dilluns, 8 d’octubre del 2012

Tarragona, XXIVè Concurs de Castells

Tarraco Arena Plaça, 7 d'octubre de 2012

* Colles convidades (per ordre alfabètic, que així ens estalviem que algú s'emprenyi per l'ordre): Capgrossos de Mataró, Castellers de Barcelona, de la Vila de Gràcia, de Lleida, de Sabadell (uéee!!!), de Sants i de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls, Colla Jove Xiquets de Tarragona, Colla Vella Xiquets de Valls, i Xiquets de Reus i Xiquets de Tarragona.

* Castells realitzats: 3d8, 5d8, 2d8f i 2pd5 (amb dos castellers de tronc amb febre, un infiltrat per l'esquena, un altre amb el peu embenat, l'altre amb l'esquena tocada... i mitja pinya empiocada! Ole, naltros! Amb dos collons!)

* Posició final en el rànquing del concurs: Novens!!!! (9, és un número màgic!!!). Som la polla en vinagre! Davant nostre només hi ha colles que fan castells de 9 (si més no els carreguen...)!!

* Petits apunts sobre la jornada:

5.30h: Llevar-se a quarts de cinc per anar a fer castells hauria de ser il·legal. El proper cop, les primeres colles (si Saballuts hi som classificats) que actuïn dissabte tarda i les darreres diumenge matí, tu! Que matini un altre!

6.45h: Arribar a Sabadell Centre per pillar els autocars és molt fàcil. Aconseguir repartir bosses de picnic, samarretes i encabir tothom en 6 autocars és un puto caos. 10 punts per a la gent de logística (en quant a voluntat), 0 punts en quant a efectivitat. Vaig veure el Presi repetir fins a quatre vegades que la gent de l'autocar 5 fes el favor de pujar-hi, i el personal, com qui sent ploure, passant olímpicament del pobre Presi. Proposem regalar-li un fuet (rotllo Indiana Jones) de cara al proper concurs en què participem.

7.15h: Finalment sortim de Sabadell cap AINBAI TARRACO. Les hostesses Sampere, Xavi, Laia (i n'hi havia una altra, però no som capaços de recordar qui: era molt d'hora i només teníem una neurona de guàrdia; la resta encara dormien) van repartir els entrepans (vam poder triar entre 4 tipus diferents!! Picnic directe a la posició número 1!! Val, que també és l'únic picnic de la temporada, però això no li treu mèrits...). Es van descuidar, però, d'indicar les sortides d'emergència i d'explicar com funcionaven els cinturons de seguretat.

7.21h: Sortida de Sabadell. Al carril contrari ens trobem una cua quilomètrica de cotxes que no han passat el control d'alcoholèmia fent temps perquè se'ls passi la borratxera. Algú proposa perdonar-los la multa si ens acompanyen a fer pinya cap AINBAI TARRACO, però el conductor de l'autocar no està massa per la feina de parar, perquè ja està prou ocupat convertint l'autocar en una nevera. Mort a l'aire condicionat. Juraríem que hem vist passar un parell de pingüins passadís enllà.

7.30-8.45h: Mentre uns proven de dormir, guarden silenci o llegeixen el diari individualment, el Compro està a tope (paradoxalment, el Toll nava ben callat). No sabem quina marca de cafè ha pres abans de sortir de Ripollet, però l'ha dotat d'una d'incontinència verbal tal, que ha estat impossible no fer-ne cap menció:

