dijous, 30 de maig del 2013

Berga, Diada dels Quatre fuets

Plaça de Sant Pere, 26 de maig del 2013

* Colles convidades: Castellers de Barcelona i Saballuts

* Colla amfitriona que mola molt (a banda de perquè Saballuts en som els padrins, i això ja fa que molin un munt) perquè ha posat dinar i beure: Castellers de Berga. Si algú més es pensava que ens farien entrepans de fuet (algú em pot explicar d'on coi han tret el nom de l'actuació?!!!), s'equivocava! Eren entrepans dels bons, amb pa que no semblava xiclet, un munt de tomàquet (no calia lubricar la gola a cada mos, per poder empassar!) farcidets de botifarra!!! Ole i ole!! Aprèn-ne, Sabadell festa i tradició! Un altre entrepà és possible! També hi havia l'opció de formatge per als que no mengen carn, tot i que com a penalització (per alternatius i hippies) no duien gaire tomàquet. Apa, que n'aprenguin!!  (Ara és quan l'Anna em maleix els ossos...)

* Castells realitzats:
  • Saballuts: pilar de dol (Lluís, aquesta va per tu!), 3d8 (sense desmuntar peu... cabrons!), 5d7 (avorrit), 4d7a (súper avorrit) i pd5 de comiat. Actuació funcional sense res digne de menció (està molt bé, està molt bé... quin collons de contracrònica voleu que faci, eh?!!!)
  • Castellers de Berga: pilar caminat d'entrada a plaça, i3d6ps (vol. 1), i3d6ps (vol. 2), 4d7 (bonic, bonic... què ràpid creixen!), 5d6, 3d6 (servidora, aquí, ja es va perdre i no li surtien els números de les rondes recuperades), pd5 (sols, tampoc no hem acabat d'entendre el per què) i 4pd4 (amb Barna i sense Saballuts... desconcert total i pèrdua de tot funcionament previsible d'una actuació). 
  • Castellers de Barcelona: pilar caminat d'entrada a plaça, 3d8 (de verd molon queda millor), 4d8 (amb peu desmuntat, com ha de ser!), 4d7a, pd5 (amb Saballuts) i 2pd4 (amb Berga; molt diplomàtics, ells, han compartit una ronda amb cada colla). Actuació sense èpica (així, SD no arribarem enlloc).

* Castellaritat de la plaça: No hi havia gitanes amb globus, ni homes de les bombolles, ni massa iaies ui, ui, ui... (com a mínim, no a prop de la càmera). Berga aporta, però, un element nou a comptabilitzar en el grau de castellaritat d'una plaça: els comuniadors o comunianistes (no hem trobat el terme adient per a designar tots aquells que van disfressats a la comunió de torn). N'hi havia un munt, així que (obviant les pendents infernals de la plaça, que ens han obligat a anivellar el trípode de la càmera, perquè l'efecte pisenc ja era excessiu) avaluarem Sant Pere com una plaça que encara necessita millorar, però que, amb una miqueta d'esforç, pot progressar adequadament (si més no, aquest cop no hi havia la flaire i el fum de les botifarres pul·lulant per la plaça -les graelles eren lluny de Sant Pere- que ja és un què).

* Breus apunts de la jornada:

1. Triar autocar cada dia és més angoixant. Autocar 1: canalla (vade retro, Satanàs); Autocar 2: jovent d'aquell amb incontinència verbal, que de petits van caure a la marmita dels megàfons (finta i  passalacabra); Autocar 3: mitjana d'edat passant la trentena llarga (me lo pido!). Quan semblava que finalment ens en sortiríem, apareix l'il·luminat de torn amb una guitarra a l'espatlla. Per què, senyor?!!!! Per què?!!! En moments així molaria tenir la funda de guitarra o de violí dels gàngsters de les pel·lis, que venia amb premi a l'interior; ja m'enteneu. Martí Salvador, quedes formalment amenaçat de mort. No més guitarres, ni rumbetes, ni... ni cap altra activitat acústica! A l'autocar dels "rancis" volem ser això, "rancis"!! I no, cantar-li a servidora "l'aniversari feliç" no és fer-la feliç. S'agraeix la intenció, però la felicitat és poder endollar-se els auriculars, desconnectar del món i fer una becaineta. He dit.

