dimarts, 19 de març de 2013

Sabadell, Actuació d'inici de temporada

C/dels Emprius (Local dels Saballuts... ja tenim nom o encara hi donem voltes?)
17 de març del 2013

* Colles convidades: Castellers de Terrassa i Xics de Granollers

* Colla amfitriona: Servidors (només faltaria que actuant a Sabadell, l'amfitriona en fos una altra!)

* Castells realitzats: 5d7 (poc a poc, poc a poc... encenent bé la brasa avivant bé el nostre foc... Pirat's dixit), 4d8 (va bene, va bene...), 4d7a (un pis més!!) i un pilar de 5 de comiat. Dels pilars d'entrada, no hem parlarem encara, ho deixem fins a ben entrada la crònica, que si no, ens escalfarem abans d'hora...

* Castellaritat de la plaça: Quina plaça?!! El fabulós clima mediterrani ens ha donat ben bé pel sac, i ha obligat a traslladar l'actuació al local de la colla. Amb prou feines hi cabíem les tres colles, així que de públic (que no fos de la família) més aviat poc. Ara, sort que era la primera actuació de l'any, i encara nem escalfant motors, perquè d'aquí no res, els castells que es volen fer no hi cabran pas! O rebaixem expectatives o canviem el sostre del local i el convertim en descapotable!! (Que ara que hi penso, si descapotem el sostre, em fa l'efecte que serà poc útil per actuar-hi en dia de pluja... Així que oblideu-ho tot, i comenceu a encendre ciris perquè a Sabadell no torni a ploure en diumenge!)

* Peus desmuntats: 1!! Síiiiiiii!!!! Hi ha tradicions que a vegades fan gràcia. Aquesta de desmuntar peus, però, només fa gràcia a principi de temporada, perquè encara anem tots amb la síndrome d'abstinència castellera, però d'aquí a un parell de mesos ja començarem a cantar el "pinyes, demisión!".

* Pica-piques (que ja sabem que en realitat és l'únic que us interessa de la crònica!): Zero patatero. No només no hi ha hagut ni una trista oliveta (ni ganxitos...), sinó que hem hagut de pagar per la cervesa... i molt! Ja sabeu que des de SD no som gaire de criticar (¬¬), però quan ens toquen la cervesa... Yo por mi cerveza, mato! 1,20€ per got i sense ser de tirador (ni de llauna, ni d'ampolla de 25cl, ni de 33cl...) ens sembla excessiu. Aceptamos barco que s'ha de pagar el local, però, collons, un poquito de por favor, i respectem un mínim de qualitat-preu! I ara, qui es vulgui enfadar, que s'enfadi. Total, si no és amb la primera crònica de la temporada, serà amb la cinquena... XD (Sempre fent amics, perquè encara hi ha gent que ens pren seriosament...).

* Dubtes, queixes, agraïments i altres informacions de dubtosa utilitat però que comentarem de totes totes, perquè el blog és nostre i per això el fem:

1. Arribar en cotxe a Sabadell un diumenge matí, des de Barcelona, i trobar-se amb un trànsit que ni a la ronda de dalt a les 8h del matí d'un dia laborable i plujós... Mala hòstia. Haver de donar voltes per  aconseguir aparcar al local... Mala hòstia, nivell Chuck Norris.

2. Provar de gravar dins del local amb l'angle òptic (o com diantre es digui) de la càmera dels SD és molt difícil, però fer-ho esquivant les barres de la xarxa, ja és quasi missió impossible. Per tant,  farem cas omís a qualsevol possible queixa o comentari; que si els castells es veuen petits, que si no es veu bé l'aleta, que si la llum de les finestres enlluerna... No som ni seriosos ni oficials, així que els nostres vídeos no podien ser menys!

3. Primera gran incògnita del dia: Per què el segon pilaner del 4d7a de Pastes puja alhora que la resta de segons? Com poden veure si el castell està ben quadrat? Els segons de Terrassa tenen raigs x (com el Superman) i poden veure-hi a través del pilar? 

4. Segona gran incògnita del dia: Com s'ho han fet els Xics de Granollers per fitxar el Justien Bieber? (Si no em creieu, vegeu el terç de l'agulla del 4d7a). És més, com s'ho fa el Justin Bieber per compaginar l'assaig, les actuacions castelleres i els concerts? Oh, baby, baby, baby... 

5. Per què el 4d7a de Saballuts és tan avorridet? Pastes tenen en Superman, i Xics el Justín (amb jota castellana, que fa més gràcia). Què ens queda a nosaltres?!!! 