  • "Fer-li l'escaleta al Ramírez és un càstig" (ho diu l'home mundialment conegut per pujar finet, finet dalt de la pinya).
  • "El que passa és que l'home està molt gordo, i no li cal coixí. Per dormir es recolza a la papada" (d'un que dorm a la feina, assegut a la cadira d'oficina).
  • "Sí, senyor, que mires a la dreta i et trobes un cementiri, està molt bé" (mirant el paisatge finestra enllà).
  • "El van baixar un pis i li van donar un vale per entrecots, que el Melilla li donava" (parlant de Castellers de Vilafranca).
  • "Posen els troncs tan pesants, que es trenquen les clavícules" (????!!!!)
  • "Uns castellers amb una gran tècnica" (citant què diu el Diari del concurs sobre Saballuts). Resposta d'en Pijames:  "Aquests només miren el Segura, no?!!
  • "Descarregat amb facilitat, convicció i solvència" (continua citant, aquest cop sobre el 5d8). Resposta del Guimerà: "Sants collons, jo vaig haver de treballar molt!" Aportació del Ricard: "Sí, home, fàcil! Si jo veia el Benítez en diapositives!" (l'efecte cafè ripollet s'encomana).
  • "L'autocar dels vinils deu fer pudor de sofre!" (algú, parlant de l'aparició de l'autocar tunejat per Saballuts al concurs de dissabte. XD XD XD Es que me desorinooo...!!!)
  • "Descarregues una torre de 8 i un 5d7; té collons" (aquí no recordem qui ni de quina colla de dissabte parlava).
8.45h: Arribem a Tarragona, i veiem passar una minió de xinos amb camisa de la Vella. Denunciem la competència deslleial!!! Amb aquesta gent no hi tenim res a pelar, que treballen un munt, no exigeixen pica-piques, són endreçats i disciplinadets com lèmmings, i sobretot... (i aquí és on ens poden) no s'escaquegen per nar a fer el piti o la cerveseta!!!

8.45-9.00h: Flipem amb la de gent que se'ns afegeix des de Berga, Salt, Terrassa, Vic... Tots de verd saballut! (Gràcies Castellers de Berga, Marrecs, Minyons i Sagals! Independentment dels pica-piques que feu, moleu tres pobles!!!). 

9.00-9.30h: Cercavila i cap a plaça!! (Ens han fotut l'estadística de participació cercavilera!!! Joerrr... Amb lo bé que anàvem...) Entrar al Tarraco arena Plaça sempre impressiona, sigui la primera o la cinquena vegada. Un munt de gent a plaça, tot de colors, estelades, les grades plenes, les claques aplaudint... Et sents com una puta estrella de rock!

9.30-9.45h: De cop i volta, pels altaveus s'anuncia l'himne i les gralles comencen a tocar Els Segadors. Tota la plaça es posa a cantar (excepte l'Emili, que no calla ni sota l'aigua i està fotent no sé quin rotllo). Gallina de pell! I-INDE-INDEPENDÈNCIA!!!!

En acabat, comença la primera ronda conjunta, i unes horetes, intents, descarregades i llenyes després...

16.45h (minuts amunt... minuts avall...) Saballuts acabem en novena posició, sent la segona colla (després de la Joves) que ha descarregat tots els castells i oh, sorpresa... SENSE HAVER DESMUNTAT CAP PEU!!!!! Ara sí, som els PUTOS AMOOOSSS!!! Ho celebrem de cara a la nostra afició, uns simpàtics vallesans que no s'han perdut cap detall de la nostra actuació. Sabem que ens estimen i, encara que no ho demostrin, amb això en tenim prou. 

Fem la foto de rigor de totes les camises i samarretes des de les grades (després d'haver desallotjat una família que hi havia asseguda tranquil·lament i havent pagat entrada) i cap a l'autocar, que de tant ainbai Tarraco, ja no ens aguantem ni els pets. La tornada en autocar és de pel·li de terror: no se sent ni una ànima, i el silenci només és trencat, de tant en tant, per estranys sons guturals (altrament coneguts com a roncs). 

SD hi vam ser i així ho hem explicat. Visca els Saballuts!


Vídeos

Estrena mundial, només a les sales de SD!!! No us la podeu perdre!
AINBAI TARRACO, la pel·lícula
"Unes joves cebes i alguns vells calçots es dirigeixen a la conquesta de la capital de la Hispania Citerior Tarraconensis"


La veu del poble
Ja tenim el darrer capítol de la secció amb menys manies de tot el món casteller! Perquè tothom pot dir el que vulgui a... La veu del poble!




Els castells del XXIVè concurs de Tarragona

Ens sap greu no tenir cap vídeo dels castells de Xiquets de Reus i Castellers de Sants, però els SD som força egocèntrics i narcisistes, i quan Saballuts fan Castells, ja no tenim ulls per a res més! Si voleu veure vídeos d'aquestes colles, podreu fer-ho al Quarts de nou que són gent imparcial i professional (afusellament massiu, ja!). I la Carnisser en sap un tou de castells! I el Tomàs Molina... també. Ah, i els de Vilafranca són gent simpàtica i humil de mena, la Vella i la Joves s'estimen a més no poder, Minyons frisen per participar anar al concurs i... l'important és participar! Visca SD!!!