2. Arribar a plaça i poder fer una foto de germanor amb les tres colles fa molta gràcia! Sí, com a acudit és força dolent, però la gracieta no donava per a gaire més (per cert, Anna i Litus, hauríem de convèncer algun gracienc perquè marxés a Micacos, Solsona o Bordes, i així podríem muntar un bon parxís!)

Foto de germanor de RGB (Anna dixit)

3. Gravar tots els castells (o intentar-ho), vigilar tres nens menors de 3 anys (més el nenuco que l'Aina Compromís m'ha entaforat perquè li cuidi, perquè ha entès abans que servidora, quina és la meva veritable funció a plaça... això de gravar és per vici), oferir servei de guardaropia (jerseis, motxilles, ronyoneres, ulleres de sol... podria treure'm un sobresou muntant una fireta), prendre nota de qualsevol detall digne de menció (o no) a la crònica, i provar de prendre's una cerveseta... No sempre ens en sortim! Acabar amb un rètol enganxat al trípode (made in Toll, Joan Toll) anunciant que els nens no són teus i que tu estàs disponible (i no era precisament amb aquests mots que estava escrit), i no adonar-te'n fins deu minuts després, quan tothom et mira i riu (i fins i tot un desconegut et fa una foto), fa que t'adonis que, definitivament, no ens en sortim gens ni mica! 

4. Desmuntar peus ja és cosa del passat a ca'ls Saballuts... Barna ens passa la mà per la cara i desmunta el peu del 4d8 (clar, que si no el portem a plaça, què coi hem de desmuntar...), mentre a SD ens mosseguem les ungles. Ens sentim com els del Jueves, el dia que l'Aznar va dir que plegava. I ara sobre què collons escriurem?!! 

5. Els vídeos dels i3d6ps (vol. 1 i 2) de Berga no estan editats. Ho diem perquè la velocitat d'enlairada és la real, que no els hem posat a càmera lenta. Palabrita!


Vídeos:

* Saballuts
Pilars de comiat (de Saballuts; de Barna no sabem què és)

* Berga
pd5 (de comiat o de precomiat... encara no ens ha quedat clar)
Pilars de comiat (perquè són els darrers que han fet; amb Barna)

* Barna
Peu desmuntat de 4d8 (ens agraden els peus desmuntats, per si sou nous per SD i no enteneu per què pengem vídeos de peus...)
pd5 (d'alguna cosa, està sent molt complicat avui; amb Saballuts)
Pilars de comiat (perquè són els darrers que han fet; amb Berga)


4 comentaris:

  1. ejem, això vol dir que l'Enric no el comptes com a nen a càrrec??? Quin bon rotllo!!! Per l'aniversari, tot teu ;-p

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ehem... el cas és que com a no reproductora, això de les edats no acabo de controlar-ho del tot. L'Enric ja en té quatre? :)
      Però ja me'ls podeu seguir deixant, que ja sabeu que m'encanten (l'Aina i l'Enric em tenen el cor robat!). El que passa és que fer de barrufeta rondinaire també m'agrada molt, així que, de tant en tant, m'he de fer la dura i fer veure que ho faig per obligació... Una té una imatge a mantenir! ;P

      Elimina
  2. Jajaja,molts bons els comentaris en off mentre graves el 5d7!!Gravant,entretenint la canalla....s'acava ewl castell i la camara continua gravant!! Si senyor,"con dos cojones!"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja ho veus, se'm solapen les feines de cangur i càmera, i m'oblido de clicar el botonet per aturar la gravació. Encara no sé com és que surt algun vídeo decent... :P

      Elimina