6. És estrictament necessari que fem quatre pilars d'entrada, i que els tronquetis s'hagin de posar a la pinya?!! No en podem fer només tres i enviar els tronquetis ben lluny de les pinyes (i embolicar-los amb plàstic de bombelletes d'aquell que mola tant de petar, si cal),  per evitar que es trenquin quan hagin de caçar al vol, el quart pilar del dimoni? Imaginem-nos, per un moment, que cau un pilar, i hi ha un forat a la pinya, i una quarta/quinta (en funció de a què juguem) s'hi posa a l'últim perquè veu que allò no pot acabar bé de cap manera, i en evitant que ningú toqui terra... s'esquinça un canell! Apa-li, ja tenim una quarta/quinta menys per uns dies! Us ho imagineu? Doncs no cal que ho feu, perquè ja ha passat. Així que...

7. Senyors de la tècnica (o qui coi sigui que decideix aquestes coses), no és massa aviat per començar a fer el cafre? Calia un combazo? No podríem limitar el nombre de pilars al nombre de pinyaires disponibles? I ja posats a demanar, podríem compaginar canalla nova amb pilaners experts i evitar futurs black hawk derribado? Veiem-ho rotllo Barri Sèsam... Canalla nova, pilaners experts... Canalla treballada, pilaners "novatos"... Venga, repetid todos conmigooo!! Canalla nova, pilaners experts... Canalla treballada... Per cert, quin mal d'esquenada! Juanchi, estamos bien?

I gràcies a aquest pilar no descarregat, aquesta temporada encetem secció nova!!! El diccionari SD - Català / Català - SD!!!

La primera paraula que aprendrem avui és...

combazo 1. m. Dit de les alineacions sense cap sentit que fan alguns caps de tècnica en alguns castells. El cap de pilars ha fet un combazo i ha pujat canalla nova en un pilar amb un tronc poc experimentat.

P.S. Paraula esponsoritzada per la mateixa quarta/quinta que va donar peu a La veu del poble (Aquesta noia és una mina! A qui collons li importa que ens furti sempre el Saballuti "a la més criticona" si després ens serveix d'inspiració?!!).

P.S. (bis) El set és un castell lleig del cagar, el set un castell lleig del cagar, el set és un castell lleig del cagar, el set un castell lleig del cagar, el set és un castell lleig del cagar... (primer atac subliminal per acabar amb qualsevol possible pla de dur el set a plaça)


Vídeos

* Saballuts
Pilars d'entrada
5d7
4d8
4d7a
Pilars de comiat

* Castellers de Terrassa
3d7
4d7a
4d7
Pilars de comiat

* Xics de Granollers


5 comentaris:

 1. Punts a dir:

  1. No és la primera actuació de la temporada, és la segona després d'Esparreguera. Ara, sí que és la primera en "sèriu".

  2. Suposo que part de la birra que es va gastar va ser del correbars de la nit anterior, però en tot cas 1,20€ per got no n'hi ha per tant, i com dieu, també s'ha de pagar el local.

  Deixeu-me ser crítics amb el vostre bloc i no m'afuselleu!

  3. Sobre els pilars d'entrada, només dir que teniu tota la raó.

  4. Molt bona la secció del diccionari! Segur que en traureu molt de suc. :P

  Estic content de veure que Saballuts Digitals segueix actiu. I veig que comenceu forts! Gràcies per la crònica!

  ResponElimina
 2. Pequeño Saltamontes, has de saber dues coses a la vida,

  La primera és que si critiques SD has de creuar els dits, perquè el nostre Déu és Chuck Norrys (i no Jaume Barri). Hasta aquí puedo leer.

  La segona, és que fixa't que no critiquem que un got de cervesa valgui 1,20€, sinó que el got pagat a 1,20€ sigui de plàstic i omplert amb Xibeca. Quan siguis gran i tinguis paladar, i comencis a destriar quines cerveses t'agraden i quines no, i valoris el continent del got enlloc del de la cartera, ens entendràs (Hòstia, acabo de sentir-me com ma mare quan em deia "fins que no tinguis fills no ho entendràs..." Quina por!)

  I només un apunt... El que no apareix a SD no existeix. Esparraguera? Què és Esparraguera?!!! XD

  ResponElimina
  Respostes
  1. "En lloc" va separat... perdó, perdó, perdó...

   Elimina
 3. Gemma,
  No et perdis mai cap actuació, sisplau, no podria viure sense la teva crònica. De fet, millor que visquesis al local Saballut per comentar fins i tot els assajos i de tant en tant alguna Junta. De moment de franc, això sí
  Juli Bosch

  ResponElimina
  Respostes
  1. XD Seguiu fent-me la pilota d'aquesta manera, i al final no podreu deslliurar-vos de mi!!! XD

   Elimina