l'hòstia, és una de les propostes menys atractives per un diumenge tarda. Sobretot perquè la ditxosa estació només disposa d'un sostre de xapa de merda, que no impedeix en absolut d'acabar xop fins els ossos, entre d'altres coses perquè 1) plovia de costat (recordem que hi ha sostre, no parets) i 2) té goteres. 
          2. Els altruistes musicals que es pensen que l'autocar és la RENFE i es passen gran part del viatge escoltant música amb el mòbil, ignorant un gran invent de la humanitat, com ara vindrien a ser els auriculars. Tan sols una amable invitació a preservar la integritat física, ha aconseguit convèncer l'altruista que no era una bona idea continuar compartint la musiqueta del Mario Bross amb la resta de l'autocar (i de SD especialment). Cara, estàs avisat. 
          3. Els que dalt del folre criden "marcaaa" enlloc d' "apretaaa"... o qualsevol altra consigna més entenedora, i els que entenen "marxaaaa" i baixen del folre sense immutar-se, quan encara no han baixat  ni els dosos. 
          4. Els  que van amb pressa, i quan acaba l'actuació no ens deixen fer ni birreta, ni pipí!!! Que ja no ve de deu minuts, tu!! Que n'hi ha que no hem tingut temps ni de desenfaixar-nos, ni de plegar el trípode, i ho hem hagut de fer dalt l'autocar, rotllo surfing, que ja nàvem de camí! Des de SD proposem que si hi ha més d'un autocar, n'hi hagi un que surti cap a Sabadell vint minutets més tard. No ha de ser tan difícil, coi! S'avisa tothom que l'autocar X tornarà un poc més tard, i així tots contents! 
          5.  La gent que a la tornada no seu on seia a l'anada. És norma intrínseca de la humanitat ja des de la primària!! Un cop seus en un lloc, hi fas niu! A part, si tothom seu al mateix lloc, és molt més fàcil saber si hi falta algú a l'autocar, perquè els veïns recorden qui hi havia abans. No fos cas que algun dia, amb les presses, se'ns quedi algú a terra fent pipí o el que sigui (segurament, el que sigui...) i ningú no se n'adoni, i nem perdent saballuts pel món (que no ens en sobren...), i tot perquè se'ns ha acudit de jugar al joc de les cadires! 


            Vídeos

            - Margeners

            - Jove Tarragona

              - Saballuts


              9 comentaris:

              1. Quina merda de crònica.Una mica més de respecte collons !

                ResponElimina
              2. Quina merda de comentari. Una mica més de sentit de l'humor, collons!

                ResponElimina
                Respostes
                1. Uou, ens heu pres els mots de la boca! (I això que avui hi havíem inclòs un Gent-de-pell-fina Advisory...)

                  Elimina
              3. El pilar de dol era pel Fabià un Margener de Cervera molt vinculat al teixit associatiu de la ciutat i que havia mort feia uns dies. La pancarta em sembla que era una foto seva amb algun text i tema gralles no se que dir-te...

                ResponElimina
                Respostes
                1. A la pancarta hi deia, sempre a les nostres pinyes.

                  Elimina
                2. Merci per l'aclariment. Ens sap molt de greu, de veritat, sempre és dur perdre algú. Molts ànims i endavant!!!

                  Elimina
              4. Un terceres que baixa? :O juasjuas!

                Em sumo a la indignació generalitzada contra la música al bus, a la qual no he contribuit gens ni mica (ejem...).

                Att. Raspall.

                ResponElimina