* Saballuts
3d8
5d8
2d8f
2pd5

* Capgrossos de Mataró
2d9f
3d9f

* Castellers de Barcelona
Primera ronda conjunta (Lleida, Gràcia i Barcelona)
i3d9f
7d8

*Castellers de la Vila de Gràcia
Primera ronda conjunta (Lleida, Gràcia i Barcelona)
Tercera ronda conjunta (Lleida i Gràcia)
1r id3d9f
2n id3d9f

* Castellers de Lleida
Primera ronda conjunta (Lleida, Gràcia i Barcelona)
2d8fc
Tercera ronda conjunta (Lleida i Gràcia)

* Castellers de Vilafranca
4d9fac
3d9fac 
2d8sf
4d9sf

* Colla Joves Xiquets de Valls
5d9f
9d8

* Colla Jove Xiquets de Tarragona
4d9f
3d9f
i5d9f

* Colla Vella Xiquets de Valls
3d9f
5d9f
9d8

* Xiquets de Tarragona
3d9fc
4d9fc


10 comentaris:

  1. Ens heu fet patir, però valia la pena, quin recull de vídeos!!!! Avui no els veuré tots, això segur, però la peli, la veu del poble i els nostres ja estan guaitats!! Bona feina!! Ja veig, que el que importa, potser si són els castells ...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va, patir, si només heu hagut d'esperar 24 hores!!!

      Si fins ara només gravàvem els castells de Saballuts, era per una qüestió de logística: la bateria de la càmera i la targeta de memòria eren un pet i no es podia gravar més d'una hora. Ara ens hem arruinat per poder tenir més capacitat (i haurem de tirar d'arròs blanc, sense solís ni res durant setmanes), i ens plantegem començar a gravar tots els castells, siguin de la colla que siguin, per tal de poder arribar a més gent i accelerar el nostre procés per a fer-nos amb el poder i acabar conquerint el món (objectiu que els nostres seguidors més fidels ja coneixien). Cada cop som més a prop d'aconseguir-ho.

      Elimina
  2. 1-Persona desconeguda = Mark Bain (@markcbain)

    2-"Ballesteros, te lo comes!!!!" Ole tú, compro!!!

    3-Putu Ramírez, aplaudint com un...

    continuarà

    ResponElimina
    Respostes
    1. 1) La referència al Mark no l'acabo d'entendre (ajuda, plis)
      2) Ole, ell! Ja hem dit que diumenge el Compro nava a tope.
      3) XD Ho sentim, David, però no podem amb la gent prepotent (servidora sobretot), i se'ns regiren els budells cada cop que veiem segons quines actituds. Lagartos vindrien a ser els Ronaldo dels castells. Seran bons, però porten un rotllo que fan ràbia del cagar! (Recordem que no som oficials: no parla Saballuts, sinó SD)

      Elimina
    2. OK, acabo d'entendre el punt 1. Ja li vaig dir al company que es deia Marc, però la resposta va ser un "així fa més gràcia". Preneu-vos-ho com una petita llicència poètica en profit del resultat còmic.

      Elimina
  3. Hòstia, vull demanar disculpes formals a Castellers de Caldes!! Ens sap moltíssim greu haver-vos obviat dels agraïments!!!Perdoneu, perdoneu, perdoneu!!! Vosaltres també moleu un munt (amb pica-pica o sense!!). Mea culpa, mea culpa, mea culpa, mea culpa... :(

    ResponElimina
  4. Això és informació, collons! Visca SD. Ostia!

    ResponElimina
  5. Sou la puta polla!! Aquest blog es gran MOLT GRAN!! Segur que aconseguiu el vostre propòsit i el mon serà vostre abans que Mas proclami la independència!!(bueno, això no costarà gaire.....). La peli es de 10, com hem rigut a casa! Els moments on surten els "enemics" i ralentitzeu l'imatge es genial!!

    Seguiu així!!

    P-D:Nuria, "un poco de por favor!" Que aquesta gent també deu tenir una familia a la qual atendrOH WAIT!! Bueno, també deuen tenir feinOH WAIT!! Bueno, que els hem de donar una mica de peixet, no? ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei! jo no tinc la culpa que siguin tan bons que els seus fans no puguem esperar a tenir el blog actualitzat!!! Van pel món creant espectatives i després complint-les i llavors passa el que passa, que ens tornem impacients!! (prou peixet Guti!!??)

      Elimina