divendres, 9 d’agost del 2013

Formentera, Festes de Santa Maria

Plaça de la Constitució, 5 d'agost del 2013


Com que a Saballuts estan de vacances, SD hem decidit voltar un poc pels Països Catalans, i ens hem apropat a Formentera (aquí al costat, que només hem hagut d'agafar un cotxe, un avió i un vaixell... estem pendents de la invenció del canvi de lloc instantani, encara), on se celebraven les Festes de Santa Maria, altrament conegudes com a Festes de la Terra. Total, que hem decidit de fer-ne una petita pseudo (com sempre) crònica, tot i que no sabem ben bé com sortirà perquè estem de depre postvacances elevat a la màxima potència. 

* Colla amfitriona que pot presumir del fet de tenir integrants de 16 colles diferents (i entre elles Saballuts!, tot i que sense camisa perquè som uns parres i sempre nem tard...): Talaies de Formentera.

* Assajos realitzats abans d'actuar: 2 i mig (el mig era només per recordar les pinyes que no es cantarien a plaça).










* Castells realitzats: 
  • 2d6 (tot boniquet, ell, i en fotos, perquè patíem de no tenir prou bateria com per a enregistrar-lo en vídeo).








































  • 3d6ps (ara en vídeo, perquè en fotos no té cap mena de gràcia) que ens ha fet patir una micona, per allò típic que no sempre pugen les tres rengles alhora. Per sort, només hi ha hagut prou èpica com perquè el públic aplaudís més, i ja no ha passat d'aquí.
  • 4d6a (també en vídeo, perquè la Judit de Gràcia pujava de terç i ens feia il·lusió), molt funcional.
  • 2pd4 i pd3 (també en vídeo, perquè eren els últims i sorprenentment encara ens quedava un poc de bateria), avorrits, avorrits (com ha de ser). El pd3 amb un nano del públic fent d'enxaneta i encamisat cinc talles grans, com a mínim!
  • Bateria de pilars de dos perquè hi pugés la canalla (i la no tant canalla) del públic a qui fes il·lusió. No ho hem gravat perquè se'ns va girar feina a la barra.
En resum, cap peu desmuntat, grau de celebracions inexistent (reservaven forces per la festa de després) i castells funcionals sense massa èpica.


* Castellaritat de la plaça: No hi havia gitanes de globus, ni homes de les pistoletes de fer bombolles, però sí un munt de bars (caríssims, però hi eren), una barra de la festa, castells i un munt de castellers... Així que sense cap mena d'objectivitat (perquè mai n'hem tinguda, tot s'ha de dir), un excel·lent per la plaça!!! (el fet de tenir uns paisatges increïbles i un ambient lúdicofestiu més que acceptable, no ens ha influït per a res, eh!!).


Plaça de la Constitució


* Rucades diverses que no podem evitar de comentar perquè SD som així:

1. Anar a un assaig de Talaies i trobar-te Arreplegats i Ganàpies treballant plegats a una, fa que servidora es pregunti què està passant al món. Com a ganapiota només diré que és antinatural i que per haver temptat la sort jugant contra les lleis de la natura, segur que al món hi passaran coses molt dolentes, com ara que sigui pràcticament impossible fotre's una Estrella en tot Formentera... Oh, wait! 

2. Formentera mola tant, que és capaç de tenir colla universitària, sense tenir universitat. Així, els castells de 6 que s'hi han plantat, tenen més mèrit, que la canalla que hi pujava, ja fa temps que van passar de la vintena d'edat. 

3. A Formentera hi ha un problema greu, però, que ens preocupa de debò, i al qual cal trobar una solució urgent, perquè els formenterencs no mereixen viure d'aquesta manera: a l'illa pràcticament només s'hi pot beure Maho, i a tot estirar, SanMiguel. I això no es pot permitir!!! Morin elles! Cal muntar alguna mena d'ONG des del Principat, rotllo ajuda humanitària, per poder abastir Formentera de Moritz i Estrelles!! Una altra cervesa és possible!!!

4. Talaies han actuat després d'un gegant (ens sap greu dir-ho, però potser és un dels més lletjos que hem vist mai, tot i que al seu favor hi té haver ballat abans de l'actuació castellera i no durant... apreneu-ne, Geganters de la Creu Alta!), balls tradicionals de l'illa (amb les dones, que només feien passetes curtes sense moure el cos, com si nessin dalt d'un patinet, i els homes fent el karate kit, fotent patades voladores i el salto de la grulla), ball de bastons (amb les Picadits -i el picadits, que només n'hi havia un- del Masnou) i balls de jotes mallorquines (que aquí, tant els homes com les dones feien saltirons, com ha de ser!). Així que al final s'ha actuat de nit, i tenint en compte que SD no dúiem la càmera de vídeo ni el trípode, i que hem hagut de gravar amb un mòbil excessivament justet de bateria, s'ha fet el que s'ha pogut. 


Vídeos

3d6ps
4d6a
2pd4
pd3





3 comentaris:

  1. Hi havia hagut alguns petits problemes tècnics amb l'etiquetació i els enllaços dels vídeos, però ja ho tindríem solucionat...

    Salut i castells!

    ResponElimina
  2. El que realment es greu es que una colla fundada per gausacs i vagin cebotes com vosaltres!!
    Mheu destrossat la colla!
    Jorsont

    ResponElimina